Notícies d'ÀGORA

Imatge Administrador/a XTEC
Avís important: Aturades programades
per Administrador/a XTEC - dilluns, 24 octubre 2016, 08:10
 

MantenimentDurant les properes setmanes es faran tasques de manteniment i renovació dels servidors ubicats al Departament d'Ensenyament. Aquestes operacions obliguen a realitzar talls puntuals i a preveure moments de funcionament parcial dels serveis.

Les franges horàries previstes inicialment per a les properes actuacions són les següents:

 • Dimarts 25/10/2016 de 20:00h a 3:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació al serveis d'Àgora, Àgora-EOI i a l'entorn de formació.
 • Dimecres 26/10/2016 de 7:00h a 10:00h. Intervenció amb tall a Àgora-EOI.


 • Dilluns 31/10/2016 de 20:00h a 1:00h. Intervenció amb tall al serveis serveis d'Àgora i a l'entorn de formació d'Àgora.
 • Dimecres 2/11/2016 de 15:00h a 3:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació al serveis d'Àgora, Àgora-EOI (només a partir de les 20h) i a l'entorn de formació.
 • Dijous 3/11/2016 de 18:00h a 3:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació al serveis d'Àgora, Àgora-EOI (només a partir de les 20h) i a l'entorn de formació.


 • Dimecres 9/11/2016 de 15:00h a 18:00h. Intervenció sense tall a Àgora-EOI.


 • Dimarts 15/11/2016 de 18:00h a 8:00h. Intervenció sense tall al serveis serveis d'Àgora i a l'entorn de formació d'Àgora.
 • Dijous 17/11/2016 de 15:00h a 19:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació al serveis d'Àgora, Àgora-EOI i a l'entorn de formació.


 • Dilluns 21/11/2016 de 18:00h a 1:00h. Intervenció amb tall al serveis serveis d'Àgora (només la meitat dels centres).
 • Dimarts 22/11/2016 de 18:00h a 1:00h. Intervenció amb tall al serveis serveis d'Àgora (l'altra meitat dels centres).
 • Dimecres 23/11/2016 de 8:00h a 12:00h. Intervenció amb tall al serveis serveis d'Agora EOI i a l'entorn formació d'Àgora.
 • Dijous 24/11/2016 de 15:00h a 17:00h. Intervenció amb tall a Àgora-EOI.


 • Dilluns 28/11/2016 de 15:00h a 21:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació al serveis d'Àgora-EOI i a l'entorn de formació.
 • Dimarts 29/11/2016 de 15:00h a 19:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació al serveis d'Àgora.

Algunes de les dates d'aquest calendari són encara provisionals. Per aquest motiu, a mesura que es vagin confirmant, si finalment hi hagués algun canvi, s'actualitzarà la informació

Us demanem disculpes per les molèsties que aquestes intervencions puguin ocasionar.

Imatge Administrador/a XTEC
Novetats a Nodes: ja es poden reservar espais o equips!
per Administrador/a XTEC - dimarts, 18 octubre 2016, 10:48
 

L'actualització d’Àgora-Nodes que s'ha desplegat el 22 de setembre inclou les novetats següents:


Reserva d’espais o equips

ReservesAmb aquesta extensió podeu definir quins espais o equips estan disponibles als centres per reservar en dates determinades (puntuals o periòdiques).

 • El rol administrador haurà de crear els espais o equips que el centre té disponibles per a la seva reserva.
 • Els rols que podran afegir reserves són: administradors, editors, autors i professors.
 • En fer una reserva el sistema comprova la disponibilitat de l’espai o equip i en cas d’estar reservat no permet desar la reserva.


El rol professor s’ha creat expressament per a aquesta extensió però està previst que incorpori altres funcionalitats en un futur. Per assignar el rol professorat als usuaris es pot fer de diverses maneres:

 • Editar el perfil de l’usuari i a l’apartat rol triar “Professor”.
 • Tots els usuaris que estiguin als nodes de la xarxa privada “Professorat” i/o “Mestres” amb rol “Col·laborador” passaran a tenir aquest rol Professor de forma automàtica. A partir d'aquest moment, en donar d’alta un usuari a un d’aquests nodes de la xarxa privada (“Professorat” i/o “Mestres”" i/o node seleccionat per l'administrador), automàticament se li assignarà el rol de Professor. En cas de voler definir un altre node per defecte, es podrà fer des del Tauler | Opcions | General.

Podeu trobar més informació sobre aquesta extensió a la PMF Com funciona l'extensió "Reserves".


