Notícies del lloc

  Imatge Institut Taradell
  Preinscripció ESO 2017/2018
  per Institut Taradell - dimecres, 19 abril 2017, 08:48
   

  Presentació de sol·licituds per Internet (ESO)

  • del 23 de març al 4 d'abril

  Preinscripció per Internet:

  Documentació a presentar a l'Institut:

  Porteu l’original i una fotocòpia dels documents que calgui:

  • impressió de la sol·licitud enviada per Internet
  • llibre de família (o un altre document relatiu a la filiació o acolliment)
  • DNI/NIE del sol·licitant (pare/mare/tutor)
  • DNI de l’alumne o alumna, si en té
  • targeta sanitària individual
  • carnet de vacunacions on figurin les dosis de vacunes rebudes
  • 2 fotografies de mida carnet amb el nom i cognoms escrits al darrera
  • sol·licitud de transport al Consell Comarcal:
  • fulls de dades i AMPA
  • full dret d'imatge

  El número IDALU (identificador de l'alumnat) el podeu demanar al centre de primària.

  El codi del nostre Institut és el 08053121.  Imatge Jordi Codinachs Riera
  échange scolaire à Contres
  per Jordi Codinachs Riera - dimecres, 5 abril 2017, 19:12
   

  Les élèves de 4ème ESO qui étudient le français en cours sont en France pour participer à l'échange avec le collège Saint Exupéry de Contres. Sur l'image, vous pouvez voir la tour Eiffel à Paris du haut de l'Arc de Triomphe. L'échange va se reprendre du 4 au 12 mai à Taradell.


  Imatge Institut Taradell
  Dia internacional de les Dones
  per Institut Taradell - dimecres, 22 març 2017, 14:36
   

  El 8 de març, alumnes de Batxillerat commemoren el Dia internacional de les Dones, sis ponents tracten les desigualtats laborals entre dones i homes, amb diferents punts de vista, des de la part jurídica fins a la més quotidiana.


  Imatge Eugènia Sitjes
  Excursió al Brull - 1r d'ESO
  per Eugènia Sitjes - dimecres, 22 març 2017, 12:50
   

  Dimarts 21 de març alumnat i professorat de 1r d'ESO vam realitzar una excursió al Brull. Allà vam realitzar diferents activitats: en primer lloc, vam fer una ruta prehistòrica per conèixer els dolmens de la Serra de l'Arca; segonament, vam fer la visita al poblat ibèric del Turó del Montgròs; i, en tercer lloc, vam realitzar dos tallers, un dedicat a l'escriptura ibèrica i el segon a l'encunyació de moneda. Vam aprendre moltíssim i vam gaudir-ne molt! 

  Imatge Carme Terricabras
  Campanya solidària de recollida de béns de primera necessitat
  per Carme Terricabras - diumenge, 19 març 2017, 20:14
   

  Els alumnes de 2n i 3r d'ESO organitzen una nova campanya solidària per ajudar les famílies del municipi que ho necessitin.

  Aquest curs es recolliran aliments, productes de neteja i d'higiene personal.

  El període de recollida serà del 20 al 24 de març i el que es reculli es portarà a Càritas de Taradell. La setmana passada, aquests alumnes organitzadors van passar per totes les classes de l'institut a explicar-ho i penjar-hi cartells.

  Confiem en la vostra col·laboració.

  Imatge Miquel Rios
  Sortida a Girona de 2n ESO
  per Miquel Rios - diumenge, 5 març 2017, 19:37
   

  Història i matemàtiques per Girona          21-2-17

   

  Aquest dimarts 21 de febrer, els alumnes de 2n d’ESO van fer una sortida a Girona organitzada pels departaments de matemàtiques i de ciències socials. Es van treballar ambdues matèries passejant pels indrets d’aquesta ciutat de més de 2.000 anys d’història. Les muralles romanes i medievals, el romànic de St. Pere de Galligants, el gòtic de Sant Feliu, el barroc de la plaça de la Catedral i la mateixa Catedral amb el tresor del Tapís de la Creació, i també el call jueu i el barri gremial, van ser els llocs emblemàtics on es van dur a terme les activitats curriculars previstes.  Vàrem gaudir d’un dia magnífic i molt assolellat.

  Imatge Elisabet Aymerich
  Esquiades
  per Elisabet Aymerich - dijous, 2 març 2017, 12:51
   

  Les jornades del 13 i 23 de febrer, els alumnes de 1r de Batxillerat i de 1r d'ESO vam anar a esquiar a Masella i a la Molina. Elsa alumnes de Batxillerat van realitzar tres hores de classe amb instructor, mentre que l'alumnat de 1r d'ESO en van fer cinc. La sortida permetia que els nois i noies poguessin escollir entre fer snowboard i esquí alpí.

  El temps amb l'alumnat de Batxillerat no va acompanyar gaire però es va aprofitar l'activitat al màxim. Els petits del centre van tenir més sort. Els va fer un temps esplèndid.


  Imatge Carme Terricabras
  Cristóbal Colón. La Fageda. La història d'una bogeria.
  per Carme Terricabras - dilluns, 27 febrer 2017, 20:00
   

  El divendres 17 de febrer, tots els alumnes que fan la matèria d'economia van assistir a la xerrada del fundador i president de la Cooperativa la Fageda, Cristóbal Colón, a l'Aula Magna de la UVic-UCC. Van poder escoltar de primera mà la història d'aquest gran projecte d'èxit empresarial i social, on l'empresa i l'economia estan al servei de les persones i no a l'inrevés, com passa sovint, on es desmostra que les empreses amb interès social són possibles i no són cap utopia, on es dona feina a totes les persones amb disminucions psíquiques i malaties mentals de la Garrotxa i on, per tot això,  es fa un iogurt inusperable.

  A classe s'havia treballar el llibre, "La Fageda. Història d'una bogeria", de Dolors González, on s'explica com va néixer la cooperativa l'any 1982 fins a l'actualitat. Un llibre i una xerrada més que recomanable; una història plena de valors, somnis, compromís, responsabilitat, empenta, esforç, treball, risc, valentia, honestedat, sensibilitat i lideratge.


  Imatge Eugènia Sitjes
  Visita a la Biblioteca de Catalunya i al refugi antiaeri de la Plaça del Diamant
  per Eugènia Sitjes - dimecres, 15 febrer 2017, 13:54
   
  Dimarts 7 de febrer l'alumnat i professorat de 2n de Batxillerat vam visitar la Biblioteca de Catalunya, per conèixer un centre de recerca de primer ordre. Després vam dirigir-nos al refugi antiaeri de la Plaça del Diamant, en ple barri de Gràcia de Barcelona, per conèixer aquest espai i la duresa de condicions de vida durant la guerra civil (1936-39). Va ser una jornada genial!