Problemes amb el redireccionament amb el domini propi

Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi

per ANDRES LOPEZ CAMENFORTE -
Nombre de respostes: 3

Hola Francesc,

Moltes gràcies per la teva ràpida i aclaridora resposta. Efectivament ara ja si que funciona l'enllaç a Moodle, encara que veig que el botó "Nodes" i "Entra" tenen el mateix problema. Suposo que la solució és fer el mateix canvi de configuració en aquest botons que has fet en el botó de Moodle. Si ho puc fer jo, com administrador de Nodes, t'agrairia molt que m'ho indiquessis per així aprendre una cosa nova.

Respecte a utilitzar l'opció 1 per que des de rb4.cat vagi a agora/xtec.cat/iesrb4, estic totalment d'acord en que és la millor opció, tal com expliques, així que també et demanaria que m'indiquessis com haig de fer-ho, per tal que des de rb4.cat redirigeixi a l'URL original d'Àgora. Potser és l'opció "...desactivar la immobilització del domini des del seu panell de control.." que indica el proveïdor del domini?? o també cal canviar alguna cosa en Nodes?

Moltes gràcies!!

En resposta a ANDRES LOPEZ CAMENFORTE

Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Hola Andrés,

És difícil saber quina és exactament l'opció que has d'activar, perquè depèn de cada proveïdor. Podria ser que fos aquesta que comentes. Jo buscaria les opcions que esmentin clarament que es tracta d'una redirecció.

En principi si activeu la redirecció no caldrà tocar res a Àgora-Nodes, ni tampoc al Moodle.

Com a curiositat, t'explico com vam solucionar el problema amb el botó del Moodle: resulta que aquests botons tenen un comportament especial, que fa que si l'URL de destí comença per "agora.xtec.cat" la pàgina s'intenta obrir a la mateixa finestra (en aquest cas, dins del "frame", que és el que dona problemes), però si apunta a un nom diferent aleshores s'obre en una pestanya nova, sense "frame". Això ens va permetre aplicar un petit truc: en comptes d'associar el botó a l'adreça http://agora.xtec.cat/iesrb4/moodle ho vam fer a http://serveiseducatius.xtec.cat/iesrb4/moodle aprofitant que "serveiseducatius" és un sinònim d'"agora" que utilitzem per als espais Nodes dels serveis educatius, que resideixen al mateix servidor. D'aquesta manera el botó considera que és un enllaç a una altra web i l'obre en una pestanya nova. Podem provar si el mateix truc funciona per a entrar al Nodes. En ambdós casos, el servidor ja s'encarrega de corregir el nom "serveiseducatius" a "agora.xtec.cat", de manera que l'usuari no s'adona de que hagi passat momentàniament per una crida a un nom de servidor diferent.


En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi

per ANDRES LOPEZ CAMENFORTE -
Hola Francesc,
revisaré les opcions de configuració del domini .cat per mirar de canviar el mode de redireccionament.
Respecte als botons Nodes i Usuari, entenc que es tracta unicament de fer aquest canvi de nom a l'adreça que porta associada. Em podries guiar una mica, per anar sobre segur, de com fer-ho?
Moltíssimes gràcies de nou!!
Salutacions!


En resposta a ANDRES LOPEZ CAMENFORTE

Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Hola Andrés,

Ho hem estat mirant i el truc que hem fet servir per al botó de Moodle no funciona amb el de Nodes ni amb "Entra".

La única manera bona de resoldre-ho seria que des del domini "rb4.cat" es redirigís la navegació a "http://agora.xtec.cat/iesrb4", sense ficar-la dins del "frame" com fa ara.

Si no ho pots aconseguir amb el proveïdor del domini, digue'ns-ho i intentarem afegir un script a la vostra web que quan detecti que la pàgina es troba dins d'un "frame", redirigeixi la navegació a una pestanya nova.