Assignació oculta de rols

Assignació oculta de rols

per M Pilar Ferreiro -
Nombre de respostes: 1
Hola,

Veig que al Moodle 2 ha desaparegut una possibilitat molt útil que hi havia al 1.9 i anteriors: l'assignació oculta de rols.  

Anava molt bé poder assignar més d'un professor editor a un curs, per col.laborar o supervisar, però que de cara als alumnes del curs només el professor del curs fos visible.  

També era útil assignar ocultament algun professor no editor o un alumne, que no ha de constar a la llista del curs vigent de forma visible per a la resta del grup.

Com es pot fer això amb el Moodle 2?

Gràcies

M Pilar Ferreiro
En resposta a M Pilar Ferreiro

Re: Assignació oculta de rols

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola M. Pilar,
Per assignar un professor o qualsevol altre tipus de rol ocult a un curs has de seguir els passos següents:
  • Dins el curs en qüestió, has de modificar els permisos al rol que vols assignar de manera oculta. Per fer-ho cal anar a Administració del curs | Usuaris | Permisos. Un cop aquí dins tria de la llista desplegable el rol que vols modificar i cerca la capacitat: moodle/course:view. Un cop la trobis, marca la casella Permet. Si aaquest procediment el fas com a tutor/a editor/a només podràs modificar els permisos que estan per sota, és a dir, del professorat no editor, alumnat i convidat. Si vols editar altres rols hauràs d'entrar al curs com a administrador/a o gestor/a.
  • Un cop redefinit el rol, has d'anar Administració del curs | Usuaris | Altres usuaris, i allà dins trobaràs els rols heretats i també podràs definir el rol de professor manualment. Els rols assignats en aquest espai són sempre ocults.
Per si t'és d'utilitat en Raül Fernández va fer un vídeo explicatiu amb el pas a pas de tot el procediment (http://vimeo.com/71564911) i també pots consultar la documentació oficial del Moodle (http://docs.moodle.org/24/en/enrol/otherusers).

Fins ara,
Mònica