Girona medieval i història del Cinema

Aquest curs a l’Espai Globalitzat de 2n d’ESO tindrem l’Edat Mitjana com a centre d’interès i en l’Espai creatiu el cinema. Girona ens ha ofert la possibilitat d’experimentar amb una passejada la vida en un call jueu, la construcció d’una catedral, la muralla… I el… Llegeix més»

Comencem piscina!

A 1r ESO, emmarcat en l’àmbit d’educació física, els alumnes tenen l’oportunitat de rebre classes de natació durant un trimestre. El mes passat, tot i que han fet poques sessions entre festes i camps d’aprenentatge, els alumnes de 1r A varen començar les classes a… Llegeix més»

Tornejos de pati a l’Institut Bitàcola

Després de deixar passar aquestes primers mesos, a l’Institut Bitàcola ja hem començat els tornejos!

Atès que les activitats que més èxit tenien en els patis lliures són el futbol i el joc popular de matar, anomenat també balontiro, cementiri, etc. hem començat per proposar aquests.… Llegeix més»

Informes de novembre

Novembre és un bon mes per avaluar on som i proposar millores per avançar. Aquest és el sentit dels informes escrits que ha rebut l’alumnat de l’institut el dia 10 de novembre. Els hem pogut comentar personalment amb cada tutoria personal. Ara falta que amb… Llegeix més»

Espai d’Experts de Professorat

Del 30 d’octubre al 3 de novembre 2n d’ESO  hem experimentat aquest nou Espai. Els que hem ofert el professorat han estat els següents:

Picalletres: espai d’assaig per a presentar-se a aquest programa de ràdio i d’organització i celebració del concurs amb alumnat de 1r d’ESO… Llegeix més»

A 2n d’ESO treballem amb swing

Ni el jazz ni bona part de la música que escoltem es podrien entendre sense aquesta manera  d’interpretar les corxeres que anomenem swing.

 

Espai Creatiu Stop motion

Aquest curs hem començat el primer trimestre amb moltes ganes de ser uns grans cineastes!
Intentarem crear tres vídeos amb la tècnica del stop motion.
El primer ha estat una prova lliure amb els materials que teniem a mà.
El segon serà sobre halloween i els seus orígens.
I… Llegeix més»

Ecocentre de “Les Obagues”

Ja a casa els nens i nenes de Bitàcola no podem deixar de reflexionar de tot el que hem après al camp d’aprenentatge de Juneda: geologia, botànica, zoologia, geografia i meteorologia entre altres, no han tingut mai millor aplec on trobar-se que a una experiència… Llegeix més»

Pujalt: un univers d’aprenentatge

Segur que Pujalt ens ha ofert la possibilitat de plantejar-nos noves preguntes sobre el medi ambient, energies renovables, astronomia, metereologia i geografia. I a més ja veureu com en companyia el saber és font de felicitat. Gràcies a tothom que ens ha fet possible aquesta… Llegeix més»

Ja som a l’equador dels CA

Tallers, investigació, jocs, risses, esport, bicicletes, estels, abelles, energies, vaques, nebuloses… un dia molt complert que solament el podem resumir amb les fotografies que anem prenent. Aneu entrant a les carpetes següents on anem penjant fotografies i vídeos.
1r ESO – Les Obagues (Juneda)
2n ESO – Llegeix més»