Omet notícies d'àgora

Notícies d'ÀGORA

Imatge Administrador/a XTEC
Calendari previst per al canvi d'Àgora-Intraweb a Àgora-Nodes
per Administrador/a XTEC - dimecres, 8 juny 2016, 09:48
 

Tal com s'ha anat comentant en els fòrums de suport, de cara al proper curs 2016-17 es fa necessari discontinuar el servei Intraweb per tal de poder destinar tots els recursos humans i la infraestructura de servidors al nou servei Nodes. Això fa necessari que, en cas que encara no ho hàgiu fet, sol·liciteu l'activació d'un espai Nodes per al vostre centre i, si ho creieu oportú, hi transferiu la informació actualment existent a la Intraweb.


Els centres que utilitzen Àgora-Intraweb poden sol·licitar l'activació del servei Nodes i utilitzar l'eina d'exportació de continguts per tal de passar la informació existent a la nova plataforma. Al fòrum de suport d'intraweb podeu sol·licitar l'ajuda necessària per resoldre qualsevol incidència relacionada amb la migració.


Calendari previst:


  • 15 de juliol de 2016: Els espais "Àgora-Intraweb" entraran en modalitat de "només lectura". S'hi podran consultar tots els continguts, però no serà possible publicar-ne de nous.

  • 2 de novembre 2016: Els espais "Àgora-Intraweb" deixaran d'estar visibles públicament, tot i que el Departament en guardarà les dades per si encara fos necessari recuperar algun document.

  • 9 de gener de 2017: Fi de les operacions de la infraestructura de servidors d'"Àgora-Intraweb". 
Imatge Administrador/a XTEC
Aturada d'alguns serveis XTEC (13 de maig de 2016)
per Administrador/a XTEC - divendres, 13 maig 2016, 13:23
 
El proveïdor de serveis de CPD ens informa que per un problema en la cabina de discos, els serveis d’Àgora-EOI, ZonaClic, Quaderns Virtuals i Planificador estan aturats. S’està treballant per a la restauració d’aquests serveis durant el dia d’avui. 


Disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar.

 
Imatge Administrador/a XTEC
Infografies de Moodle
per Administrador/a XTEC - dimecres, 11 maig 2016, 13:02
 

Lewis Carr (@lewiscarr), programador i expert en Moodle i e-learning de la Gran Bretanya, va crear unes infografies per a la darrera MoodleMoot que es va fer a Anglaterra. Una d'elles sobre com crear cursos Moodle per a fer servir amb el mòbil i l'altra amb els set errors més habituals a l'hora de crear un curs Moodle. 

7 Errors a evitar quan es crea un curs Moodle

Totes dues les podeu trobar traduïdes al català als enllaços següents:

     Dissenyant un curs Moodle per al Moodle
     7 errors a evitar quan es crea un curs Moodle


Podeu trobar les infografies originals en anglès al blog de l'autor.

 
Imatge Administrador/a XTEC
Informació actualitzada sobre la incidència als serveis del CPD
per Administrador/a XTEC - dimecres, 4 maig 2016, 14:48
 

AvísLes accions tècniques portades a terme aquest cap de setmana en el centre de processament de dades han permès recuperar els serveis de SAGA, Odissea, XTECBlocs, NODES, JClic, Quaderns Virtuals, Galí, intranet, portal de centre i eduroam.

El servei Àgora es troba també operatiu des de dimarts 3 de maig al matí, però encara té pendents algunes tasques tècniques per acabar d'optimitzar-lo que poden requerir talls puntuals del servei Moodle. L'horari previst d'aquestes aturades puntuals s'avisarà amb antelació a la pàgina principal del Moodle de cada centre.

Disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar.

 
Imatge Administrador/a XTEC
Thanks, Martin!
per Administrador/a XTEC - dimecres, 23 març 2016, 13:46
 

El proper 31 de març, Martin Dougiamas, el fundador de Moodle, rebrà un doctorat honoris causa de la Universitat de Vic-UCC, premi que reconeix la seva contribució decisiva en el camp de l'educació.


Al marge de l’atorgament del doctorat, s'han organitzat diversos actes per donar l'oportunitat d'aprendre més coses sobre aquesta eina de treball a tota la comunitat educativa i, al mateix temps, conèixer la persona que la va idear i fer possible. Entre aquests actes, hi ha un que està adreçat especialment al professorat i al qual us podeu inscriure gratuïtament a través d'aquest enllaç. L'acte tindrà lloc el proper 30 de març:


17.00 - 19.00 Aula Mestre, edifici A3, Campus Nord Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Ponent: Martin Dougiamas . El futur de Moodle

Ponent: Steve Powell , Universitat de Lancaster


Tots els actes relacionats amb la visita de Martin es poden consultar a la pàgina: http://thanksmartin.net/martin-in-catalonia/.


A banda dels actes, també és possible enviar un missatge personal d'agraïment al Martin:


Thanks, Martin!


Us convidem a que graveu i afegiu el de la vostra escola i el publiqueu i compartiu a les xarxes socials amb el hashtag #thanksmartin.