Creació de finestres emergents

Creació de finestres emergents

per JOAQUIN RUIZ GARCIA -
Nombre de respostes: 2

Hola,

voldria saber si és possible crear finestres emergents a la intraweb, de forma que només accedir a l'adreça s'obri una finestra amb algun text o imatge emergent a tall d'informació important.

Moltes gràcies

Joaquim Ruiz

En resposta a JOAQUIN RUIZ GARCIA

Re: Creació de finestres emergents

per ANTONI GINARD LLADO -

      Hola Joaquim,

Abans de res cal dir que les finestres emergents es consideren una mala pràctica i s'haurien d'evitar perquè "molesten" als usuaris quan naveguen. En aquest sentit, els navegadors actuals acostumen a bloquejar-les per evitar aquesta "molèstia". D'altra banda, és possible que això sigui precisament el que vols. Somrient

La Intraweb no preveu cap mecanisme específic per crear finestres emergents, però pots utilitzar un bloc de tipus HTML per fer-ho. Hauries d'anar a Administració | Sistema | Blocs i crear un bloc nou. Al menú desplegable Bloc has de triar Gestor de blocs/HTML. També has d'indicar un títol pel bloc i ubicar-lo a la columna dreta. Després de desar podràs introduir el contingut, que hauria de ser una cosa així:

Avui és dijous!
<script>
alert("Avui és dijous!");
</script>

El text Avui és dijous! és el missatge que veuran els usuaris. Surt dues vegades per a que aparegui en el bloc i a la finestra emergent.

Per últim, és convenient que creïs un permís (Component HTMLblock:: i instància titol_del_bloc:Somrient per controlar qui veu aquest bloc, ja que d'entrada el veurà tothom i serà bastant molest. La nostra recomanació és que el vegi només el grup o grups que sigui necessari.

 

Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora