Mòdul d'importació d'activitats Santillana

Mòdul d'importació d'activitats Santillana

per Institut Joan Oliver -
Nombre de respostes: 1

Enguany fem servir els continguts de Santillana. Els llibres no són accessibles des de "Els meus llibres", s'han de configurar unitat per unitat. L'editorial ens diu que hi ha un módul que serveix per importar les activitats de Santillana i fins i tot ens ha facilitat l'arxiu que s'ha d'instal·lar però al ser un moodle de Àgora no ho podem fer directament. Algú sap com s'ha de fer?

En resposta a Institut Joan Oliver

Re: Mòdul d'importació d'activitats Santillana

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Hola,

Com sabeu, totes les instàncies Moodle d'Àgora comparteixen una infraestructura comuna de servidors. El codi que s'hi executa és el mateix per als més de 1.300 centres que en feu ús, i per això abans d'incorporar qualsevol component nou s'ha de comprovar a fons que no afecti l'estabilitat, seguretat i rendiment del sistema.

Cal tenir en compte que Àgora fa servir exclusivament programari lliure compatible amb la llicència d'ús de Moodle.  El codi font complet d'Àgora, incloent tots els complements, es troba públicament disponible per tothom que vulgui estudiar-lo, adaptar-lo o utilitzar-lo. Això significa que qualsevol component que hi afegim, tot i mantenir el copyright original dels seus autors, ha de poder ser redistribuït també en les mateixes condicions. Al Moodle d'Àgora gaudim ja d'alguns components elaborats per empreses (els mòduls Wiris de Maths for More o RGrade de l'editorial Text-La Galera), que han estat elaborats seguint aquest criteri.

La tercera característica que han de complir els mòduls que s'incorporen a Àgora és la no dependència de qualsevol programari extern, i l'ús de les API estàndard de Moodle. Per exemple, un mòdul no pot requerir un determinat sistema operatiu, base de dades o servidor d'aplicacions, ja que això podria impedir la futura evolució d'Àgora.

La quarta condició és que hi ha d'haver algun col·lectiu, entitat o empresa que es responsabilitzi de l'evolució futura dels mòduls. Altrament, ens podríem trobar que en intentar actualitzar la versió de Moodle alguns mòduls deixessin de funcionar per haver quedat en "terra de ningú".

El cas concret que ens comentes va ser proposat fa un parell d'anys, però es va haver de descartar perquè depenia d'un tipus de base de dades que no era la utilitzada per Àgora. Parlo de fa temps, i potser això ja s'ha solucionat. En cas que fos així, podeu indicar a l'empresa responsable del mòdul que es posi en contacte amb la unitat que gestiona Àgora (ens poden escriure a agora@xtec.cat) i estudiarem amb ells la viabilitat d'incorporar el mòdul.