Visita a la Maternité Suisse d’Elne, França

visite2n crêpe (1)

maternité2n visite2n lecture poèmes visite_3rEls dies 26 d’abril i 3 de maig, els alumnes de la matèria optativa de francès van viatjar a França en una sortida programada pel departament de llengües estrangeres a la Maternitat d’Elna, una institució humanitària fundada el novembre del 1939 per Elisabeth Eidenbenz dedicada a ajudar dones, sobretot exiliades.

Més tard vam endinsar-nos al petit poble de Collioure on els alumnes van participar en una gimcana lingüística i cultural amb el fi de descobrir el poble i practicar el francès.

També vam anar a la tomba d’Antonio Machado, on vam llegir uns poemes com a homenatge a un dels escriptors més importants de la literatura espanyola i també  als exiliats que van travessar la frontera aquell hivern del 1939.

Tot seguit els alumnes van gaudir d’una estona lliure per visitar els principals monuments i degustar el menjar típic francès.

Ha estat una excursió molt enriquidora per a tots. Els alumnes han tornat encantats i amb ganes de tornar-hi!

__________________________________

 

Le 26 avril et le 3 mai, les élèves de la 2e et 3e de l’ESO de français sont partis en voyage à Elne et à Collioure, communes situées dans le département des Pyrénées-Orientales, en France.

D’abord, on a visité la Maternité suisse d’Elne, une institution humanitaire créée en novembre 1939 par Elisabeth Eidenbenz, une jeune institutrice qui va donner de son temps pour aider les jeunes mères des camps de réfugiés.

Plus tard, nous nous sommes plongés dans le village de Collioure où les élèves ont pu participer à un jeu de piste linguistique et culturel ayant pour but la découverte  de la ville et  la pratique de la langue française.

À cette occasion, ils ont également pu visiter le tombeau d’Antonio Machado où nous avons lu quelques-uns de ses poèmes afin de lui rendre hommage. Là, nous avons également rappelé la mémoire de tous les exilés républicains qui ont dû franchir la frontière des Pyrénées pendant l’hiver de 1939.

Finalement les élèves ont eu du temps libre dans la ville pour visiter les monuments les plus emblématiques et déguster la cuisine du terroir. Tous les élèves sont rentrés très enthousiastes, avec des souvenirs inoubliables, et prêts à repartir !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>