BLOC DE L'ESCOLA A PÀGINA NODES

BLOC DE L'ESCOLA A PÀGINA NODES

per CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE -
Nombre de respostes: 4

Bona tarda. 

La nostra escola té un bloc força actiu blocs.xtec.cat/canserra

Seria possible que els articles que els mestres van publicant en aquest bloc apareguin a la portada de la pàgina de Nodes? Ens agradaria tenir-ho unificat perquè els pares no hagin d'anar d'una pàgina a una altra. D'aquesta manera, si un mestre publica un article a blocs.xtec.cat/canserra, que aparegués com a novetat a la portada de agora.xtec.cat/escolacanserra

Gràcies pel cop de mà,

Christian.

En resposta a CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE

Re: BLOC DE L'ESCOLA A PÀGINA NODES

per CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE -

He anat al bloc de l'escola, he descarregat l'arxiu per exportar-ho i l'he importat al Nodes. Ara em surten els articles (dins de les diferents classes) però els vídeos inserits del youtube s'han desconfigurat (a blocs.xtec es fa amb una icona que al wordpress de nodes no hi és (aquí es fa amb un embed). Les presentacions picassa també es veuen molt petites, quan al wordpress de blocs.xtec es veuen grans?

 

Això soluciona momentaneament el problema que us exposava al post anterior, però el que jo demano és si es pot fer de manera automàtica. Si allò que es publica al blocs.xtec.cat/canserra, com és de wordpress també, que hi aparegui al nodes,  a les etiquetes que s'hagin posat (si al blocs.xtec es va posar a p3, doncs a p3, etc.). Més que res per no haver d'anar fent el traspàs constantment, que sigui automàtic i els pares no hagin d'anar d'un lloc a l'altre.  No sé si m'explico..

 

Moltes gràcies,

 

Christian.

 

En resposta a CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE

Re: BLOC DE L'ESCOLA A PÀGINA NODES

per XAVIER MELER GUTIERREZ -

Hola Christian

La idea és fer servir Nodes com a concentrador de blogs de tota l'escola o institut. Nodes permet fer tot tipus de pàgines molt semblants a un blog: per categoria, per etiqueta, per autor etc. Queda tot molt centralitzat i endreçat. 

Jo faria el següent: 

  1. Afegir una notícia al blog (antic) avisant que ara les noves noticies es publicaran a Nodes (amb l'adreça del vostre lloc nodes)
  2. El articles nous publicar-los directament a Nodes.
  3. "Arreglar" poc a poc el contingut migrat
    Vídeos youtube: Has de deixar només l'adreça del vídeo.
    [youtube]http://youtu.be/XJl9utykgb8[/youtube] --> http://youtu.be/XJl9utykgb8

    He fet un perquè vegis que funciona Complicitat 
    http://agora.xtec.cat/escolacanserra/infantil/p3/videoresumsconcertnadal2014/

    Respecte a picassa, no es visualitza bé a Nodes però és millor substituir el codi embed de picassa i ficar un Carrusel amb l'adreça de picassa. És feina però val la pena ja que es visualitzarà també als dispositius mòbils (amb l'embed de picassa no es veu). 

  4. Quan ja tinguis tot el contingut migrat, fes una redirecció del blog a Nodes, de manera que si les families visiten el blog, faci la redirecció automàtica. 

Es feina però ho pots fer poc a poc i crec que val la pena, com ho veus? 

En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: BLOC DE L'ESCOLA A PÀGINA NODES

per CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE -

Bon dia Xavier.

No sabia l'opció RSS dels Picassa. D'acord, així ho faré perquè es vegi correctament a Nodes.

El tema del bloc, ho farem directament a Nodes, però potser de cara al setembre. Aquest tipus de canvis millor començar-los tots d'una perquè el claustre es vagi acostumant, jeje.

Quan he importat l'arxiu de blocs xtec al Nodes, se m'han incorporat automàticament a nodes com a usuaris aquells mestres (usuaris xtec) que han publicat aquells articles que he importat com a "subscriptors". Imagino que ja poden entrar amb el seu codi xtec i contrasenya de blocs.xtec.cat? Els que no apareixen els haig d'enviar l'invitació o també es poden recuperar dels blocs.xtec.cat? 

Moltes gràcies Somrient Estem molt contents amb aquest nou model de web. 

En resposta a CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE

Re: BLOC DE L'ESCOLA A PÀGINA NODES

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Christian,

per les proves que hem pogut fer, tot i que els usuaris s'importen, no poden accedir amb la mateixa contrasenya que tenen a blocs. Hem fet la prova tant amb usuaris XTEC com amb usuaris que no XTEC.

Caldria per tant que editéssiu aquests usuaris i els poséssiu una contrasenya (i que ells després la canviïn). Cal que tinguin en compte que, en no ser una autenticació via LDAP com a blocs, si la canvien del seu compte XTEC no es canviarà de forma automàtica a Nodes.

Per a la resta d'usuaris podeu fer servir també l'autenticació via Moodle o via comptes de Google si és que disposeu d'un o altre servei, sinó, caldrà que els doneu d'alta de forma manual.

Fins ara,

Mònica