Omet notícies d'àgora

Notícies d'ÀGORA

Imatge Administrador/a XTEC
Aturada d'alguns serveis XTEC (13 de maig de 2016)
per Administrador/a XTEC - divendres, 13 maig 2016, 13:23
 
El proveïdor de serveis de CPD ens informa que per un problema en la cabina de discos, els serveis d’Àgora-EOI, ZonaClic, Quaderns Virtuals i Planificador estan aturats. S’està treballant per a la restauració d’aquests serveis durant el dia d’avui. 


Disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar.

 
Imatge Administrador/a XTEC
Infografies de Moodle
per Administrador/a XTEC - dimecres, 11 maig 2016, 13:02
 

Lewis Carr (@lewiscarr), programador i expert en Moodle i e-learning de la Gran Bretanya, va crear unes infografies per a la darrera MoodleMoot que es va fer a Anglaterra. Una d'elles sobre com crear cursos Moodle per a fer servir amb el mòbil i l'altra amb els set errors més habituals a l'hora de crear un curs Moodle. 

7 Errors a evitar quan es crea un curs Moodle

Totes dues les podeu trobar traduïdes al català als enllaços següents:

     Dissenyant un curs Moodle per al Moodle
     7 errors a evitar quan es crea un curs Moodle


Podeu trobar les infografies originals en anglès al blog de l'autor.

 
Imatge Administrador/a XTEC
Informació actualitzada sobre la incidència als serveis del CPD
per Administrador/a XTEC - dimecres, 4 maig 2016, 14:48
 

AvísLes accions tècniques portades a terme aquest cap de setmana en el centre de processament de dades han permès recuperar els serveis de SAGA, Odissea, XTECBlocs, NODES, JClic, Quaderns Virtuals, Galí, intranet, portal de centre i eduroam.

El servei Àgora es troba també operatiu des de dimarts 3 de maig al matí, però encara té pendents algunes tasques tècniques per acabar d'optimitzar-lo que poden requerir talls puntuals del servei Moodle. L'horari previst d'aquestes aturades puntuals s'avisarà amb antelació a la pàgina principal del Moodle de cada centre.

Disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar.

 
Imatge Administrador/a XTEC
Thanks, Martin!
per Administrador/a XTEC - dimecres, 23 març 2016, 13:46
 

El proper 31 de març, Martin Dougiamas, el fundador de Moodle, rebrà un doctorat honoris causa de la Universitat de Vic-UCC, premi que reconeix la seva contribució decisiva en el camp de l'educació.


Al marge de l’atorgament del doctorat, s'han organitzat diversos actes per donar l'oportunitat d'aprendre més coses sobre aquesta eina de treball a tota la comunitat educativa i, al mateix temps, conèixer la persona que la va idear i fer possible. Entre aquests actes, hi ha un que està adreçat especialment al professorat i al qual us podeu inscriure gratuïtament a través d'aquest enllaç. L'acte tindrà lloc el proper 30 de març:


17.00 - 19.00 Aula Mestre, edifici A3, Campus Nord Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Ponent: Martin Dougiamas . El futur de Moodle

Ponent: Steve Powell , Universitat de Lancaster


Tots els actes relacionats amb la visita de Martin es poden consultar a la pàgina: http://thanksmartin.net/martin-in-catalonia/.


A banda dels actes, també és possible enviar un missatge personal d'agraïment al Martin:


Thanks, Martin!


Us convidem a que graveu i afegiu el de la vostra escola i el publiqueu i compartiu a les xarxes socials amb el hashtag #thanksmartin.


 
Imatge Administrador/a XTEC
Els "embeds" de Picasa han deixat de funcionar
per Administrador/a XTEC - dimecres, 16 març 2016, 11:26
 

Degut als canvis que està fent Google en el seu sistema d'allotjament de fotografies, els embeds que es feien servir fins ara dels àlbums de Picasa sovint donen errors i no es visualitzen. Google ja va anunciar fa unes setmanes que iniciava el procés de tancament de Picasa al seu blog.

Per a incrustar àlbums de fotografies tant a Nodes com a XTECBlocs el sistema recomanat en aquests moments és fer servir els Carrusels ja sigui amb l'URL de l'àlbum o amb el RSS. Degut als canvis que Google està duent a terme, aquesta solució podria ser temporal. A mida que Google vagi prenent accions mirarem de trobar una solució més definitiva.

Podeu trobar més informació sobre els Carrusels en aquest enllaç: https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/insercio-de-continguts/carrusel-d-imatges