En motiu d’una sentència sense judici

Solidaris amb la situació que viuen els nostres companys i companyes, professors i professores de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, el claustre del nostre Institut vol manifestar:

 • El nostre posicionament clar i contundent en defensa del principi de presumpció d’innocència; bàsic i fonamental en la garantia de tot estat de dret, plural i democràtic.
 • El respecte amb una tasca, la d’educar, que ens és comuna, i que, no pot ni deu ser estigmatitzada o posada en dubte si no hi ha proves o fets evidents que així ho justifiquen.
 • La necessitat de no recórrer a la justícia per solucionar possibles conflictes interns de centre si, prèviament, no s’han  esgotats tots els mitjans i recursos de diàleg i mediació dels que en disposem, mitjans i recursos prou coneguts pels diferents estaments que configuren la comunitat educativa de cada centre.
 • La defensa de la necessària “llibertat de càtedra” què hem de gaudir en tant que docents, sense que aquesta pugui ser qüestionada per interessos partidistes o electorals.
 • L’apel·lació a la claredat, transparència, veracitat i honestedat dels mitjans de comunicació per als quals, més enllà dels sensacionalisme o de la quota de mercat, la tasca educativa no hauria de ser res aliè.
 • A fi de contribuir a l’aclariment dels fets atribuïts als nostres companys i companyes, reclamem es facin públics els informes redactats al respecte, informes que, si en són pertinents, haurien de consistir la base d’una possible querella per difamació o d’incitació a l’odi per part dels companys/es implicats, querella que tots els docents de Catalunya
  hauríem de recolzar.
 • Els centres educatius no poden restar aliens al que passa. Forma part de la nostra tasca parlar, informar i dialogar sobre els esdeveniments passats així com educar en el present, tot respectant la diversitat d’opinions en el marc del respecte als drets fonamentals.
 • Instem al Departament d’Ensenyament, i a qui en tingui les competències, a que actue en defensa dels drets dels docents, en aquest cas concret, en defensa dels drets d’intimitat i de la pròpia imatge, vulnerats per un determinat mitjà de comunicació.
 • Animem a tots aquells i aquelles que han fet de la seva professió docent una tasca de servei a la comunitat a no defallir en la formació de ciutadans lliures, crítics i dialogants, defensors de llurs idees i respectuosos amb els altres.
 • Exhortem uns i altres, forces polítiques, mitjans de comunicació, institucions, etc. A que ens deixin treballar en pau i dediquen els mitjans, recursos i energies necessaris per la millora en la formació dels nostres xiquets i xiquetes, adolescents i joves, tasca clau en el futur desenvolupament de tot país.

El claustre de l’Institut J. Bau de Tortosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>