Fòrum Àgora-NODES

Problemes amb el redireccionament amb el domini propi

 
Imatge Sebastia Carles Pons Saura
Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Sebastia Carles Pons Saura - dijous, 10 setembre 2015, 21:26
 

Benvolguts,

Hem activitat el nou entorn nodes i el tenim operatiu. Per oferir un millor servei a la nostra comunitat educativa hem redireccionat l'adreça agora_nodes: http://agora.xtec.cat/ieslasedeta/ al nostre domini propi: www.ilasedeta.cat

Però ara quan linquem damunt els continguts del menú etc. ens hem adonat que l'adreça no canvia i es manté estàtica l'adreça del nostre domini i això no ens convé.

Havíem llegit que això passava a la pàgina de portada, però a la resta. Hi ha alguna solució?

També hem detectat que si ens connectem amb el mòbil amb el domini propi no apareix optimitzada per a mòbils.

Ens podeu ajudar? Gràcies

Imatge Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora)
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora) - dilluns, 14 setembre 2015, 11:50
 

Hola Sebastià,

pel que hem vist ara mateix no us funciona la web http://www.ilasedeta.cat/. Per altra banda, desconeixem quin proveïdor de serveis teniu i per tant, no sabem com ho heu de configurar, a banda, tampoc els coneixem tots, només els que tenen versió "demo" oberta.

Podeu trobar comentaris que us poden ser d'utilitat sobre aquest tema en aquests enllaços:

Fins ara,

Mònica

Imatge Sebastia Carles Pons Saura
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Sebastia Carles Pons Saura - dimarts, 15 setembre 2015, 08:09
 
Mònica,

Havia llegit els articles que em comentes, però no m'ho acabaven d'aclarir.

Certament heu trobat el redireccionament suspès, perquè van decidir d'eliminar-lo a la vista dels problemes que generava.

Gràcies


Imatge Ferran Marsal Gas
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Ferran Marsal Gas - dimarts, 24 novembre 2015, 13:12
 

Aprofitant el fil, com es troba la situació per a redireccionar el domini, ja que estem treballant l'opció de compra d'un domini per a poder fer el portal del centre més accessible a les famílies

Imatge Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora)
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Mònica Grau Prieto (Equip tècnic d'Àgora) - dimecres, 25 novembre 2015, 14:01
 

Hola Ferran,

nosaltres no us podem recomanar cap proveïdor concret. Haureu de revisar els fils que hi ha al missatge anterior a veure si trobeu el que s'ajusta més a les vostres necessitats.

Fins ara,

Mònica

Imatge Cristina Colls Xatart
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Cristina Colls Xatart - divendres, 15 gener 2016, 10:48
 

Hola Ferran,

Sóc la Cristina, mestra de l'escola Floresta de Sabadell.

Com teniu el tema del redireccionament? ho heu pogut tirar endavant? on heu comprat el domini?

Nosaltres també volem redireccionar el nodes a un domini propi...

Sabeu on podem trobar les dns de la web feta amb nodes per redireccionar?

Gràcies.


Salutacions


Cris

Imatge Andres Lopez Camenforte
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Andres Lopez Camenforte - dimecres, 24 maig 2017, 22:10
 

Bona tarda,

Crec que la meva consulta es pot incloure també en aquest fil:

Nosaltres tenim la web nodes http://agora.xtec.cat/iesrb4/ que funciona perfectament, tots els enllaços, etc. Vam decidir comprar el domini .cat,  http://www.rb4.cat/, a Nominalia, i està redirigit a la web Nodes. El problema que hem observat és  que quan s'accedix a la nostra web a través de l'adreça http://www.rb4.cat/, l'accés a Moodle des de l'icona de dalt a dreta no funciona, i també que quan es navega sempre apareix a la barra del navegador la mateixa adreça de www.rb4.cat/.

Hem preguntat al servei de suport de Nominalia i la resposta és:

"Informar-li que, alguns servidors no permeten les redireccions immobilitzades per seguretat, ja que sol ser utilitzada per pishing i així captar dades de visitants.
En aquest cas, haurà de contactar amb el proveïdor de la web destí per tal de solucionar-ho o bé, desactivar la immobilització del domini des del seu panell de control."

