icones reutilitzables

icones reutilitzables

per ANGEL PEREZ BEROY -
Nombre de respostes: 3

Hola de nou.

Tinc un set de icones que faig servir als cursos i que cada vegada que les carrego des del repositori googledrive o des del webdav ho fa com un "draft" (li dic així per que surt repetidament a la URL) diferent cada vegada.

Això és un problema a l'hora de fer coses repetitives ja que no puc simplement retallar i enganxar aquesta part del codi.

A més, no sé si els "drafts" són còpies o referències als repositoris. Si són còpies estalviaria espai (no gaire, són petites) si ho pogués tenir en un directori accessible des de tots els cursos, i feina, al no haver de reinserir les imatges cada vegada de nou per que generi el seu "draft".

He provat de fer servir l'enllaç URL de compartició de googledrive, però així no els troba.

Algun suggeriment?

Mercès

En resposta a ANGEL PEREZ BEROY

Re: icones reutilitzables

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Àngel,

ens hauries de facilitar l'enllaç al curs o cursos on tens aquest problema i a quin tipus d'activitat concret per poder fer-hi una ullada, sense veure-ho ens és molt complicat veure on pot estar el problema.

Per altra banda, tingues en compte, que quan puges una imatge, si és idèntica el sistema s'adona i no la duplica.

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: icones reutilitzables

per ANGEL PEREZ BEROY -

És un llibre en un curs que estic creant per competic inicial. En realitat és més aviat un curs de proves, ja que a competic 0 l'almnat encara no fa servir moodle, així que hi provo coses que després aniran també als altres competic. També volia que servís pel professorat, per organitzar els materials, la programació, etc., de competic 0, i, en un moment donat, potser que l'alumnat comenci a provar l'entorn i familiaritzar-se amb ell de cara al curs següent.

El curs és:

http://agora.xtec.cat/cfa-manuel-sacristan/moodle/course/view.php?id=482

El recurs en què estic treballant és la guia de l'alumnat, a:

http://agora.xtec.cat/cfa-manuel-sacristan/moodle/mod/book/view.php?id=2945

També m'agradaria poder ocultar de la vista però mantenir disponibles alguns recursos i activitats, però si els oculto llavors no es poden accedir des dels enllaços de les icones.

Vaig provar fa un temps (a un altre moodle 2.4) el format de curs simple per temes, però no em va convèncer del tot i vaig adoptar la solució que es veu. Segurament l'hauria d'explorar més, ja ho faré quan tingui més temps.

En aquell altre moodle, com que jo mateix gestionava el hosting, vaig prendre la gens elegant però ràpida solució de fer servir una carpeta de la web (que només era una caràtula que redirigia a la web de l'escola dins la de ccoo) on hi havia els elements d'interfície i simplement els enllaçava. Aquesta solució ja no serà viable ja que ens donarem de baixa del hosting, només mantenint el nom de domini.

Mercès

Àngel

En resposta a ANGEL PEREZ BEROY

Re: icones reutilitzables

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Àngel,

ara entenc el dubte!

Quan estas editant el recurs la imatge es posa en mode "esborrany", o "draft" tal i com indica a l'URL que es pot veure. Un cop deses la pàgina del llibre ja adopten la forma d'adreça "normal" és a dir, com aquestes:

  • http://agora.xtec.cat/cfa-manuel-sacristan/moodle/pluginfile.php/3425/mod_book/chapter/582/btncptic0_32.png
  • http://agora.xtec.cat/cfa-manuel-sacristan/moodle/pluginfile.php/3425/mod_book/chapter/582/btntasques_32.png
  • http://agora.xtec.cat/cfa-manuel-sacristan/moodle/pluginfile.php/3425/mod_book/chapter/582/ajuda_32.png

Un cop has creat la primera pàgina del llibre ja pots fer servir aquestes adreces per posar-les a totes les pàgines. Per obtenir l'adreça, pots fer-ho mitjançant el botó dret del ratolí "Copia la ubicació de la imatge".

Tingues en compte que, tot i que vagis pujant el fitxer més d'una vegada el Moodle s'adona que és el mateix fitxer i no el desa diverses vegades.

Fins ara,

Mònica