Notícies del lloc

  Imatge Elisabet Aymerich
  Cursa solidària per la Marató de TV3
  per Elisabet Aymerich - dijous, 12 gener 2017, 13:11
   


  Els passats dies 19 i 21 de desembre els alumnes de 1r i 2n d'ESO van participar en una cursa solidària per la Marató de TV3 organitzada pel departament d'Educació Física.

  Els guanyadors van ser:

  1r ESO

  1r class fem. Dària Serrarols                       

  2n class fem. Júlia Díaz

  3r class fem. Clàudia Claveria

  1r class masc. Max Rodríguez 

  2n class masc. Pau De La Torre

  3r class masc. Gabriel Ventura

  2n ESO

  1r class fem. Laia Bassas

  2n class fem. Maria Aumatell

  3r class fem. Júlia Clos

  1r class masc. Martí Moya

  2n class masc. Noe De La Barrera

  3r class masc. Roger Pagès


  Imatge Institut Taradell
  Sortida dels alumnes de 2n ESO al Món Sant Benet (1-12-2016)
  per Institut Taradell - dijous, 22 desembre 2016, 09:20
   

  Els alumnes de 2n de l’ESO van anar a visitar el monestir de Sant Benet de Bages, conjunt historicoartístic proper a Sant Fruitós de Bages, que actualment també és la seu de la Fundació Alícia. 

  Els alumnes van fer un recorregut guiat pels principals espais del monestir, el celler, l’església i el claustre romànic, acompanyats per audiovisuals il·lustratius que els van endinsar a l’edat mitjana. 

  Després de la visita guiada, cada classe va realitzar un taller de cuina dinamitzat per monitors de la Fundació Alícia. El taller “Correfogons” consistia en una explicació de bones pràctiques culinàries i una conscienciació sobre l’alimentació saludable. 

  Els alumnes de la classe, dividits per equips, van fer un concurs de cuina  en el qual van elaborar diferents receptes en un temps determinat i van respondre preguntes sobre l’explicació anterior. El resultat final d’aquest taller va ser l’elaboració de plats que els alumnes van poder degustar. L’altre taller va ser el “Setciències a la cuina”,  que tenia l’objectiu de relacionar l’experimentació científica amb la cuina i la creativitat. Els alumnes van respondre preguntes i fins i tot van imitar en Ferran Adrià fent esferificacions!

  Podeu veure l'àlbum de fotografies clicant la imatge:

  Món Sant Benet 2016
  Imatge Institut Taradell
  Lliurament diplomes DELF
  per Institut Taradell - dijous, 22 desembre 2016, 09:03
   

  El passat dijous 15 de desembre es va celebrar l’acte de lliurament dels diplomes DELF a la sala d’actes dels Serveis Territorials a Manresa. Les alumnes de 2n de Batxillerat l’Èlia Brussosa i la Freya Sentmartí de l’INS Taradell van recollir el seu diploma DELF B1, acompanyades de la professora de francès Empar Lerma.

  Des del centre volem donar l’enhorabona tant a la Freya i l'Èlia com a la Meritxell Bou, la Carla Urpina i la Júlia Segalés per haver superat aquesta prova de francès i sumar un èxit més a la seva trajectòria acadèmica.

  Félicitations!

      Imatge Institut Taradell
  Setmana de la ciència a l'INS Taradell
  per Institut Taradell - dimecres, 21 desembre 2016, 10:45
   

  A l'institut hem celebrat la Setmana de la Ciència, esdeveniment que es celebra a tot Europa del 11 al 20 de novembre. Aquest any està dedicat a l’Any Internacional dels Llegums, l’Any internacional del Mapa i l’Any Internacional de l’Entesa Mundial.

  Els quatre nivells d'ESO han participat en una activitat diferent. 1r i 2n d’ESO al 2n concurs de cartells setmana de la ciència; 3r d’ESO al primer concurs «cap pregunta sense resposta» i els grups de 4t d’ESO de l’itinerari acadèmic científic han assistit a un taller de disseny d’experiments ofert per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i impartit per LABCLUB.

  Els guanyadors del concurs de cartells són:

  1r Premi, Mireia Montaña i Rovira de 2n D i Laura Raurell i Soler de 1r C.

  2n Premi, Berta Jofré i Margenet de 2n C i Roger Pagès i Lavandero de 2n A.

  3r Premi, Maria Aumatell i Cano de 2n A

  Els guanyadors del concurs «cap pregunta sense resposta» són:

  1r Premi, Albert López i Cabello, 3r A; 2n Premi, Adrià Castells i Vallmitjana, 3r C i 3r Premi Gemma Aragay i Llovera, 3r A.

  El taller de disseny d’experiments conduït per Federica Lombardi, Doctora en Biologia Computacional, University College Dublin i Jordi Sebastià, Doctor en Biologia, Universitat de Barcelona, va emocionar als alumnes assistents que van poder treballar conjuntament amb dos professionals que es dediquen a la investigació.


  Imatge Institut Taradell
  Treballs de recerca
  per Institut Taradell - dimecres, 21 desembre 2016, 10:43
   

  Títol: Com afecta la música en la germinació de les plantes? 

  Alumna: Gemma Solé

  Tutora: Dolors Lozano

  Aquest treball de recerca està basat en el meu interès en el camp de la biologia i la música. Són dos mons que he fusionat amb l'objectiu de saber quina era l'afectació de la música ...

  Mostra la resta d'aquest tema
  (471 paraules)
  Imatge Carme Terricabras
  Centre Cultural el Born i Barcelona Moderna
  per Carme Terricabras - dimecres, 14 desembre 2016, 20:47
   

  Dimarts 13 de desembre, els alumnes de 3r d'ESO van fer una sortida a Barcelona organitzada pel departament de ciències socials, per treballar l'edat moderna.

  Van visitar l'exposició permanent i el jaciment del Centre Cultural el Born i es van passejar pels indrets d'aquesta part de la ciutat per conèixer els fets més rellevants de l'etapa de la història de Catalunya corresponent a la Guerra dels Segadors i a la Guerra de Successió. També es va aprofitar per estudiar els nous edificis de la ciutat i els canvis urbanístics, per conèixer l'economia del moment i reconèixer els estils artístics del Renaixement i del Barroc.

  La ruta va començar el barri de la Ribera, visitant Santa Maria del Mar i el Fossar de les Moreres; després, va continuar cap a la plaça del Rei, per veure el Lloctinent i el Palau Reial Major; plaça de Sant Jaume, per la façana renaixentista del Palau de la Generalitat i l'Ajuntament; la plaça de Sant Felip Neri, per estudiar les estructures gremials; la Catedral; l'església de Betlem, per entendre la influència del barroc, i el recorregut va acabar a l'Hospital Santa Creu, per prendre consciència de la necessitat del primer gran hospital a Barcelona en aquell context històric.

  Va ser una matí molt intens però molt enriquidor.

  Imatge Teresa Fernández
  PINTA LA MARATÓ
  per Teresa Fernández - dimarts, 13 desembre 2016, 18:17
   

  Com cada any, els alumnes de 4t d’ESO han volgut participar en l’elaboració del cartell de la Marató de TV3 que, en aquesta edició, s’ocupa de la malaltia de l’ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. 

  Els participants han volgut mostrar gràficament les causes i conseqüències d’...

  Mostra la resta d'aquest tema
  (235 paraules)
  Imatge Jordi Codinachs Riera
  Taller prevenció alcohol a 3r d'ESO
  per Jordi Codinachs Riera - dimarts, 13 desembre 2016, 13:48
   

  Aquesta setmana els alumnes de tercer d'ESO han participat activament en un interessant taller de prevenció del consum d'alcohol entre joves. L'activitat ha servit als alumnes de tercer per desfer alguns mites al voltant d'aquest tema a través de jocs de rol i demostracions empíriques dels efectes nocius del consum d'aquesta droga.


  Imatge Cristina Guergué
  Treballs Recerca_2016
  per Cristina Guergué - dimarts, 22 novembre 2016, 14:04
   

  Divendres, 2 de desembre, a les 7 de la tarda i a la biblioteca Antoni Pladevall de Taradell, tindrà lloc una exposició pública del treballs de recerca seleccionats que van realitzar els nostres alumnes de 2n de Batxillerat.

  Breu informació dels treballs:

  • Títol: Com afecta la música en ...
  Mostra la resta d'aquest tema
  (503 paraules)