Calendari

CalendariL’antic calendari s’ha actualitzat a la darrera versió i incorpora canvis substancials tant pel que fa al seu funcionament com a la seva aparença. El més important a tenir en compte és el següent:

 • Desapareix la possibilitat de posar diferents calendaris a un giny. En cas de voler que el giny mostri diferents calendaris caldrà crear un Calendari agrupat.
 • Per cada tipus de visualització (graella o llista) s’ha de crear un calendari independent. El sistema ofereix la possibilitat de clonar calendaris i per tant, només cal clonar-lo i canviar-li la forma de visualització (graella o llista).
 • Els calendaris que tinguin definida visibilitat a categories o pàgines concretes (excepte portada) s’hauran de tornar a configurar, si no sortiran a totes les categories.
Podeu trobar més informació sobre els Calendaris a l'enllaç següent: https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/personalitzacio/giny-calendari-de-google


Exportador d’horaris i Gestor de calendaris

Es tracta de dues eines externes que, a partir d’un full de càlcul, permeten exportar a format web els horaris de cada grup, professor, assignatura o aula i actualitzar els calendaris del curs amb un sol clic respectivament. Les trobareu accedint al Tauler | Eines | Eines disponibles del vostre espai Nodes.Imatge Administrador/a XTEC
Curs d'administració de NODES
per Administrador/a XTEC - dilluns, 19 setembre 2016, 09:41
 

Ja us podeu inscriure al Curs d'administració de NODES


És un curs telemàtic d'autoformació (Tipus MOOC) de 45 hores que té per finalitat aprendre a utilitzar l'entorn Nodes per construir la pàgina web del centre, gestionar la intranet i conèixer les possibilitats pedagògiques de l'entorn com a blog d'aula, de projecte, com a revista digital i també com a xarxa social privadaMés informació

A la primera edició (Gener 2016) es van certificar 964 participants (75% dels inscrits) i la valoració mitja del curs va ser de 8.5 / 10.

Inscripció fins el 28/09/16.

Imatge Administrador/a XTEC
Actualització al Moodle 3.1.1 d'Àgora
per Administrador/a XTEC - dijous, 25 agost 2016, 18:22
 

Moodle 3.1S'ha canviat la versió del Moodle a tots els espais d'Àgora per actualitzar-la de la 2.8.12 a la 3.1.1. 

Per aquest motiu, durant els propers dies es poden produir talls intermitents en els espais Àgora-Moodle. Per agilitzar el procés d'actualització és recomanable que els administradors accediu tan aviat com pugueu al vostre Moodle d'Àgora i deseu els paràmetres de configuració nous. Si en accedir-hi us trobeu que el vostre espai Moodle encara no s'ha actualitzat, podeu llençar el procés manualment fent clic sobre el botó "Actualitza la base de dades de Moodle ara".


A la presentació següent trobareu informació sobre les millores i les novetats més destacades que incorpora aquesta versió des del punt de vista dels diferents rols que hi participen: qualsevol usuari, el professorat i els administradors.


Com sempre, si detecteu alguna incidència i/o teniu qualsevol dubte relacionat amb aquesta actualització ja ens el fareu arribar mitjançant els mecanismes habituals (Fòrum de suport Àgora-MOODLEFormulari contacte SAU...).


Imatge Administrador/a XTEC
Picasa està tancant, com puc penjar les fotos a Nodes?
per Administrador/a XTEC - divendres, 19 agost 2016, 13:02
 

Podeu penjar les fotos a qualsevol repositori fotogràfic i capturar les adreces de les fotografies fent servir l'extensió Àlbum de Google Chrome. Amb les adreces capturades per l'extensió, podeu fer servir un carrusel de Nodes o generar un carrusel independent. 


El procediment és el següent: 

 1. Instal·lar l'extensió Àlbum al navegador Google Chrome (només s'ha de fer la primera vegada)
 2. Penjar les fotos al vostre repositori preferit, com ara Google Fotos, Flickr, Dropbox, Instagram, etc.
 3. Capturar el codi associat a les imatges amb l'extensió. Per fer això:

  • Si voleu crear un carrusel de nodes amb aquestes imatges, a l'extensió heu de premer el botó Llista
    
   i enganxar (CTRL+V) el codi copiat a la casella Àlbum dins d'un carrusel de Nodes.
  • Si voleu crear un carrusel independent, a l'extensió heu de premer el botó Galleria.io   i dins d'un article o pàgina de nodes, enganxar (CTRL+V) el codi a la pestanya Text


El carrusel de Nodes té molts paràmetres interessants (permet definir el nombre de fotos per diapositives, el tipus de transició, el temps entre diapositives, etc) però requereix una estona més de configuració que el carrusel nadiu de la extensió.  

A aquests enllaços podeu trobar més informació sobre l'extensió Àlbum i els carrusels de Nodes.