Comunicat de la Direcció

Davant dels fets succeïts els darrers dies  que han comportat de facto la suspensió l’autonomia de Catalunya, els membres de l’Equip Directiu de l’Institut de Vilafant volem manifestar la nostra intenció de defensar les institucions pròpies i el nostre país.

Les accions han comportat una involució democràtica que afecta els principis més bàsics d’un Estat democràtic, vulnerant drets civils i polítics. L’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans (10 de desembre de 1948), en el seu art 19 diu “Tota persona té dret a la llibertat d’opinió d’expressió: aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límits de fronteres.

El Projecte Educatiu del Centre incideix especialment en els següents aspectes

Missió

L’Institut de Vilafant és un centre públic que treballa per aconseguir que els joves assimilin de forma crítica els elements  de la cultura i la llengua catalanes i esdevinguin ciutadans capaços de desenvolupar els seus deures i exercir els seus drets en una societat democràtica en un món canviant.

Visió

Volem ser un centre de referència que ens permeti arribar a un nivell d’equitat i d’excel·lència en el desenvolupament acadèmic, ètic i social del nostres alumnes, atenent les individualitats i donant respostes a la societat.

Valors

L’objectiu és la formació integral de tot l’alumnat i els valors a fomentar són reponsabilitat, esforç, eficàcia, eficiència, rigor, igualtat i respecte a tu mateix i als altres

Davant d’aquesta situació excepcional demanem respecte per les institucions catalanes, de les quals formem part i expressem la nostra solidaritat amb les persones que les encapçalen perquè segueixin treballant pel diàleg i la democràcia.

Jordi Montero, Director de l’Institut de Vilafant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>