Fòrum Àgora-NODES

insertar un jclic propi a nodes

 
Imatge Anna Pares Martinez
insertar un jclic propi a nodes
per Anna Pares Martinez - divendres, 29 setembre 2017, 20:02
 

Hola a tots des de l'escola hem creat algun JClic propi i ens agradaria penjar-lo a la web per tal que els alumnes i poguessin accedir. 

El Jclic author et permet exportar el fitxer a SCORM I HTML5,  o crear una pagina web amb un applet java.  És possible inserir algun d'aquests fitxers a nodes perque s'hi pugui jugar des del web?


Imatge Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora)
Re: insertar un jclic propi a nodes
per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) - dilluns, 2 octubre 2017, 09:33
 

Bon dia Anna,

Pots afegir un article, on el cos sigui el Jclic.

Quan tinguis el Jclic en HTML5 publicat, has de copiar l'adreça que vols compartir i enganxar-la a l'article amb el següent format:

<iframe src="URL del projecte" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Si tens cap problema quan ho provis, avisa'ns.

Salutacions,

Isabel

Imatge Anna Pares Martinez
Re: insertar un jclic propi a nodes
per Anna Pares Martinez - dilluns, 9 octubre 2017, 21:04
 

Hola Isabel, abans de res graces per la paciència. 

No me'n surto!  he creat el fitxer html5 des de el clic author, per tot i que l'he pujat al drive i el tins públic al web, no sóc capaç de fer que funcioni. Ho provo tant amb la carpeta comprimida com amb el fixer index.html, però no s'engega.

Segur que faig alguna cosa malament, pero no sé què és. Treballo amb un MAC amb sistema operatiu capitán que en principi no hauria de donar problemes. Que he de fer?

Gràcies,

Anna.

Imatge Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora)
Re: insertar un jclic propi a nodes
per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) - dimarts, 10 octubre 2017, 09:11
 

Bon dia Anna,

Perquè funcioni l'URL del projecte en HTML5, s'ha de publicar en algun servidor web obert a internet. Google Drive no serveix, ja que no permet l'accés directe als arxius amb el seu nom original (ho permetia fins a l'any passat, però Google va eliminar aquesta possibilitat).

Si tens un servidor propi, la millor opció és pujar els arxius per FTP i enllaçar a l'arxiu "index.html" que s'inclou a l'exportació.

Si no disposes d'un servidor propi, pots utilitzar un servei complementari a Dropbox i Google Drive anomenat "UpDog". Pots trobar més informació sobre com utilitzar-lo amb Dropbox en aquest enllaç i en el següent video de youtube:

https://github.com/projectestac/jclic/wiki/Publicar-proyectos-JClic-en-Internet-mediante-Dropbox-y-UpDog

Després de publicar el projecte, podràs utilitzar l'URL dins del codi que t'hem passat, i així els usuaris podran realitzar les activitats a qualsevol dispositiu (inclús smatrphones i tauletes), amb qualsevol sistema operatiu (Linux, Windows, Mac, Android, IOS...).

Salutacions,

Isabel

Imatge Francesc Busquets
Re: insertar un jclic propi a nodes
per Francesc Busquets - dimarts, 10 octubre 2017, 09:37
 

Hola,

Complementant el que explica la Isabel, els usuaris XTEC ho tenim encara més fàcil, ja que des de fa poc hi ha un espai disponible per publicar els projectes JClic propis a Internet. El trobaràs a:

https://clic.xtec.cat/users/mylib/

T'has de validar amb el teu usuari XTEC i, un cop fet això, ja pots pujar els fitxers "scorm.zip" que es generen amb el JClic Author. Per cada projecte que publiquis t'apareixerà una fitxa (similar a les que es mostren a https://clic.xtec.cat/repo) amb un botó "Comparteix" on tens l'enllaç directe a les activitats i també el codi d'inserció. Aquest codi d'inserció es pot enganxar a qualsevol pàgina o article de Nodes o XTECBlocs, sempre des de la pestanya "text" (no "visual") de l'editor.

Estem preparant la documentació que expliqui pas a pas el procés i esperem poder tenir-la enllestida aviat. De totes maneres, veuràs que és força intuïtiu. Escriu-nos si tens qualsevol problema.

Us recordo que també podeu inserir activitats JClic HTML5 al Moodle (hi ha un mòdul d'activitat específic, que té l'avantatge de recollir els resultats dels alumnes) i al nou Google Sites (només cal enganxar l'URL directa a les activitats)

Sort!!


Imatge Anna Pares Martinez
Re: insertar un jclic propi a nodes
per Anna Pares Martinez - dijous, 12 octubre 2017, 00:43
 

Gràcies! amb la zona clic en proves ha funcionat perfectament!!

us deixo l'adreça web per si hi voleu donar una ullada, al final ha merescut la pena!

agora.xtec.cat/escola-lavitxeta

Sort de la paciència que teniu!