Notícies del lloc

  Imatge Lola Morell
  L’emprenedoria cooperativa a l’aula. Tallers FES COOP!
  per Lola Morell - divendres, 12 gener 2018, 12:05
   

  El passat dimarts 12 de desembre de 2017, els alumnes de 4t d’ESO que fan les matèries d’economia i emprenedoria i els alumnes de 1r i 2n  batxillerat que estudien economia van fer uns  tallers de formació sobre l’economia social i el cooperativisme.  

  L’objectiu era prendre consciència que les empreses d’economia social generen riquesa a la societat amb projectes sostenibles posant sempre en primer terme les persones, amb llocs de treball de qualitat i estructures modernes, eficients i democràtiques. Són empreses que es caracteritzen per prioritzar les persones i l’interès social per sobre del capital.

  Van veure com l’economia social i cooperativa s’expressa amb models diversos: Cooperatives (de treball, de serveis, de consumidors i usuaris, d’ensenyament, d’habitatge, agràries, de crèdit...), Societats laborals, Centres Especials de Treball, Empreses d’inserció.

  Va quedar ben palès que l’economia social ha demostrat ser eficient i competitiva, sense deixar de banda valors com la participació, la democràcia i la solidaritat.

  imatge del taller
   
  Imatge Aida Codina
  Cursa per la Marató de TV3
  per Aida Codina - divendres, 12 gener 2018, 11:31
   

  El departament d'Educació Física de l'institut va col·laborar en els actes de la marató de TV3 d'aquest passat desembre, destinada a la investigació de les malalties infeccioses.

  Es va organitzar una cursa benèfica, a l'entorn de l'insitut, amb els alumnes de 1r i de 2n d'ESO. El dilluns dia 18 de...

  Mostra la resta d'aquest tema
  (141 paraules)
   
  Imatge Teresa Fernández
  Butlletí Informatiu
  per Teresa Fernández - dilluns, 8 gener 2018, 08:57
   


  Aquests dies s’ha acabat d’editar el número 49 del Butlletí Informatiu de l’INS Taradell. En aquest número hi podreu trobar alguns articles de diferents departaments, els nous delegats i delegades d’aquest curs, les sortides i activitats de tutoria i consells sobre l’ús de les noves tecnologies proposats per l’AMPA. Us convidem a llegir-lo!!

  Promoció de Centre

   
  Imatge Marc Lucas
  Projecte comú tecnologia-socials-visual i plàstica.
  per Marc Lucas - dimarts, 19 desembre 2017, 11:38
   

  A les classes de tecnologia de 2n ESO hem treballat en un projecte conjunt amb socials i visual i plàstica. A mida que anàvem entenen les múltiples funcions per realitzar presentacions, descobríem pintors i pintores de diversos estils i tendències. Un projecte conjunt que ens ha permès, cadascú al seu ritme, descobrir la pintura, alhora que feien unes presentacions molt visuals i dinàmiques.

  Demaneu als vostres fills i filles que us facin la presentació a casa. En són uns experts.

       


   
  Imatge Institut Taradell
  per Institut Taradell - dimarts, 19 desembre 2017, 11:26
   

  Dijous, 21 de desembre és un dia inhàbil.

   
  Imatge Aida Codina
  Setmana de la ciència a l'Institut
  per Aida Codina - divendres, 15 desembre 2017, 11:43
   

  Del 10 al 19 de novembre s'ha celebrat la setmana de la ciència que enguany tenia de fil conductor el turisme sostenible. A l’institut els alumnes d'ESO han pogut participar de les activitats següents:

  • 3r concurs de cartells setmana de la ciència:  1r i 2n d’ESO
  • 2n concurs «cap pregunta sense ...
  Mostra la resta d'aquest tema
  (207 paraules)
   
  Imatge Lola Morell
  Concurso de poesía
  per Lola Morell - divendres, 15 desembre 2017, 11:38
   

  Los alumnos de 1º de ESO C y D han participado en un Concurso de Poesía organizado por la profesora de lengua castellana Sara Duch con la finalidad de empezar a conocer este género literario y aprender a recitar con sentimiento y sensibilidad. 


  Queremos felicitar a todos los participantes porque han puesto muchas ganas y han sabido superar la timidez inicial que les suponía recitar en público. 

  Este jueves ha tenido lugar la final, ante un jurado compuesto por tres profesoras: Isabel Calvo, Lola Morell y Sara Duch. 

  Los finalistas, que han recitado el conocido "Romance del Prisionero",  han sido: Jordi Casassas, Eira González, Paula Solé, Txell Alcubierre, Xènia Palmarola y Alba Roquet.

  Eira González ha obtenido el primer premio, por su expresividad, sentimiento y buena dicción. El segundo y tercer premio han sido para Txell Alcubierre y Xènia Palmarola.  

  ¡FELICIDADES A LAS TRES Y A TODOS LOS PARTICIPANTES!

  Eira, guanyadora del concurs de poesia de primer d'ESOEria, Txell i Xènia, finalistes del concurs de poesia
                                           els alumnes de 1r C i 1rD durant l'entrega de premis del concurs de poesia
   
  Imatge Teresa Fernández
  disseny de samarretes
  per Teresa Fernández - dimecres, 13 desembre 2017, 20:07
   

  Enguany els alumnes de quart d’ESO han decidit dissenyar i produir les seves pròpies samarretes per tal de poder subvencionar-se el viatge de final de curs.

  Per als estudiants ha estat una experiència interessant, atès que el treball cooperatiu i en grup ha comportat un exercici de tolerància. A més els alumnes han pres consciència del fet artístic i les seves possibilitats creatives.

  L’equip docent de l’Institut Taradell volem felicitar-los per aquesta iniciativa en què mostren una gran voluntat de treball i esforç de tots els companys. Especialment volem agrair la feina feta pels alumnes de Visual i Plàstica de 4t, que han estat els responsables d'aprendre i compartir la tècnica utilitzada per a l'estampació. Ara, aquests alumnes ofereixen un taller d’estampació als alumnes de 2n d’ESO.


   
  Imatge Jordi Tosar
  Suspensió de les darreres classes del dia
  per Jordi Tosar - divendres, 1 desembre 2017, 13:05
   

  Comuniquem a la comunitat educativa que avui, per motiu de les inclemències meteorològiques, s'acabaran les activitats docents a les 13:10.