Còpies de seguretat i canvis al servidor LDAP

Còpies de seguretat i canvis al servidor LDAP

per Administrador/a Espai de suport -
Nombre de respostes: 0
Manteniment Moodle-ÀgoraDesprés d'utilitzar l'espai Moodle durant tot el curs escolar és important deixar-ho preparat per a la posada en marxa del curs següent. Algunes de les tasques que es recomana fer durant aquest període i que es poden consultar amb més detall al mòdul 6 dels materials del curs telemàtic d'administració de Moodle són:
  • Generar còpies de seguretat del lloc i dels cursos, descarregar-les per guardar-les en local i eliminar-les del servidor.
  • Actualitzar els usuaris per afegir els que s'incorporen i eliminar els que deixen el centre.
  • Preparar els cursos, reinicialitzant els que es mantenen i esborrant els que ja no es faran.
Per aquest motiu, per facilitar les tasques de manteniment i posada a punt anteriors, aquest passat dilluns 25 de Juny es va deshabilitar la restricció horària i, per tant, durant els mesos d'estiu, es podran fer còpies de seguretat i restaurar cursos a qualsevol hora del dia (i no només fora de l'horari escolar com passa durant la resta de l'any). Com sempre, al setembre aquesta restricció es tornarà a activar per optimitzar el rendiment dels servidors. 

A més, ahir es va realitzar un canvi al servidor LDAP que, de moment, només afecta als espais Moodle. Tot i que s'ha actuatlitzat automàticament la configuració del servidor LDAP a tots els espais Moodle que l'estaven utilitzant (i, per tant, aquest canvi hauria de ser transparent), és recomanable que les persones amb permisos d'administració d'aquests espais comprovin que la validació LDAP continua funcionant correctament. Més informació: Què cal fer per configurar el servidor LDAP de la XTEC?