Imatges i la LOPD

Re: Imatges i la LOPD

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Nombre de respostes: 0
Hola,


La notícia que esmentes fa referència a la protecció de dades personals (nom, cognoms, dates de naixement, avaluacions, religió, hàbits alimentaris, preferències de compra, aficions, amistats...), amb les quals hem d'anar sempre molt amb compte. Tant les nostres com, especialment, les dels alumnes.

La recomanació de Nodes fa referència al material gràfic (sense noms ni cognoms ni dades personals) que l'escola decideix publicar a Internet, se suposa que sempre amb la corresponent autorització prèvia de les persones que hi apareixen, o dels seus pares/tutors si són menors d'edat.

El lloc on es generen, es guarden o passen els fitxers amb les imatges (Picasaweb, Dropbox, Drive, YouTube, XTEC, plataformes privades... o un servidor web instal·lat dins de l'escola) és indiferent: en tots els casos es tractarà d'una imatge que s'estarà fent pública a Internet dins del web de l'escola, i que podrà ser descarregada/visualitzada des de qualsevol dels milions d'ordinadors connectats a la xarxa.

Per això és molt important aplicar bé les recomanacions que el Departament dóna en matèria de protecció de dades, i assegurar-nos que comptem amb els permisos que ens permetin fer públiques determinades imatges i altres tipus de continguts:

http://educacio.gencat.cat/documents/IPCNormativa/DOIGC/GEST_Proteccio_dades.pdf

Respecte al tema de l'autonomia tecnològica, soc del parer que estaria molt bé que la XTEC comptés amb un servei d'emmagatzematge massiu de materials multimèdia per a les escoles però, malauradament, ara per ara aquest servei no existeix.