Cognoms accentuats

Cognoms accentuats

per Manuel Aula Saez -
Nombre de respostes: 6
Els llistats d'usuaris semblen ordenats pels criteris anglesos, es a dir, amb les vocals accentuades, ñ i ç després de la z, tant si es fa per noms com per cognoms. He mirat al fòrum i només he trobat suggeriments de treure aquests caràcters. Vull pensar que hi ha alguna opció millor que permeti respectar l'ortografia dels noms i dels cognoms. 
Tenint en compte que tant la intranet de l'àgora com el moodle 1.9 que tenim a phobos ordenen correctament segons els criteris locals, algú sap com configurar el moodle 2.4 de l'àgora perquè també ho faci?
En resposta a Manuel Aula Saez

Re: Cognoms accentuats

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Manuel,
ens podries passar l'enllaç del Moodle per fer-hi una ullada?

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Cognoms accentuats

per Manuel Aula Saez -
En resposta a Manuel Aula Saez

Re: Cognoms accentuats

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Manuel!

Gràcies per l'enllaç. Ara bé, per poder-te orientar millor, ens aniria bé que ens facis arribar instruccions més detallades que ens ajudin a reproduir la incidència que comentes. Ens pots facilitar l'enllaç concret d'algun curs on l'alumnat no té l'ordre desitjat i el lloc exacte des d'on consulteu aquesta llista (Participants, Usuaris | Usuaris inscrits, la llista d'alguna activitat...)?

Una abraçada i gràcies de nou per la vostra col·laboració,
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Cognoms accentuats

per Manuel Aula Saez -

Hola Sara,

No es tracta d'una incidència puntual. És el comportament general en tots els llistats ordenats. Per exemple, si com administrador explores la llista d'usuaris ordenada per cognoms:

http://agora.educat1x1.cat/iesjoanfuster/moodle/admin/user.php?sort=lastname&dir=ASC

pots obtenir:

Joaquin Abad Lop...Georgina Cabayol FerrazPau Cabañero Vázquez...Rafael Castán SánchezHelena Cañas Ruiz...Ivet Durán MurilloSara Díaz Bernal...Nikolay Lyubomirov KutsarovNuria López Alcampel...Marc Zorrilla Sánchez...Anna Álvarez García

I exactament el mateix resultat s'obté en els llistats ordenats de Participants o Qualificacions de qualsevol curs:

http://agora.educat1x1.cat/iesjoanfuster/moodle/user/index.php?contextid=2961&roleid=0&id=282&perpage=20&search=&ssort=lastname

http://agora.educat1x1.cat/iesjoanfuster/moodle/grade/report/grader/index.php?id=282&sortitemid=lastname

En resposta a Manuel Aula Saez

Re: Cognoms accentuats

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Manuel!

En primer lloc, moltíssimes gràcies per ampliar la informació!

Hem estat revisant aquest comportament que ens deies i, pel que hem vist, té relació amb la base de dades que tenim a Àgora (Oracle) ja que amb altres entorns (com ara MySQL) no es dóna. Tot i que sembla un tema complex de resoldre, hem traslladat la consulta a l'equip de suport d'Oracle per veure si hi ha possibilitat de configurar-la d'alguna forma que permeti que les ordenacions siguin les esperades.

Us mantindrem informats tan bon punt disposem de més informació.

Una abraçada,
Sara