LEGALITAT CANAL YOUTUBE ESCOLA

LEGALITAT CANAL YOUTUBE ESCOLA

per CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE -
Nombre de respostes: 1

La plantilla Nodes ofereix un enllaç al canal Youtube de l'escola o Institut.

La nostra escola té un canal de youtube amb bastants vídeos, però ho tenim amb modalitat oculta. És a dir, no està llistat, si tu busques aquests vídeos al cercador de youtube, no hi apareixen. Ho tenim d'aquesta manera perquè hi apareguin només a pàgines webs de la Generalitat (Xtecblocs o Nodes). 

El dubte sorgeix en oferir l'enllaç al canal youtube de l'escola. Quin sentit té que hi hagi aquest enllaç, si quan hi fem clic hi arribem al canal de l'escola i no es pot veure cap video, està tot ocult? D'acord, ens podem plantejar canviar-ho perquè estigui obert. És legal tenir obert aquest compte-canal de youtube que ha fet l'escola amb gmail (per poder anar penjant tot allò que no es pot penjar directament a nodes o blocs.xtec perquè no hi ha espai suficient)? 

S'aconsella deixar tots aquests vídeos de nens menors de l'escola al youtube de manera oberta i que tothom ho pugui veure i seguir el canal? No hi ha cap altra alternativa? 

És un buit legal que em preocupa i abans de modificar-ho m'agradaria tenir diverses opinions a veure què n'opinineu. De fet, el mateix passa amb el picassa. Si tenim aquest mateix compte gmail un apartat amb les galeries picassa (amb tots els àlbums que amb l'embed anem inserint a llocs de la Gene), ho deixem obert o tancat? Nosaltres actualment ho tenim tancat de manera que només es pot accedir als àlbums quan s'insereix la presentació a un lloc domini Generalitat. Es poden deixar tots els àlbums oberts i fer un link "FOTOGRAFIES" des de Nodes perquè tothom ho pugui consultar? 

Pot semblar bastant paranoic però és una qüestió legal sobre la qual no se'ns informa i crec que té bastant importància. 

Gràcies haver llegit tot el post. 

En resposta a CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE

Re: LEGALITAT CANAL YOUTUBE ESCOLA

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Bon dia Christian,

Des del punt de vista legal no hi ha diferència entre publicar imatges o vídeos als espais web del domini "xtec.cat" o en qualsevol altre domini d'Internet. En ambdós casos s'està fent pública la imatge o el vídeo, i les precaucions i obligacions legals a seguir pel que fa a la protecció de la imatge i dades personals són les mateixes.

Et recomano la secció "Internet segura" de la XTEC, on trobaràs molts recursos i informació sobre aquests temes:

http://www.xtec.cat/web/recursos/tecinformacio/internet_segura

Especialment el document "Protecció de dades personals, ús d'imatges, propietat intel·lectual, Internet i correu electrònic" publicat pel Departament d'Ensenyament amb les instruccions per al curs 2014-15, que adjunto en aquest missatge (està enllaçat també a la secció "Internet segura")

Pel que fa als formularis d'autorització que s'esmenten a les instruccions, en trobaràs els models a l'apartat "Documents":

http://www.xtec.cat/web/recursos/tecinformacio/internet_segura/documents/autoritzacio