Redireccionar la web estàtica a Nodes

Redireccionar la web estàtica a Nodes

per Susanna Ginés -
Nombre de respostes: 5

Benvolguts/des,

El CFA Montseny hem activat Nodes per fer la nostra web i ja hi estem treballant, però ens hem adonat que les adreces: http://www.xtec.cat/cfa-montseny/  i http://xtec.cat/centres/a8060095/  funcionen però no ens duen a la pàgina de nodes https://agora.xtec.cat/cfa-montseny.  Hem consultat a SAU si ens podien fer aquest readreçament però ens han comunicat que ells no s'encarreguen i que ho hem de fer nosaltres. 

El meu dubte és: Es pot desactivar, donar de baixa, fer desaparèixer la web estàtica?

- En cas afirmatiu:  Qui ho ha de fer?  A qui ho hem de sol·licitar?  Com es fa?

- En cas negatiu, el que voldríem fer és redireccionar la web estàtica a la de nodes.  Des de SAU ens han adreçat al següent fil de PMF d'Àgora (http://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/glossary/view.php?id=1741&mode=entry&hook=2321), per redireccionar des de la web estàtica de XTEC.  El cas és que, malgrat la limitació dels nostres coneixements tècnics, i tractant de seguir les instruccions com si foren una recepta de cuina em trobo amb dos problemes:

1.- Quan faig el que diu el primer pas: "Descarregueu el fitxer 'index.htm' i modifiqueu-lo amb un editor de text com el Bloc de notes o el Gedit."  Em surt una pantalla que diu:

ACCÉS ERRONI A UN SERVEI D'ÀGORA

No s'ha trobat l'espai al qual has intentat accedir. Les causes més probables són que hagis escrit l'adreça incorrecta a la finestra del navegador o que l'espai sol·licitat no estigui operatiu.

I no sé què fer amb això...

2.- Quan segueixo els passos i vaig a Nova configuració del servei FTP de la XTEC: http://xtec.gencat.cat/ca/at_usuari/guies/internet/pagina-web/filezilla/ , resulta que tinc problemes per instal·lar el FileZila, seguint l'enllaç que es dóna en aquella pàgina, perquè el Departament té bloquejada la descàrrega.  En clicar l'enllaç salta a SoftCatalà, després a SourceForce, i finalment surt una plana que diu:

Pàgina Bloquejada

La pàgina que heu demanat no està disponible.

User: 85.192.72.8

URL: sourceforge.straightbuildocean.com/c?x=SaQ6aU4Udqiaa1fSNBZXWGdARzs47GP7MotRjgJkbo0=_downloadAs=FileZilla_3.11.0.2_win64-setup.exe_c=BaAK7+0OIpxmEp239TD6mOMXhnq3bJbm6RkmeCxS4fMK5g8AdrqOJtaKE0Vj7vU9TBMj9T3RapEwW9miRUGzaKgmamIg13O/xinl3bzMI+RcaKxbooLUsbsE3/AQna4mmt8hpSsvGgTarQXngdHEZw==

QUÈ PODEM FER??  No sabeu la quantitat de temps que estem dedicant a aquest tema, ens resulta difícil i feixuc.  Seria possible que això es gestionés des dels serveis d'Àgora o SAU?   Una gestió que algú que hi entén la podria fer en 5 minuts, a nosaltres ens està duent hores de feina i dies d'estar pendent. Preveient que la resposta serà NO, ens podeu dir com hem de fer per resoldre-ho?  Si és possible de manera mooooolt senzilla, perquè els nostres coneixements informàtics són a nivell d'usuari.  No sabíem (hem hagut de mirar-ho a Google) ni que és FTP, ni "index.html", ni quin programa és el FileZila...

Salutacions,

Susana Ginés

CFA Montseny.  Vic.



En resposta a Susanna Ginés

Re: Redireccionar la web estàtica a Nodes

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Susana,

la veritat és que no se si es pot donar de baixa la web estàtica del centre, això ho hauries de demanar al SAU de nou.

Nosaltres no tenim accés als espais estàtics dels centres i per tant, no podem accedir-hi per solucionar-vos-ho.

T'adjunto en aquest missatge el fitxer index.htm editat (ja no heu de fer res amb el bloc de notes) perquè el pugueu pujar amb el Filezilla i també el mateix Filezilla perquè el descarregueu i l'instal·leu. Espero que amb això pugueu fer el redireccionament de la web estàtica al vostre Nodes.

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Redireccionar la web estàtica a Nodes

per Susanna Ginés -
Gràcies Mònica, ho intentem amb tot això que ens facilites.

Susana


En resposta a Susanna Ginés

Re: Redireccionar la web estàtica a Nodes

per Susanna Ginés -

Hola de nou Mònica,

Ahir vam seguir totes les passes indicades a preguntes freqüents de Nodes per redireccionar la web.  En un principi semblava que no funcionava, però a la tarda vam veure que el redireccionament s'havia efectuat correctament.  El problema és que aquest matí en tornar a comprovar-ho hem vist que ha fallat i torna a sortir la pàgina antiga.

Què pot haver passat?  Què podem fer?

Susana

En resposta a Susanna Ginés

Re: Redireccionar la web estàtica a Nodes

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Susanna,

deu haver estat un error puntual, ara mateix us està funcionant correctament.

Fins ara,

Mònica