Omet notícies d'àgora

Notícies d'ÀGORA

Imatge Administrador/a XTEC
Picasa està tancant, com puc penjar les fotos a Nodes?
per Administrador/a XTEC - divendres, 19 agost 2016, 13:02
 

Podeu penjar les fotos a qualsevol repositori fotogràfic i capturar les adreces de les fotografies fent servir l'extensió Àlbum de Google Chrome. Amb les adreces capturades per l'extensió, podeu fer servir un carrusel de Nodes o generar un carrusel independent. 


El procediment és el següent: 

 1. Instal·lar l'extensió Àlbum al navegador Google Chrome (només s'ha de fer la primera vegada)
 2. Penjar les fotos al vostre repositori preferit, com ara Google Fotos, Flickr, Dropbox, Instagram, etc.
 3. Capturar el codi associat a les imatges amb l'extensió. Per fer això:

  • Si voleu crear un carrusel de nodes amb aquestes imatges, a l'extensió heu de premer el botó Llista
    
   i enganxar (CTRL+V) el codi copiat a la casella Àlbum dins d'un carrusel de Nodes.
  • Si voleu crear un carrusel independent, a l'extensió heu de premer el botó Galleria.io   i dins d'un article o pàgina de nodes, enganxar (CTRL+V) el codi a la pestanya Text


El carrusel de Nodes té molts paràmetres interessants (permet definir el nombre de fotos per diapositives, el tipus de transició, el temps entre diapositives, etc) però requereix una estona més de configuració que el carrusel nadiu de la extensió.  

A aquests enllaços podeu trobar més informació sobre l'extensió Àlbum i els carrusels de Nodes. 

 
Imatge Administrador/a XTEC
Calendari previst per al canvi d'Àgora-Intraweb a Àgora-Nodes
per Administrador/a XTEC - dimecres, 8 juny 2016, 09:48
 

Tal com s'ha anat comentant en els fòrums de suport, de cara al proper curs 2016-17 es fa necessari discontinuar el servei Intraweb per tal de poder destinar tots els recursos humans i la infraestructura de servidors al nou servei Nodes. Això fa necessari que, en cas que encara no ho hàgiu fet, sol·liciteu l'activació d'un espai Nodes per al vostre centre i, si ho creieu oportú, hi transferiu la informació actualment existent a la Intraweb.


Els centres que utilitzen Àgora-Intraweb poden sol·licitar l'activació del servei Nodes i utilitzar l'eina d'exportació de continguts per tal de passar la informació existent a la nova plataforma. Al fòrum de suport d'intraweb podeu sol·licitar l'ajuda necessària per resoldre qualsevol incidència relacionada amb la migració.


Calendari previst:


 • 15 de juliol de 2016: Els espais "Àgora-Intraweb" entraran en modalitat de "només lectura". S'hi podran consultar tots els continguts, però no serà possible publicar-ne de nous.

 • 2 de novembre 2016: Els espais "Àgora-Intraweb" deixaran d'estar visibles públicament, tot i que el Departament en guardarà les dades per si encara fos necessari recuperar algun document.

 • 9 de gener de 2017: Fi de les operacions de la infraestructura de servidors d'"Àgora-Intraweb". 
Imatge Administrador/a XTEC
Aturada d'alguns serveis XTEC (13 de maig de 2016)
per Administrador/a XTEC - divendres, 13 maig 2016, 13:23
 
El proveïdor de serveis de CPD ens informa que per un problema en la cabina de discos, els serveis d’Àgora-EOI, ZonaClic, Quaderns Virtuals i Planificador estan aturats. S’està treballant per a la restauració d’aquests serveis durant el dia d’avui. 


Disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar.

 
Imatge Administrador/a XTEC
Infografies de Moodle
per Administrador/a XTEC - dimecres, 11 maig 2016, 13:02
 

Lewis Carr (@lewiscarr), programador i expert en Moodle i e-learning de la Gran Bretanya, va crear unes infografies per a la darrera MoodleMoot que es va fer a Anglaterra. Una d'elles sobre com crear cursos Moodle per a fer servir amb el mòbil i l'altra amb els set errors més habituals a l'hora de crear un curs Moodle. 

7 Errors a evitar quan es crea un curs Moodle

Totes dues les podeu trobar traduïdes al català als enllaços següents:

     Dissenyant un curs Moodle per al Moodle
     7 errors a evitar quan es crea un curs Moodle


Podeu trobar les infografies originals en anglès al blog de l'autor.

 
Imatge Administrador/a XTEC
Informació actualitzada sobre la incidència als serveis del CPD
per Administrador/a XTEC - dimecres, 4 maig 2016, 14:48
 

AvísLes accions tècniques portades a terme aquest cap de setmana en el centre de processament de dades han permès recuperar els serveis de SAGA, Odissea, XTECBlocs, NODES, JClic, Quaderns Virtuals, Galí, intranet, portal de centre i eduroam.

El servei Àgora es troba també operatiu des de dimarts 3 de maig al matí, però encara té pendents algunes tasques tècniques per acabar d'optimitzar-lo que poden requerir talls puntuals del servei Moodle. L'horari previst d'aquestes aturades puntuals s'avisarà amb antelació a la pàgina principal del Moodle de cada centre.

Disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar.