Agora vs projecte llibre digital

Agora vs projecte llibre digital

per Darío Castro -
Nombre de respostes: 11

Hola,

Suposo que esteu al cas del projecte 1+1, o llibre digital que el departament vol fer arribar a 10000 alumnes arreu de Catalunya.

Suposant, que els centres més innovadors estan ficats amb la plataforma Àgora i que això no es compatible amb el projecte -consultar les bases-, que se suposa de futur ... Em faig aquestes preguntes:

1. El temps invertit en posar en marxa l'Àgora al centre, la creació de continguts, la formació del professorat, no ha servit per res ?

2. Àgora no te futur ?

3. Si ens quedem amb Àgora, d'on sortiran els 10000 alumnes de centres públics pel projecte ?

4. Què sabeu de tot això els responsables de tirar endavant l'Àgora ?

Crec que d'alguna forma ens hauríem de fer sentir !

 

En resposta a Darío Castro

Re: Agora vs projecte llibre digital

per ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ -
Em sembla molt encertades les teves preguntes Dario!!
Nosaltres també hem dedicat hores de formació i esforços en implementar l'Àgora al centre i ens agradaria saber el seu futur i si hi ha possibilitats reals d'adaptar els continguts dels "possibles" llibres digitals al Moodle.
Si el Conseller llença aquestes declaracions és perquè sap com es farà i a on es farà! i per tant ha de tenir resposta d'aquests "suposats" 10.000 alumnes!
Per tant, em sumo a les preguntes de Dario!
En resposta a ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ

Re: Agora vs projecte llibre digital

per DANIEL FERNANDEZ GARCIA -

Llegeixo la lletra petita del projete i em trobo això:

L’única consideració a tenir en compte té a veure amb les plataformes de gestió, és a dir, els sistemes que gestionen el treball dels alumnes i el dels docents.
La situació avui és que els dos conceptes de plataforma i llibre de text van units en els llibres que hi ha al mercat: tot sistema de llibre de text va acompanyat de la seva plataforma. Per altra banda, les plataformes que hi ha disponibles (Moodle, Fronter, MLG, ...) estan dissenyades per a gestionar continguts no estructurats en format llibre.

Vol dir aìxò que llibre digital i moodle són incompatibles? I si és així, la pregunta en efecte és: quin és el futur de moodle?

La darrera pregunta només té sentit si la premisa implícita (el futur és el llibre digital) és correcta.

En resposta a Darío Castro

Re: Agora vs projecte llibre digital

per JOSEP MARIA SARDA CAIMEL -
Hola Dario,

a mi em preocupa més el servei d'AGORa, si els centres decideixen utilitzar a plataforma Moodle.

  • Està el servidor preparat per donar servei a 10 000 alumnes?
  • Estarà disponible 356 dies a l'any les 24 h?

són dos aspectes essencials si volem que utilitzar aquesta platafora i que al gent hi tingui confiança.

Josep M Sardà.

En resposta a JOSEP MARIA SARDA CAIMEL

Re: Agora vs projecte llibre digital

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Holooo!

La resposta als dubtes que plantegeu relacionats amb el projecte 1+1 la trobareu al Pla TAC de centre que s'ha publicat aquest mes d'Abril a la XTEC. L'objectiu d'aquest document de treball és orientar els equips directius en el lideratge de la
governança de les tecnologies al centre educatiu. Així, en concret, a l'apartat 3.4.- La Plataforma de centre: element clau per a la implantació de les TAC (pàgina 11) es parla de la importància dels EVEA (com ara Moodle) i també es fa referència al projecte Àgora.

A més, a finals del mes de Maig està convocada una jornada tècnica als voltants de la intranet de centre, Moodle, Àgora...

Per altra banda estem estudiant com optimitzar l'arquitectura d'Àgora per tal de relacionar-la amb els servidors de centre i poder donar, d'aquesta forma, resposta al major nombre d'usuaris possibles.

Aquesta és tota la informació de la que es disposa actualment. Esperem que us ajudi a resoldre els dubtes que plantegeu.

Bezos, abrasos i bon pont!

Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Agora vs projecte llibre digital

per JOSEP MARIA SARDA CAIMEL -
Hola,

he d'entendre que de totes totes l'Agora de moment no aguantarà tal demanda, i que per tant hem de mirar altres camins...

En quan als servidors de centre, ...., doncs els meus dubtes en tinc... ja que al nou catàleg han desaparegut els servidors... d'on els hem de treure?

A més tot el que he llegit del 1 a 1, sembla que tot ha d'estar a internet i que al centre no li cal res. Cosa que no comparteixo gens ni mica, però això es un debat a part de l'Agora.

Josep M Sardà.

