L’alumna Danica Curammeng, de 2n de Batxillerat, ha estat premiada amb un accèssit pel seu treball de recerca “El valor dels aliments: Per a què llençar si encara es pot aprofitar?”.
El lliurament de premis ha tingut lloc en un entorn privilegiat, al jardí botànic Mar i Murtra de Blanes. L’acte va tenir lloc ahir 29 de maig a les 13 h. Hi van assistir autoritats locals, representants de la Caixa en qualitat de patrocinador, professors i alumnes premiats.
En aquest treball, l’alumna posa de manifest que es llença molt de menjar com a consumidors particulars, però també quan es tracta d’empreses hoteleres o bé de grans superfícies. En parla de la funció dels bancs dels aliments i la seva important funció humanitària.
En la seva part pràctica, a mode d’exemple, demostra com en les condicions adequades podem tenir iogurts caducats diverses setmanes i fins i tot mesos, posant de relleu que la data de caducitat no hauria de figurar com a tal i que hauria de constar com a data de consum preferent.
El jurat, com a cada edició ha estat format per Martí Boada, president, Francesc Mauri i Joan Pedrola, un jurat de luxe en aquest entorn del món de l’ecologia.