Els alumnes de 3r d'ESO treballen l'edat moderna a Barcelona

Els alumnes de 3r d'ESO treballen l'edat moderna a Barcelona

per Lola MORELL -
Nombre de respostes: 0

Dimarts 6 de febrer, els alumnes de 3r d’ESO van fer una sortida a Barcelona organitzada pel departament de ciències socials, per treballar l’edat moderna.

Al matí es va fer una ruta per estudiar els nous edificis de la ciutat i els canvis urbanístics, per conèixer l’economia del moment i reconèxer els estils artístics del Renaixement i del Barroc.

La ruta va començar a l’Hospital de la Santa Creu per prendre consciència de la necessitat del primer gran hospital a Barcelona en aquesta etapa històrica;  llavors es va anar cap a l’església de Betlem per admirar la façana barroca i continuar cap a la catedral per visitar-la, veure el claustre i les oques. Allí, s’hi  va  explicar la llegenda de Santa Eulàlia.

Després, es va continuar cap la plaça de Sant Felip Neri, on hi ha l’església d’estil barroc envoltada de les cases gremials dels Calderers i Sabaters; seguidament cap a la plaça de Sant Jaume, perveure la façana renaixentista del Palau de la Generalitat i la de l’Ajuntament, que té la façana principal d’estil neoclàssic. A continuació, van anar cap a la plaça del Rei, la seu històrica del poder comtal i reial a la ciutat, i hi van poder veure el Lloctinent, destinat a ser la residència del representant del rei a Catalunya, i el Palau Reial Major, residència dels comtes de Barcelona i reis d’Aragó. Finalment, van anar al barri de la Ribera, visitant Santa Maria del Mar, basílica d’estil gòtic, i el Fossar de les Moreres. El Fossar de les Moreres és actualment una plaça on hi ha un memorial de guerra pels morts que hi va haver en el setge de Barcelona (1713-1714), en el marc de la Guerra de Successió Espanyola.

A la tarda, es va visitar l’exposició permanent i el jaciment del Centre Cultural Born, ubicat a l’antic mercat del Born, i es van passejar pels indrets d’aquesta part de la ciutat per conèixer els fets més rellevants de l’etapa de la història de Catalunya corresponent  a la Guerra de Successió (1702-1714).

Fotos de la sortida

https://drive.google.com/drive/folders/1V9KABDaLb1GX9WJ1mdkCbRcLUtzhhp7T?usp=sharing

alumnes de 3r d'ESO en la sortida a Barcelonaalumnes de 3r d'ESO en la sortida a Barcelona