Llibres digitals, Bloc "Els meus Llibres"

Llibres digitals, Bloc "Els meus Llibres"

per RAMON DANGLA SOMS -
Nombre de respostes: 7
Hola,

En el nostre centre, fem servir llibres de varies editorials. Quan assignem una llicència a un alumne/professor, els llibres, s'activen en el Bloc, " els meus llibres".

Els llibres de Santillana estan desplegats en cursos, en el moodle, i no s'accedeix des d'aquest bloc, però els de McGraw-Hill, no i en teoria s'ha d'accedir a traves del link del Bolc " els meus cursos".

Doncs, això ve donant alguns problemes per que segons el navegador, va malament o molt malament.

En el millor dos casos ( amb el Firefox), s'accedeix al index de continguts del llibre, però, quan cliques alguna activitat es queda en blanc. Per què sembla que hi ha un problema amb les finestres emergents.

Estic intentant que m'obri les activitats en una finestra nova, amb la configuració del apartat "Continguts remots", però no sembla que funcioni.

El cas és, que al obrir el 'marc' de la finestra en una finestra, sense la finestra principal del Agora, llavors funciona.

Necessito ajuda per resoldre aquest problema.

el nostre moodle-Agora és: http://agora.educat1x1.cat/iesthosicodina/moodle/

He assignat una credencial per poder-ho provar.

Una altra qüestió, és si podria ser possible instal·lar els llibres digitals una moodle particular, un que tenim en un servidor del nostre centre.

Ramon Dangla

Cood TIC INS Thos i Codina ( Mataró )

En resposta a RAMON DANGLA SOMS

Re: Llibres digitals, Bloc "Els meus Llibres"

per jordi Pregonas -
Hola Ramon,

Des de l'Ins la Jonquera hem tingut el mateix problema. Mc Graw-Hill ens ha solucionat el problema dient que cal posar un contingut remot del llibre des d'un curs moodle i que s'obri amb una nova finestra. ( Vaja de la mateixa manera quan afegim una activitat remota de llibre digital dins d'un curs moodle).

Per si tens dubtes resto a la teva disposició!
En resposta a RAMON DANGLA SOMS

Re: Llibres digitals, Bloc "Els meus Llibres"

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Ramon,
ja ens diràs si la solució del Jordi et funciona.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Llibres digitals, Bloc "Els meus Llibres"

per RAMON DANGLA SOMS -
Hola,
sí, és el que acabat fent, desplegar els llibres de McGraw en un curs del moodle. i funciona !!

Gràcies.

PD:

Els llibres digitals han de estar instal·lats en moodle-Agora?
o podria instal·lar-los en un moodle propi , configurant els paquets de marsupial ?

Ramon Dangla

En resposta a RAMON DANGLA SOMS

Re: Llibres digitals, Bloc "Els meus Llibres"

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Ramon!

Ampliant la resposta de la Mònica dir-vos que hi ha una restricció que heu de tenir en compte a l'hora d'instal·lar-ho al vostre servidor: si algun dels proveïdors de contingut que teniu contractats fa servir SCORM remot, serà necessari que el vostre servidor estigui al domini educat1x1.cat. Podeu consultar els tipus d'activitat que tenia cada proveïdor en el moment en que es van fer les proves fa un parell d'anys a aquesta PMF: Quins proveïdors de continguts s'han provat a Àgora amb el mòdul de Marsupial?

Una abraçada,
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Llibres digitals, Bloc "Els meus Llibres"

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Complementant el que expliquen la Sara i la Mònica, quatre consideracions més:

1 - Marsupial contempla dos protocols de funcionament: "RS" (Remote Scorm) i "RC" (Remote Content). El registre al domini "educat1x1.cat" només és necessari per als llibres de les editorials Pearson, Santillana i Vicens Vives, que són els que tenen les inicials "RS" a la segona columna del quadre que t'indica la Sara en el missatge anterior (les dades són del curs passat, pot ser que hi hagi hagut algun canvi). La resta treballen amb el protocol "RC", que no requereix d'aquest domini comú.

La proposta del Departament als editors és que el protocol "RS" deixi d'utilitzar-se el curs vinent, donat que planteja problemes de seguretat als navegadors web. Ara mateix s'està aplicant una solució provisional, consistent a registrar en un mateix domini (educat1x1.cat) totes les parts implicades, però aquesta no és una opció sostenible a mig i llarg termini. El més lògic és que cada agent del procés actuï des del seu domini d'Internet, cosa que és perfectament possible amb el protocol "RC".

En aquest moment no s'accepten nous registres al domini "educat1x1.cat", i des del Departament es proposa a totes les parts implicades passar a treballar únicament amb el protocol "RC".

2 - El protocol "RC" funciona de manera que quan un alumne fa un exercici del llibre, el navegador web transmet el resultat de l'exercici al servidor de l'editorial i, més tard, el servidor editorial el transmet al Moodle. Per fer possible aquesta segona fase de la transmissió cal que el Moodle exposi una adreça pública, accessible des d'Internet, que és on el servidor editorial "trucarà" per comunicar el resultat. Per tant, és imprescindible que el Moodle corri en un servidor que sigui públic i pugui proporcionar un URL vàlid a l'editorial. Això no és possible (o molt complicat) en instal·lacions de proves que corren en màquines situades dins d'una xarxa local. Cal que el servidor on corre el Moodle tingui una IP fixa i/o un nom localitzable per DNS.

3 - Per iniciar el diàleg amb el servidor de l'editorial cal que el Moodle li presenti unes determinades credencials (usuari, contrasenya i codi de centre). Aquestes credencials les proporciona la pròpia editorial, junt amb els URL dels serveis web d'autenticació i estructura de llibres. Això significa que els servidors editorials no "parlaran" amb qualsevol que truqui a la porta dels seus serveis web, sinó només amb els que els presentin unes credencials que per a ells siguin vàlides. No hi ha cap autoritat central que emeti credencials: cada editorial proporciona als seus clients (els centres) unes credencials específiques. Per tant, no tenen res a veure amb usuaris i contrasenyes d'Àgora ni de la XTEC.

4 - Molt important: algunes editorials (per exemple Santillana) associen una llicència d'un llibre a un determinat servidor EVA. Si s'intenta accedir amb la mateixa llicència des d'un altre servidor (per exemple, per fer proves) et pots trobar amb que l'editorial consideri que aquesta llicència està invalidada i ja no es pugui utilitzar des d'enlloc. Això no forma part del protocol Marsupial. És una mesura de seguretat que cada editor aplica (o no) a la seva manera i segons el seu criteri. En tot cas, abans de fer proves us hauríeu d'informar preguntant a l'editor si hi ha algun tipus de restricció amb les llicències.


Cordialment,

Francesc Busquets
En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Llibres digitals, Bloc "Els meus Llibres"

per RAMON DANGLA SOMS -
Moltes gràcies,

com el nostre moodel es visible des de l'esterior, intentaré fer algunes proves.

Ja anirè informant dels resultats.

Ramon