Error usuaris nous Moodle-Intranet

Error usuaris nous Moodle-Intranet

per Jordi Gratacos Casas -
Nombre de respostes: 5

Aquest inici de curs, el registre de nous professors ens està fallant (ells creen l'usuari al moodle i jo els sincronitzo per entrar a la intranet). No poden accedir a la intranet, però com a administrador veig que l'usuari està sincronitzat. En intentar entrar, és com si la contrasenya fos errònia.

La url és http://agora.educat1x1.cat/sesteia/intranet/index.php.

No sé si cal que us passi algun nom d'usuari dels que té problemes per entrar.

Gràcies.

Jordi

En resposta a Jordi Gratacos Casas

Re: Error usuaris nous Moodle-Intranet

per ANTONI GINARD LLADO -

        Hola Jordi,

Hem vist que el Moodle 2.6 encripta les contrasenyes utilitzant un algorisme diferent. Tot i que el Moodle continua suportant el format antic, quan un usuari/ària entra al Moodle, aquest li canvia la contrasenya desada a la base de dades. Aquí està l'origen del problema.

Hem preparat un canvi a a la Intraweb per a que suporti aquest format nou, però no el tindreu disponible fins a finals de la setmana vinent o a principis de l'altra.

El que podeu fer de moment és, o bé canviar la contrasenya a aquests usuaris a la Intraweb, o bé esperar a que fem l'actualització i esborrar-los de la Intraweb i tornar-los a crear a partir del Moodle.

 

Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

 

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Error usuaris nous Moodle-Intranet

per M. Rosa Martín Garcia -

Hola,

Nosaltres ens trobem amb el mateix problema, però des que vàrem fer la sincronització, no funciona ni el canvi de contrasenya per part de l'administrador ni la creació manual de nous usuaris. Cal afegir que el problema el tenim tant amb el professorat nouvingut al centre (amb qui s'ha fet la sincronització) com amb el veterà amb dades d'autenticació del curs passat. A més, a la pàgina inicial, en el bloc d'entrada d'usuaris, sempre apareix la imatge indicator-circle.gif.

Podeu ajudar-nos a restablir les dades?

Adreça: http://agora.xtec.cat/iespauvila/intranet/index.php

Professor veterà: acostals

Professor nouvingut: hsarroca

Gràcies!

Rosa Martín

 

En resposta a M. Rosa Martín Garcia

Re: Error usuaris nous Moodle-Intranet

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola Rosa,

El problema de la imatge que indica que s'està carregant contingut provenia de que, en els blocs HTML, havíeu introduït etiquetes <head> i <body>, cosa que trenca les pàgines creades per la Intraweb. Hem esborrat aquests fragments de codi dels blocs HTML i s'ha resolt el problema.

L'usuari acostals no pot entrar al Moodle des de la Intraweb perquè no està configurat per fer-ho. A la sincronització d'usuaris del mòdul IWmoodle s'ha d'indicar que aquest usuari ha de poder entrar des dels dos llocs (rodona verda). De tota manera, és millor que no ho canviïs encara. Dimecres vinent tenim previst actualitzar el codi d'Àgora i es corregirà l'error que hi ha actualment al codi.

Per tant, a partir de dijous, hauries de fer dues coses:

  1. Activar la validació única als usuaris que vulguis que la tinguin (és el cas de acostals).
  2. En el cas dels usuaris nous, com que seguiran sense poder entrar a la Intraweb, els hi hauràs de canviar la contrasenya només a la Intraweb.

 

Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Error usuaris nous Moodle-Intranet

per M. Rosa Martín Garcia -

Hola Toni,

M'apunto això del codi HTML. Gràcies pels aclariments!

Respecte a la sincronització d'usuaris de la intranet amb el moodle, veig que no em vaig explicar gens bé. El problema era que jo com a administradora no podia canviar la contrasenya dels usuaris ni tan sols crear nous usuaris de forma manual. Però ara acabo de provar-ho de nou i tot funciona de meravella. Tot era arran de les etiquetes introduïdes en els blocs HTML o heu fet altres miracles?

Moltíssimes gràcies! La vostra eficiència i eficàcia fa que molts no abandonem en l'intent!

Ben cordialment,

Rosa Martín

En resposta a M. Rosa Martín Garcia

Re: Error usuaris nous Moodle-Intranet

per ANTONI GINARD LLADO -

    Hola Rosa,

No vàrem fer cap altre canvi. És perfectament possible que el codi HTML dels blocs provoqués l'error, ja que trencava totalment l'estructura interna de les pàgines de la Intraweb, tot i que els navegadors mostraven les pàgines força bé, malgrat tot! Somrient

 

Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora