Externalització del servei de plataformes educatives per als grups educat1x1

Externalització del servei de plataformes educatives per als grups educat1x1

per Administrador/a Espai de suport -
Nombre de respostes: 0

Educat 1x1Els centres participants en el projecte educat1x1 han rebut un comunicat del Director General dels Ensenyaments Bàsics i el Batxillerat en el qual s'indica que rebran una transferència de 5€ per cada alumne participant en el projecte, destinada a contractar un servei de plataforma educativa.


Pel que fa a la relació d'aquest servei amb Àgora, convé fer algunes precisions:

  1. L'externalització del servei afecta només els grups participants en el projecte educat1x1, que són els que es preveu que en faran un ús més intensiu i concentrat en determinades franges horàries. La resta de grups del centre poden seguir fent ús dels serveis en les mateixes condicions que fins ara, tant pel que fa a Moodle com a la Intraweb.

  2. La infraestructura dels servidors d'Àgora està en procés d'ampliació, amb l'objectiu de garantir en tot moment un servei de qualitat.

  3. A partir del dimarts 22 de juny de 2010 el Departament d'Educació farà públiques a l'espai http://catalegdigital.wikispaces.com/EVA les ofertes de servei formulades per empreses del sector TIC que compleixin els requisits següents:

    • Les empreses s'han de responsabilitzar de l'administració dels servidors, instal·lació de programari, realització i restabliment de còpies de seguretat, actualitzacions, manteniment dels equips, suport tècnic, etc. en unes condicions equiparables a les que actualment ofereix el servei Àgora. No es tracta doncs d'un simple "hosting" d'aplicacions, sinó d'un servei global.

    • El centre docent seguirà sent el responsable de l'administració de la plataforma a nivell d'usuaris, permisos, documents, cursos, etc. de la mateixa manera que s'està fent actualment a Àgora.

      Per a més informació sobre els requeriments de les ofertes, vegeu aquest document.

  4. El Departament d'Educació establirà mecanismes de coordinació permanent amb totes les empreses que vulguin oferir un servei Moodle equivalent al d'Àgora, garantint així la màxima homogeneïtat entre versions de programari, connectors, temes i configuracions especials. Això és especialment important per fer coherents les plataformes amb el que es treballa en les activitats de formació del professorat, i també per tal de permetre el correcte funcionament dels materials digitals d'aquelles editorials que hagin optat per formats compatibles amb l'actual configuració d'Àgora.