GeoGebra, tipus nou d'activitat als espais Moodle d'Àgora

GeoGebra, tipus nou d'activitat als espais Moodle d'Àgora

per Administrador/a Espai de suport -
Nombre de respostes: 0
GeoGebraDurant el curs passat, el Departament d'Ensenyament va estar treballant conjuntament amb l'Associació Catalana de GeoGebra (ACG) en un mòdul per integrar el GeoGebra amb el Moodle. 
Doncs bé, des d'aquest matí ja està disponible a tots els espais Moodle d'Àgora un nou tipus d'activitat anomenada GeoGebra que precisament facilita aquesta integració. 

El GeoGebra és un programari de matemàtica dinàmica, gratuït i multiplataforma, que aglutina la geometria, l'àlgebra, el full de càlcul, l'estadística i l'anàlisi, en un únic paquet integrat i senzill d'utilitzar. Fins ara, al Moodle d'Àgora hi havia un filtre de GeoGebra que facilitava la visualització dels fitxers GGB. Ara bé, amb aquest nou tipus d'activitat GeoGebra, s'obre tot un ventall de possibilitats, tant pel professorat com per l'alumnat.

Els avantatges principals d'aquest mòdul de GeoGebra són els següents:
  • Permet integrar fàcilment les activitats del GeoGebra als cursos del Moodle.
  • Facilita al professorat el seguiment de la feina feta pels estudiants ja que emmagatzema la puntuació, la data, la durada i la construcció de cadascun dels intents realitzats i incorporar-ne els resultats al qualificador.
  • Els estudiants poden guardar l'estat de les activitats per continuar-les en un altre moment.
  • Es poden configurar opcions com ara la mida, barres de menú, ajuda...
  • Permet incorporar tant activitats GeoGebra que el professorat ha d'avaluar manualment com activitats autocorrectives, en les que el professorat no intervé en la qualificació ja aquesta s'agafa automàticament de la variable "grade" de la construcció GeoGebra.

I tot això sense la necessitat que l'alumnat treballi amb l'arxiu en local i després hagi de pujar-lo: senzillament el Moodle recorda l'estat en el que cada alumne/a deixa la seva construcció!

Podeu veure algunes activitats de mostra a aquest curs (que només permet l'accés als usuaris registrats).