Com hem de fer per perque funcioni tot correctament també quan s'accedeix des de l'adreça  www.rb4.cat/?

Moltes gràcies!

Imatge Francesc Busquets
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Francesc Busquets - dijous, 25 maig 2017, 12:49
 
Hola Andrés,


Hem fet un petit canvi en la configuració del botó de Moodle i ara ja us hauria de funcionar, també quan visiteu la web des de "rb4.cat". Veureu que ara s'obre en una finestra nova.


El tema de que l'URL principal es vagi actualitzant quan navegues pel Nodes és més complicat de resoldre. T'explico:

Bàsicament, hi ha tres maneres de fer que des d'un domini extern s'accedeixi al Nodes del centre:

 1. Provocant una redirecció
  Amb aquesta solució, quan un usuari visita el servidor "rb4.cat" es trobar amb una "indicació de trànsit" que li diu que ha d'anar a "agora.xtec.cat/iesrb4". A partir d'aquí continua la navegació amb normalitat, i l'adreça real de cada pàgina visitada es mostra a la barra d'adreces del servidor, facilitant així que es pugui guardar o compartir. Aquesta solució és la més òptima, i requereix molt poc esforç de servidor a la part "rb4.cat", ja que es limita a comunicar una redirecció (resposta que ocupa una simple línia de text) quan algun client li demana qualsevol contingut.

 2. Actuant com a servidor intermediari
  En aquesta modalitat el servidor "rb4.cat" atendria les peticions dels clients, posaria aquestes peticions en espera, intentaria descarregar els continguts d'"agora.xtec.cat" i enviaria aquests continguts a l'usuari final com si fossin seus. Seria com tenir un servent que va fent viatges al rebost portant-te tot el que li demanes, fent creure que és ell qui t'ho proporciona (tot i que en realitat només fa de "recader"). Aquesta solució exigeix un servidor força àgil (es passarà l'estona "fent viatges" per portar el que li demanis), i unes bones comunicacions entre els dos servidors. Té l'inconvenient que no suporta les comunicacions segures (protocol "https"), ja que en aquest tipus de connexions es verifica sempre la identitat dels agents, que s'ha d'acreditar amb certificats digitals. Aquest no és un problema menor, ja que està previst passar aviat tots els serveis de la XTEC a HTTPS, seguint les recomanacions de les agències de seguretat digital.

 3. Mostrant una pàgina buida amb una gran finestra incrustada
  Aquesta és l'opció que esteu utilitzant ara mateix: el servidor "rb4.cat" obre una pàgina que només conté una gran finestra, amb una nota que instrueix el navegador a incrustar-hi la web Nodes del centre.

  La incrustació de continguts externs es pot fer gràcies als elements HTML "frame" i "iframe", però en principi està pensada per a objectes complementaris. Per exemple, quan es mostra un vídeo del YouTube dins d'una pàgina amb altres continguts, en realitat s'està veient una finestra que retalla un tros de la pàgina principal, i dins d'aquesta finestra es mostra un contingut proveït pel servidor de YouTube. El mateix quan ens trobem un giny de Twitter, un anunci o qualsevol altre contingut incrustat.

  En el vostre cas no hi ha cap contingut principal a "rb4.cat": només una gran finestra que ocupa tot l'espai disponible, dins de la qual es visualitza el contingut d'"agora.xtec.cat/iesrb4". Per això el navegador mostra tota l'estona l'adreça "rb4.cat", que és la d'aquesta pàgina principal buida. El que passi dins de les finestres que pugui tenir la pàgina principal no té cap efecte en la barra d'adreces.

  Aquesta solució planteja problemes d'accessibilitat, problemes amb les connexions segures (probablement deixarà de funcionar quan passem Àgora a HTTPS) i problemes amb algunes aplicacions com ara Moodle, que es resisteixen a funcionar dins d'una finestra incrustada per motius de seguretat. Tal com us comenta el proveïdor del domini, és una tècnica emprada sovint quan es vol enganyar a l'usuari fent-li creure que està visitant un lloc conegut quan en realitat es troba en un altre (phishing). Demanar a Moodle que "abaixi la guàrdia" i accepti funcionar amagat dins d'una finestra incrustada no és possible, entre altres coses perquè la validació d'usuaris de Moodle es fa per HTTPS. La solució ha estat forçar l'obertura del Moodle en una pàgina nova.

