Les taules al moodle

Re: Les taules al moodle

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Nombre de respostes: 0

Hola Josep!

El moodle quan insertes una taula no dibuixa els contorns verticals de la taula jo en faig servir en moltes ocasions i altres companys m'han demanat si hi ha algun sistema per poder fer taules amb e contorn dibuixat o al menys que es pugui posar colors de fons diferents per les caselles?

El que podeu fer és afegir a l'editor de text els botons avançats de les taules HTML. Per fer-ho, heu d'entrar al vostre espai Moodle amb l'usuari/ària admin i seguir els passos següents:

  1. Accedir a l'apartat Administració del lloc / ► Connectors / ► Editors de text / ► Editor HTML TinyMCE / ► Configuració general.
  2. Editar el paràmetre Barra d'eines de l'editor (editor_tinymce | customtoolbar) i afegir dos salts de línia i el text següent al final de tot: "tablecontrols". Adjuntem captura de pantalla.
  3. Fer clic sobre el botó Desa els canvis.

En fer-ho, apareixerà una quarta barra al menú de l'editor HTML amb els botons que, entre d'altres coses, permetran canviar el color de fons de les cel·les o afegir les vores.

Una altra pregunta , és possible incrustar una taula d'excel, de la mateixa manera que ho fem en el word, en una pàgina web de moodle. Sense tenir que pujar un fitxer d'excel.

En principi seleccionant les cel·les de la taula del full de càlcul que vols incorporar al Moodle i enganxant-les a l'editor HTML hauries de poder consultar la informació sense haver de pujar el fitxer. Si no et funcionés ja ens facilitaràs algun exemple concret, donant més informació sobre els passos que segueixes per intentar-te orientar.

Una abraçada,

Sara

 

Fitxer adjunt html_tablecontrols.png