Fòrum Àgora-MOODLE

L'alumnat no pot ser inscrit als cursos

 
Jordi Gimisó
L'alumnat no pot ser inscrit als cursos
per Jordi Gimisó - dilluns, 5 octubre 2009, 23:27
 
Salut, sóc nou en la utilització del Moodle i en aquest fòrum.

M'he fet càrrec del Moodle de l'IES Vinyes velles, de Montornès del Vallès. Alguna cosa ens falla. El nostre Moodle no permet que els alumnes puguin apuntar-se als cursos (assignatures). Ho explicaré per punts:

1. L'alumne és afegit com a estudiant al Moodle. Li és assignat un nom d'usuari i una contrasenya.
2. L'alumne entra al Moodle. Ho fa sense problemes. Per tant, el nom i la contrasenya funcionen.
3. Quan l'alumne vol entrar a un dels seus cursos (els que sap que ha de realitzar) introdueix la paraula clau que també li ha estat indicada pel professor del curs.
4. Si la paraula és la correcta, el sistema processa durant 2 minuts (aprox) i després s'atura, no indicant cap error, i convidant novament a entrar. L'alumne no s'hi pot, doncs, inscriure.
5. Si la paraula és incorrecta, dóna un missatge d'error (en vermell) i dóna informació de la lletra inicial de la paraula (que és la correcta). Aquest mecanisme, funciona correctament. Lògicament, doncs, l'alumne no s'hi pot inscriure.
6. Si s'elimina la necessitat d'introduir la paraula clau, el sistema demana a l'alumne si s'hi vol inscriure. Si es prem "si" s'esdevé el mateix que en el punt 4, és a dir, el sistema processa durant 2 minuts (aprox) i després s'atura, no indicant cap error, i convidant novament a entrar. L'alumne no s'hi pot, doncs, inscriure.

Cal dir que això ens passa a tots els professors que ens hi hem dedicat una mica al tema, i també li ha passat a una companya del CRP de Montmeló que ens va venir a ajudar. En definitiva: Els alumnes no poden ser donats d'alta i, tanmateix, el sistema no informa de cap error.
La versió del Moodle és la nova. Això si, no l'hem registrat (notificacions) allà on diu que es pot fer per eliminar el botó de registre. Potser és això el que provoca el problema? En principi, a mi no m'ho sembla.

Moltes gràcies per endavant pel vostre ajut

Jordi Gimisó
Interrogant
Re: L'alumnat no pot ser inscrit als cursos
per Pau Ferrer Ocaña - dimarts, 6 octubre 2009, 10:02
 
Hola Jordi,

Passa'ns l'adreça URL del teu moodle i ens ho mirarem!

Salut i...
Pau!
Jordi Gimisó
Re: L'alumnat no pot ser inscrit als cursos
per Jordi Gimisó - dimarts, 6 octubre 2009, 19:09
 
Salut Pau,

En relació al problema que tenim amb el Moodle de l'IES Vinyes Velles, t'informo que la nostra URL és:

http://agora.xtec.cat/iesvv/moodle/

Moltes gràcies

Jordi Gimisó
Interrogant
Re: L'alumnat no pot ser inscrit als cursos
per Pau Ferrer Ocaña - dimecres, 7 octubre 2009, 17:07
 
Hola Jordi,

Després de tornar-me mico amb el teu problema he vist que deu ser un problema de permisos, al panell d'administració, dirigeix-te a Usuaris: Permisos: Definició de rols, sel·leccióna el rol d'estudiant i fes clic al botó Reinicia amb permisos per defecte. Això et tornarà els permisos als originals, normalment ja funcionen suficientment i només cal fer-hi algun retoc.

Prova-ho i diga'ns com t'ha anat!

Salut i...

Pau!