En resposta a JOSEP MARIA SARDA CAIMEL

Re: Agora vs projecte llibre digital

per Albert Pérez Monfort -
Hola Josep M.,

El problema no recau en el fet que Àgora pugui o no aguantar la demanda. Àgora funciona amb un sistema escalat de manera que el nombre de Moodle i/o intranets activades no és problema. El problema es pot donar en el moment en què ho hagi un nombre massa elevat de connexions simultànies que puguin arribar a saturar les línies de comunicació. Això, però, és independent de les plataformes usades o de la tecnologia amb la qual s'ha implementat Àgora.

Efectivament, tal com comenta la Sara, s'estudia una solució que té com a idea principal un Àgora distribuït. És a dir, els serveis d'Àgora no estaran en unes poques màquines allotjades en un mateix punt, sinó en moltes màquines situades en els centres i amb sistemes virtualitzats. D'aquesta manera la demanda quedarà repartida en centenars o milers de servidors que treballaran en xarxa. A afectes pràctic per als centres el resultat final serà similar, però es podrà millorar notablement el servei. Suposo que això no tindrà res a veure amb el maquinari que surt al catàleg. Aquest canvi implicarà, també, estudiar un sistema de cache potent que permeti reduir el treball dels servidors en cas de peticions que provinguin de l'exterior dels centres.

Com veus es treballa per aconseguir el sistema més òptim per garantir un servei de qualitat, però arribar aquí no serà ni fàcil ni immediat.

Cordialment,

Albert Pérez Monfort
En resposta a Albert Pérez Monfort

Re: Agora vs projecte llibre digital

per JOSEP MARIA SARDA CAIMEL -
Hola Albert,

moltes gràcies per la teva resposta.

Tinc molt clar que, tant tu, com el teu equip, esteu treballant intensament per tirar aquest projecte endavant i funcioni el millor possible.

Amb la teva explicació em queda molt clara la situació.

Coordialment,

Josep M Sardà
En resposta a JOSEP MARIA SARDA CAIMEL

Re: Agora vs projecte llibre digital

per Victòria Oliu -
Hola,

projecte digital-text i Moodle són incompatibles per filosofia i per la mateixa definició del projecte que ja porta la seva pròpia plataforma.

Està clar que el departament no té cap línia definida per les TIC a l'aula. Per tant als il·lusos i il·luses que creiem en les TIC i hi estem treballant i creant recursos, no ens queda més remei que defensar la nostra feina demostrant de manera pràctica la seva viavilitat, contra la adversitat de tots els elementes, fins i tot el propi departament d'educació.

Moodle ens permet integrar feina feta amb diverses eines i agafar el que més interessi per les necessitats dels nostres grups classe concrets.

És per això que he tingut una molt grata sorpresa al veure:
http://agora.xtec.cat/cr-fpa/moodle/

Enhorabona! Plataformes així és el que necessitem!

Jo també vull un Banc de Recursos Moodle per a Matemàtiques a ESO i Batxillerat! Què s'ha de fer per demanar l'espai Moolde i començar a penjar-hi els meus cursos per compartir? A qui he d'escriure per fer una sol·licitud formal?

Gràcies!
Victòria Oliu
IES la Bisbal
En resposta a Victòria Oliu

Re: Agora vs projecte llibre digital

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Holooo Victòria!
Gràcies pel teu missatge i felicitacions també al Centre de Recursos de Formació de Persones Adultes per la iniciativa. Des de fa alguns mesos estem treballant a l'Àrea TAC per desenvolupar i oferir un repositori genèric que permeti, precisament, això que demanes: trobar i compartir els cursos Moodle's que feu. Tot i que encara no us podem cap data concreta sí que volia fer-vos saber que estem treballant per oferir-vos (esperem que en un futur no gaire llunyà) un repositori de recursos similar al que ofereix la Open University mitjançant el LabSpace.
Bezos, abrasos i fins aviat!!!
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Agora vs projecte llibre digital

per MARIA TERESA BAUS ROSET -
Hola Sara,

Això és una magnífica notícia!!!!.
Quan podrem participar-hi? Serà pel proper curs?

Som molts el Moodlers de Secundària i Batxillerat que fa temps que cerquem aquest banc de recursos. Hi han hagut alguns intents:

El wiki “EL MERCAT” http://moodle.org/mod/wiki/view.php?id=4332&page=mercat
Cursos descarregables de la comunitat de Moodler
http://blocs.xtec.cat/moodlers/cursos-descarregables/

Però sinó hi ha un suport institucional, l´iniciativa no prospera.

De fet una iniciativa similar ja funciona en Centre de Recursos de Formació de Persones Adultes.
http://agora.xtec.cat/cr-fpa/moodle/

Suposo que s´ha de estudiar molt bé abans d´implantar-ho.

A veure si veiem aquesta iniciativa aviat !!