Skip notícies del lloc

Notícies del lloc

Picture of Cristina Guergué
Visual i Plàstica
by Cristina Guergué - Thursday, 11 February 2016, 2:20 PM
 

Ahir els alumnes de 2n A van anar a fer ceràmica a l’Escola Arpa.

Ja fa tres anys que hi ha una estreta col·laboració amb l’Escola Arpa i l’Institut en la matèria de Visual i Plàstica. Realitzen tot un procés creatiu que comença a l’Institut i es finalitza amb una peça artística elaborada amb ceràmica i pintada amb engalbes i esmalts.

Els alumnes de la matèria aprenen com desenvolupar tot un procés de creació i també gaudeixen de la creació artística finalitzada amb una obra artística.

Fa tres anys vàrem treballar un mural que podem contemplar a l’entrada, l’any passat va ser la interpretació d’uns artistes i aquest any el disseny d’una tipografia.

VIP
 
Picture of Elisabet Maresma
Xerrada d'Antoni Pladevall a la biblioteca local
by Elisabet Maresma - Tuesday, 2 February 2016, 11:12 AM
 

XerradaDimarts passat dia 15 de desembre els alumnes de 1r de Batxillerat de l'INS Taradell van assistir a una xerrada que va organitzar la Biblioteca local sobre l'ofici d'escriptor. Antoni Pladevall, escriptor local i guanyador del Prudenci Bertrana de novel·la 2014, va compartir amb el nostre alumnat moments puntuals de la seva vida literària, especialment de l'adolescència, per explicar que l'habilitat d'escriure surt d'un mateix, sense avisar. El moment més entranyable va ser quan va recitar alguns dels primers versos que va escriure els 17 anys.

Com deia Carles Riba: “primer s'ha de viure, després, escriure”. Per Antoni Pladevall, escriure és una necessitat vital i va convidar als nostres estudiants a compartir petits moments autobiogràfics. 
Picture of Elisabet Maresma
Visita dels alumnes de tercer d’ESO a TV3 i Can Negre
by Elisabet Maresma - Friday, 29 January 2016, 10:22 AM
 

Dimarts 19 de gener els alumnes de 3r d’ESO van fer una sortida, organitzada pel departament de Llengua catalana i Literatura, a Sant Joan Despí. Van visitar les instal·lacions de TV3 i Can Negre.

Can Negre és una antiga masia del segle XVII transformada profundament per l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol, conegut per haver col·laborat en les obres més emblemàtiques d’Antoni Gaudí.

En la visita a les instal·lacions de TV3 vam conèixer quins són els professionals que intervenen en la producció dels programes informatius i d’entreteniment i les tasques que porten a terme, així com els espais i els elements tècnics que s’hi utilitzen: platós, decorats, elements de control, elements tècnics de so, imatge i il·luminació, unitats mòbils, vestuari, maquillatge, etc.

Els alumnes, que van seguir amb interès les explicacions de la guia, van quedar sorpresos pel fet que, com va dir un d’ells, “A la televisió res no és el que sembla”.


 
Picture of Carme Terricabras
Viatjar a l'Edat Mitjana
by Carme Terricabras - Monday, 25 January 2016, 8:57 PM
 

Dissabte 23 de gener, a la tarda, un grup d'alumnes de 2n d'ESO acompanyats pels seus pares i per professors del Departament de ciències socials vam anar a veure l'exposició temporal del Museu Episcopal, Vitajar a l'Edat Mitjana. Tots junts vam gaudir d'una visita guiada per conèixer qui, com i per quins motius es viatjava en aquella època. A través d'un centenar de peces ens vam poder fer una idea de quins viatgers hi havia (pelegrins, cavallers i croats, clergues, governants, mercaders, exploradors...), dels objectes i estris que portaven i dels amulets i talismans que duien com a assegurança.

També es va aprofitar la visita per contemplar el retaule de Santa Clara i compartir tot el que sabíem de l'obra. Tot un plaer de debò.


 
Picture of Carme Terricabras
Xerrada als alumnes de 1r de batxillerat de la modalitat de Ciències Socials
by Carme Terricabras - Thursday, 21 January 2016, 5:13 PM
 

La Dra. Elisenda Tarrats Pons professora de la UVic, va venir el dimarts 19 de gener a fer una xerrada sobre Creativitat i innovació per al desnvolupament d'una idea de negoci.   L'objectiu era, a través de casos reals, sensibilitzar els alumnes sobre la importància d'innovar i fer servir el pensament creatiu com a mitjà de diferenciació.  El 2 de febrer tornarà a venir per portar a terme diverses activitats que puguin despertar el potencial creatiu que estem segurs que tenen els nostres alumnes.

Farem cas a Pablo Picasso quan deia que L'inspiració existeix però t'ha de trobar treballant i, a Thomas Alva Edison que deia El geni és un 1% d'inspiració i un 99% de suor. 
Picture of Cristina Guergué
Marató de TV3
by Cristina Guergué - Wednesday, 20 January 2016, 10:05 AM
 

Els alumnes de 1r i 2n d'ESO van fer una cursa per la Marató de TV3 els passats 10 i 14 de desembre. Els alumnes van poder col.laborar
econòmicament per a la causa, que aquest any anava de la diabetis i l'obesitat.

La cursa de 1r d'ESO, els primers classificats van tenir els següents temps:

-En noies,

1a Mireia Montanya amb un temps de 8'55''.

2a Laia Bassas amb un temps de 9'07''.

3a Maria Aumatell amb un temps de 9'19''.
-En nois,

1r Roger Pagès amb un temps de 7'30''.

2n Martí Moya amb 7'47'' .

3r Sergi Roca amb un temps de 7'55''.

En el curs de 2n d'ESO,

-En nois,

1r Jaume Meinhard amb un temps de 7'10''.

2n Ferran Puiggermanal amb un temps de 7'29''.

3r Guillem Ventura amb un temps de 7'35''.

-En noies,
1a Gemma Aragay amb un temps de 9'06''.

2a Jana Vila amb un temps de 9'28''.

3a Laura Rodríguez amb un temps de 10'26''.


La quantitat recaudada de 122 euros es va enviar a TV3.

Marató de TV3
 
Picture of Marta Juvanteny Gorgals
Recollida solidària
by Marta Juvanteny Gorgals - Wednesday, 13 January 2016, 10:09 AM
 

Institut Taradell recollida solidària 2015Des de l'Institut es va fer una recollida solidària de productes d’higiene per part de l'alumnat de 3r d'ESO i de joguines solidàries a 2n d'ESO per a Càrites durant els dies anteriors al Nadal. 

Moltes gràcies a tothom per la vostra col·laboració!

 
Picture of Rosa Maria Inglés
PROJECTE GIRAGONSA
by Rosa Maria Inglés - Wednesday, 13 January 2016, 10:06 AM
 

L'alumnat i el professorat del Projecte Giragonsa us volem desitjar Molt Bones Festes de Nadal i un Feliç Any 2016!!!

 
Picture of Marta Juvanteny Gorgals
Premi Jove Julius a un alumne de l'Institut
by Marta Juvanteny Gorgals - Tuesday, 22 December 2015, 10:02 AM
 

Gerard Preseguer

En Gerard Preseguer de 4t d'ESO ha rebut el Premi Jove per realitzadors menors de 25 anys en la modalitat de curtmetratges del certamen Julius.

El Gerard hi va comptar amb dues col-laboracions: Damià Álvarez i el Joan Casulleres.

Moltes felicitats! Segur que aquest premi suposarà un estímul per continuar endavant amb més èxits.