Problemes amb les qualificacions

Problemes amb les qualificacions

per JOAN MIQUEL PEREZ -
Nombre de respostes: 6

Des de la darrera actualització del Moodle, una de les coses que més ha canviat és la gestió de les qualificacions de les activitats. El nou sistema de  ponderacions i de qualificació semblaven fàcils d'aplicar fins que ha arribat l'avaluació i els càlculs que fa el sistema de les notes dels alumnes estan plens d'errors. En alguns casos aplica ponderacions. Algunes són correctes, altres són errònies. En altres casos aplica la nota sencera sobre 100. 

Sembla que el sistema reté ponderacions antigues i les aplica sense fer cas a les ponderacions que consten actualment. A més, tampoc la suma total de qualificacions del trimestre s'ajusta a la suma trimestral quan es visualitza a l'informe de l'usuari.

qualificacions

En aquest exemple quasi totes les notes resultants d'aplicar la ponderació són errònies. El resultat de tot això és que els sistema de qualificacions és completament inviable després de la darrera actualització, almenys aplicat a cursos i activitats antigues. 

Us heu trobat altres casos? Penso que realment ja he revisat la configuració de les "categories i elements" a més de les activitats en qüestió i em sembla que no és un error de configuració, sinó del full de càlcul que s'aplica, que probablement reté antigues configuracions del mateix element. 


En resposta a JOAN MIQUEL PEREZ

Re: Problemes amb les qualificacions

per Pau Ferrer Ocaña -

Hola Joan Miquel,

Crec que necessitarem una mica més d'informació per poder veure què està passant.

D'una banda hem fet el compte manual del total del trimestre a mà i ens ha donat el que demana: Multipliquem la primera columna per la segona i les sumem. Entenem doncs que aquest no és el problema.

D'alntra banda, entrant a la configuració d'alguna de les qualificacions hem vist que hi ha aplicat un multiplicador del 0,02. És correcte això? Amb quin objectiu ho fas?

Per últim hem vist que tens alguns elements amb nota màxima 100 però que tenen notes molt baixes: entre 1 i 5.

A partir del que ens diguis esperem poder començar a resoldre els teus dubtes.

Salutacions,

Pau

En resposta a Pau Ferrer Ocaña

Re: Problemes amb les qualificacions

per JOAN MIQUEL PEREZ -
partim d,un gas concret:

http://agora.xtec.cat/iesvinyet/moodle/grade/report/user/index.php?id=142

en aquest curs, en el primer trimestre (al tercer trimestres  i altres cursos de biologia encara tienen ponderaciones antigues, les ponderaciones están en % respecte a 100 del total del trimestre. En altres cursoshi ha ponderaciones de 0,02 perque estaba configuratcon una suma i no con una mitjana ponderada. Abans de l,actualitacio tot funcionaba be i despres he anat fent proves per intentar solucionar el desgabell.

En aquesta cas concret de biología i geología de tercer d,eso, el primer trimestre no aplica be les ponderaciones, ni la suma total dona el que ha de donar. EN alguns questionaris o activitats aplica el 100% de la nota, en altres la ponderació erronia. A suma final del trimestre tampoco es corresponde a la suma correcta de qualificacions ponderades


En resposta a JOAN MIQUEL PEREZ

Re: Problemes amb les qualificacions

per Pau Ferrer Ocaña -
Hola de nou,

Heu provat d'eliminar els multiplicadors? Podria ser que aquí estigui el problema, perquè al cap i a la fi deu estar fent servir les dues operacions al mateix temps: ponderacions i multiplicadors.

Salutacions,

Pau


En resposta a Pau Ferrer Ocaña

Re: Problemes amb les qualificacions

per JOAN MIQUEL PEREZ -

Efectivament, era un problema de duplicitats. Eliminant tots els multiplicadors s'ha resolt el problema. 

Els multiplicadors eren heretats d'anteriors configuracions del mateix curs, però no eren visibles en la taula de configuració.

Penso que en la nova versió del moodle hi ha moltes coses amagades que no es fan visibles fins que no obres pàgines que encara amaguen més configuracions possibles i es fa poc evident resoldre on pot estar amagada una determinada funció.

Moltes gràcies per l'ajut.

En resposta a Pau Ferrer Ocaña

Re: Problemes amb les qualificacions

per EVA VIÑAS CASALS -

No sé si estic tenint el mateix problema amb les meves qualificacions, però què són els multiplicadors?

Gràcies.

En resposta a EVA VIÑAS CASALS

Re: Problemes amb les qualificacions

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Eva,

si ens passes l'enllaç al curs ho mirem. En principi si vas al Qualificador, a Categories i elements i edites algun dels ítems fent clic a "mostra'n més" veuràs que hi ha una opció que es diu "multiplicador".

Fins ara,

Mònica