Skip notícies del lloc

Notícies del lloc

Picture of Lluís Dalmau
Matrícula ESO, curs 2015/2016
by Lluís Dalmau - Thursday, 21 May 2015, 12:43 PM
 

Institut Taradell, matrículaDates:

  • del 9 al 12 de juny de 2015, ambdós inclosos.
  • alumnat pendent de l'avaluació de setembre (matrícula extraordinària): del 8 al 10 de setembre de 2015, ambdós inclosos.

Horari: matins, de 9 a 2.

Documentació:

Reutilització de llibres:

  • pendent de publicació
 
Picture of Josep Maria Moreno Furner
Diàlegs en família
by Josep Maria Moreno Furner - Monday, 18 May 2015, 1:41 PM
 

Di%C3%A0legs%20en%20fam%C3%ADlia_Full%20

Diàlegs en família amb en Xavi Teis

Llicenciat en ciències econòmiques. Expert en finances i banca ètica. Autor del llibre del mateix nom

[Com canviar el món amb els teus diners]

“Tenim el poder de canviar-nos a nosaltres mateixos.
El nostre paper com a consumidors és clau. Deixem
de ser espectadors i passem a ser actors”.

Divendres 22 de maig
A les 20h
A la biblioteca de l’INS Taradell

 

I també...
Presentació de la campanya d’estalvi energètic

Di%C3%A0legs%20en%20fam%C3%ADlia_Full%20

 
Picture of Lluís Dalmau
Preinscripció Batxillerat, 2014/2015
by Lluís Dalmau - Tuesday, 12 May 2015, 8:54 AM
 

Han de presentar la sol·licitud de preinscripció les persones que volen obtenir una plaça a Batxillerat al nostre Institut.

No ha de presentar la sol·licitud l'alumnat que actualment està cursant 4t d'ESO al nostre centre.

Sol·licitud de preinscripció en suport electrònic - Més informació

 
Picture of Júlia Pamos
1ESO. RUTA DELS DOLMENS I VISITA AL POBLAT IBÈRIC DEL BRULL I
by Júlia Pamos - Monday, 11 May 2015, 10:17 AM
 

El passat dia 30 d'abril els alumnes de primer d'ESO varen participar en una sortida organitzada des de la Tutoria i amb continguts de Ciències Socials.
Van visitar el Poblat Ibèric del Brull allà van realitzar dos tallers, un d'escriptura ibèrica i l'altre d'encunyació de moneda ibèrica. També van dedicar unes dues hores per fer una ruta per veure construccions megalítiques, concretament dòlmens, que van fotografiar i van seguir el recorregut amb el suport d'una aplicació de mòbil, Vikiloc, per tal d'incorporar les noves tecnologies tant durant la sortida com en el treball que posteriorment hauran de realitzar a l'aula.

Sortida%20al%20Poblat%20ib%C3%A8ric%20de

 
Picture of Jordi Codinachs Riera
"Instinews" als premis rac 2015
by Jordi Codinachs Riera - Wednesday, 6 May 2015, 10:22 AM
 

El programa "Instinews" creat per els alumnes de 2n d'eso de l'ins taradell juntament amb ràdio taradell va ser el passat 30 d'abril a l'entrega dels premis rac 2015 per rebre la menció de qualitat en l'apartat d'innovació! Enhorabona a tots!!

Si voleu veure l'entrega de premis fes click aquí.

IMG-20150501-WA0004.jpg

 
Picture of Eugènia Sitjes
Final interescolar d'atletisme
by Eugènia Sitjes - Monday, 4 May 2015, 11:15 AM
 
El passat 24 d'abril, els alumnes de 1r d'ESO van assistir i alguns van participar en una final Interescolar d'atletisme que es va celebrar a les pistes Josep Mª Pallàs de Vic. Els altres instituts participants van ser l'Escorial, l'Ins Jaume Callís, el Sagrat Cor i el SES de Calldetenes. A nivell de centre vam quedar tercers classificats aconseguint d'aquesta manera una copa per l'institut. A nivell indiviual cal destacar en categoria femenina l'acutació de l'Andrea Capdevila que va quedar 1a en llençament de vórtex i 3a en 50m llisos. En categoria masculina l'actuació de Jaume Meinhard que va quedar 1r en salt de llargada i 1r en 1000m llisos i l'actuació de l'Osama Bontea que va quedar 2n de vórtex. En els relleus mixtos de 6x60m en els quals van participar l'Andrea Capdevila, l'Èrika Creus, l'Anna Pratdesaba, en Pau Fabré, en Bernat Bigas i en Jaume Meinhard van quedar tercers classificats.

En general, la jornada va ser un èxit i ens ho vam passar tots molt bé, uns competint, els altres animant i tots plegats gaudint d'un dia esplèndit compartit amb alumnes d'altres instituts.


 
Picture of Carme Terricabras
Berta Sors gurdonada al premi literari Ficcions
by Carme Terricabras - Friday, 1 May 2015, 9:55 AM
 

berta-sors-premi-ficcions.jpg

La Berta Sors Arumí, de 4t d’ESO C, ha guanyat el premi a la millor narració  del 7è certamen literari convocat per Ficcions.cat, corresponent a la zona de Catalunya Central. Ficcions és un concurs literari per potenciar la lectura i l'escriptura.

Enhorabona, segur que aquest premi serà  un gran estímul per continuar escrivint !

 

 

 
Picture of Carme Terricabras
El camp de concentració nazi, Mauthausen.
by Carme Terricabras - Thursday, 30 April 2015, 10:07 AM
 

El dia 24 d’abril, els Srs. Llibert i Tomàs, fills  de deportats al camp d’extermini nazi de Mauthausen (Àustria), van venir a l’institut a explicar als alumnes de 4t d’ESO la barbàrie nazi, centrant-se en la tragèdia dels republicans del nostre país i, entre aquests, la dels  seus pares, que hi van morir. Mauthausen va ser el primer camp construït fora d’Alemanya, és a Àustria, i va ser l’últim camp alliberat al final de la Segona Guerra Mundial.

També els van passar el documental Nacht und nebel (Nit i boira), on totes les imatges  són en blanc i negre, reals i fan palesa una realitat històrica que cap de nosaltres podríem arribar a imaginar.

Tal com diu l’historiador Josep Fontana:“Necessitem aprendre que el genocidi nazi no és un fenomen estrany i llunyà, sinó l’exemple d’una amenaça que no hem aconseguit garantir que no tornarà a passar. Per això, és necessari seguir llegint i informar-nos i, sobretot, reflexionar molt més i actuar en conseqüència”.

És el que pretén el nostre institut amb aquestes xerrades i les imatges documentals que ens aporten.

 


 
Picture of Cristina Guergue
Intercanvi amb França
by Cristina Guergue - Tuesday, 28 April 2015, 11:58 PM
 

E Xocolater de Taradell

L'últim dia d'estada dels nostres corresponsals francesos, el Xocolater de Taradell ens va delectar amb un taller de xocolata. A la fotografia veieu el gall que va elaborar davant de tots.

Els professors i els alumnes vàrem poder observar el procés, tastar la xocolata i gaudir de la simpatia d'en Raül que, finalment, va acabar regalant la figureta als francesos.

Sans Adieu!