Dubtes sobre els rols dels professors

Dubtes sobre els rols dels professors

per ISABEL FERNANDEZ LOPEZ -
Nombre de respostes: 3

Hola!

potser vaig a plantejar un parell de dubtes molt bàsics però estic buscant en els materials, fòrums.... i no acabo de tenir clara una cosa:

Quina és la diferència entre creador de cursos i professor editor? Entenc la definició que hi ha en accedir a Definició de rols, però diu el que pot fer i no entenc què no pot fer un o què no pot fer l'altre. Vaja, quin és el millor per a assignar als companys.

 

Quan entro a Assignació de rols com a Administradora, només trobo que puc assignar aquests dos rols als meus companys:

 

evidentment Gestor no però aleshores només tinc l'opció d'assignar-los Creador de cursos. Potser hi ha alguna cosa que no tinc ben activada i per això només surt un rol?

El nostre Moodle és:

http://agora.xtec.cat/institutcanplanas/moodle/

 

Gràcies per la vostra infinita paciència!!

Salutacions!

En resposta a ISABEL FERNANDEZ LOPEZ

Re: Dubtes sobre els rols dels professors

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Isabel,

Als companys que han de ser professors els hauries d'assignar el rol Professor editor als cursos. El rol creador de cursos és només per a això, poden crear cursos a qualsevol categoria (el professor editor no pot, només pot restaurar cursos dins del seu propi curs).

El més habitual és donar rol de Gestor/a a algun company que hagi d'ajudar l'administrador en les seves tasques i el de creador de cursos potser a l'inici de curs per tal de no carregar l'administrador i gestors. Els rols globals no s'haurien de donar a tot el professorat en general.

Fins ara,
Mònica

 

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Dubtes sobre els rols dels professors

per ISABEL FERNANDEZ LOPEZ -

D'acord Mònica, això ho entenc, però tinc un problema, no em deixa donar-los l'altre rol perquè no apareix a assignació de rols globals, tal i com et vaig enviar a la captura de pantalla. Alguna cosa dec tenir desactivada, oi?

http://agora.xtec.cat/institutcanplanas/moodle/admin/roles/assign.php?contextid=1&roleid=2

 

En resposta a ISABEL FERNANDEZ LOPEZ

Re: Dubtes sobre els rols dels professors

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Isabel,

és normal que no aparegui, el més correcte no és donar rol de professor editor a tots el professorat (així tots els profesors podrien editar tots els cursos del Moodle i no només els seus propis) si no que, dins de cada curs, inscriure el professor/a amb aquest rol igual que s'inscriuen els alumnes amb el rol alumne.

En cas que tot i això vulguis poder assignar el rol global de professor editor (opció no recomanada) hauries d'editar el rol (Administració del lloc | Usuaris | Permisos | Definició de rols) i a l'apartat "Tipus de context en què es pot assignar aquest rol" marcar la casella Sistema.

Fins ara,

Mònica