En resum, el nostre consell seria utilitzar l'opció 1, que és la més neta: l'usuari és redirigit des del domini desitjat a Àgora, i a partir d'aquí navega sempre amb els URL originals del servei.
Imatge Andres Lopez Camenforte
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Andres Lopez Camenforte - dijous, 25 maig 2017, 21:43
 

Hola Francesc,

Moltes gràcies per la teva ràpida i aclaridora resposta. Efectivament ara ja si que funciona l'enllaç a Moodle, encara que veig que el botó "Nodes" i "Entra" tenen el mateix problema. Suposo que la solució és fer el mateix canvi de configuració en aquest botons que has fet en el botó de Moodle. Si ho puc fer jo, com administrador de Nodes, t'agrairia molt que m'ho indiquessis per així aprendre una cosa nova.

Respecte a utilitzar l'opció 1 per que des de rb4.cat vagi a agora/xtec.cat/iesrb4, estic totalment d'acord en que és la millor opció, tal com expliques, així que també et demanaria que m'indiquessis com haig de fer-ho, per tal que des de rb4.cat redirigeixi a l'URL original d'Àgora. Potser és l'opció "...desactivar la immobilització del domini des del seu panell de control.." que indica el proveïdor del domini?? o també cal canviar alguna cosa en Nodes?

Moltes gràcies!!

Imatge Francesc Busquets
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Francesc Busquets - dilluns, 29 maig 2017, 00:54
 

Hola Andrés,

És difícil saber quina és exactament l'opció que has d'activar, perquè depèn de cada proveïdor. Podria ser que fos aquesta que comentes. Jo buscaria les opcions que esmentin clarament que es tracta d'una redirecció.

En principi si activeu la redirecció no caldrà tocar res a Àgora-Nodes, ni tampoc al Moodle.

Com a curiositat, t'explico com vam solucionar el problema amb el botó del Moodle: resulta que aquests botons tenen un comportament especial, que fa que si l'URL de destí comença per "agora.xtec.cat" la pàgina s'intenta obrir a la mateixa finestra (en aquest cas, dins del "frame", que és el que dona problemes), però si apunta a un nom diferent aleshores s'obre en una pestanya nova, sense "frame". Això ens va permetre aplicar un petit truc: en comptes d'associar el botó a l'adreça http://agora.xtec.cat/iesrb4/moodle ho vam fer a http://serveiseducatius.xtec.cat/iesrb4/moodle aprofitant que "serveiseducatius" és un sinònim d'"agora" que utilitzem per als espais Nodes dels serveis educatius, que resideixen al mateix servidor. D'aquesta manera el botó considera que és un enllaç a una altra web i l'obre en una pestanya nova. Podem provar si el mateix truc funciona per a entrar al Nodes. En ambdós casos, el servidor ja s'encarrega de corregir el nom "serveiseducatius" a "agora.xtec.cat", de manera que l'usuari no s'adona de que hagi passat momentàniament per una crida a un nom de servidor diferent.


Imatge Andres Lopez Camenforte
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Andres Lopez Camenforte - dimecres, 31 maig 2017, 09:00
 
Hola Francesc,
revisaré les opcions de configuració del domini .cat per mirar de canviar el mode de redireccionament.
Respecte als botons Nodes i Usuari, entenc que es tracta unicament de fer aquest canvi de nom a l'adreça que porta associada. Em podries guiar una mica, per anar sobre segur, de com fer-ho?
Moltíssimes gràcies de nou!!
Salutacions!


Imatge Francesc Busquets
Re: Problemes amb el redireccionament amb el domini propi
per Francesc Busquets - dijous, 1 juny 2017, 17:03
 

Hola Andrés,

Ho hem estat mirant i el truc que hem fet servir per al botó de Moodle no funciona amb el de Nodes ni amb "Entra".

La única manera bona de resoldre-ho seria que des del domini "rb4.cat" es redirigís la navegació a "http://agora.xtec.cat/iesrb4", sense ficar-la dins del "frame" com fa ara.

Si no ho pots aconseguir amb el proveïdor del domini, digue'ns-ho i intentarem afegir un script a la vostra web que quan detecti que la pàgina es troba dins d'un "frame", redirigeixi la navegació a una pestanya nova.