Gestió del Moodle 2

Gestió del Moodle 2

per M.pilar Lizarraga Fernandez -
Nombre de respostes: 2
Hola,

El centre m'ha donat d'alta com gestor, jo he acceptat (així ho penso) si que en el meu àgora em veig en el 1.9 però a sota en el 2.0 no hi surto, potser és normal. Quan entro en el Moodle 2.0, per fer el restaura dels cursos 1.9  em posa que no tinc permisos. He canviat la contrasenya i al final crec que  tinc un embolic que no se que fer. A l'xtec el meu usuari es mlizarr1, però a l'àgora em vaig donar com pilar, ho comento per si aqui està l'error, malgrat que no ho sé com arreglar-ho.
disculpeu les molèsties, però és que no sé que fer.

Pilar L.
En resposta a M.pilar Lizarraga Fernandez

Re: Gestió del Moodle 2

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Pilar,

El centre m'ha donat d'alta com gestor, jo he acceptat (així ho penso) si que en el meu àgora em veig en el 1.9 però a sota en el 2.0 no hi surto, potser és normal.

És normal, al Portal d'Àgora no apareixes a sota del Moodle 2 perquè l'alta va ser automàtica, en canvi, apareixes a sota del Moodle 1.9 perquè vas ser tu qui va sol·licitar l'alta al Moodle 1.9.

Quan entro en el Moodle 2.0, per fer el restaura dels cursos 1.9 em posa que no tinc permisos. He canviat la contrasenya i al final crec que tinc un embolic que no se que fer. A l'xtec el meu usuari es mlizarr1, però a l'àgora em vaig donar com pilar, ho comento per si aqui està l'error, malgrat que no ho sé com arreglar-ho.

És nomal que no puguis restaurar cursos amb aquest usuari. Tal i com s'explica a la documentació sobre la migració (http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/jtm2/index) si l'usuari/ària no és el mateix que al Moodle 1.9 no podras veure/restaurar cursos. El que hauries de fer és entrar amb l'usuari/àra "admin".
  • Les persones administradores del Moodle 2 veuen sempre tots els cursos del Moodle 1.9.
  • Les persones gestores:
    • Si el seu nom d'usuari/ària del Moodle 2 no existeix al Moodle 1.9, no veuran cap curs.
    • Si el seu nom d'usuari/ària del Moodle 2 es troba al Moodle 1.9:
      • Si aquest usuari/ària té permisos d'administració al Moodle 1.9 veurà tots els cursos.
      • Si l'usuari/ària no té permisos d'administració al Moodle 1.9, només veurà els cursos en els que està donat d'alta com a professor/a editor/a i dels quals podria fer una còpia de seguretat. Cal tenir en compte que el professorat-editor al Moodle 2 no té permisos per crear cursos i per tant, tot i veure'ls no els podrà restaurar. Per aquest motiu, si en algun moment el professorat editor/a ha de migrar algun dels cursos del Moodle 1.9 serà convenient assignar-li un rol global que li permeti fer la restauració al Moodle 2 (com ara el de creador de cursos o el de gestor/a).

NOTA: Per tal d'ajudar a l'administrador/a del Moodle 2 a fer aquest traspàs de cursos es poden designar diversos gestors de forma temporal, i un cop finalitzada la migració retornar-los al rol habitual. Cal tenir en compte que el rol gestor/a té gairebé els mateixos permisos que un administrador/a i no convé que n'hi hagi en excés.

Fins ara,
Mònica




En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Gestió del Moodle 2

per M.pilar Lizarraga Fernandez -

Hola Mònica,

Gràcies per les teves explicacions tan detallades.

Al final ja he aconseguit passar els cursos. Ho he fet com m'has dit des d'admin i després he arreglat els meus permisos (amb tantes contrasenyes m'havia fet un embolic).

Ara he de mirar com configurar, amb imatges, la primera plana i afegir més contingut.

Gràcies un altre cop,

Pilar Lizárraga