Departament d'Ensenyament

Calendari 

Mes anterior Agost 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Qui hi ha? 

9 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Notícies

Recuperacions de setembre

Enviada per admin el 14/Jul/2015 - 19:05

Recuperacions setembre 2015

 

Les proves es faran a les aules de la planta baixa

Informació Inici 2015-16

Enviada per admin el 14/Jul/2015 - 18:27

Premi de lectura

Enviada per admin el 13/Jun/2015 - 09:44

Un alumne del nostre institut obté el premi al millor lector Nacional en la categoria de Timoners

 

Emmanuel Jiménez, participant del taller de lectura del nostre institut de l’aula acollida, guanyà el títol de millor lector en veu alta de Catalunya el passat 3 de juny, en la categoria de Timoners.

Aquest alumne d’origen mexicà fa menys de dos anys que arribà a Barcelona. L’adquisició de la nostra llengua ha estat ràpida, però a més a més, la seva dicció i pronúncia van destacar respecte les dels altres participants de la seva categoria, tot i que el nivell era altíssim.

    

Els companys de taller, amics de classe i professors estàvem espectants, nerviosos. Tot l’esforç i treball realitzats al llarg del curs es veien reduïts a la decisió d’un jurat. Nosaltres, els companys de lectura de l’Emmanuel, crèiem en les possibilitats i talent del nostre concursant.

Finalment, les nostres esperances es van fer realitat i l’Emmanuel va sortir guanyador, i com a tal van donar-li una càmera submergible i es van concedir cinc-cents euros per a l’institut.

Estem molt orgullosos de com ha anat evolucionant el taller de lectura al llarg del curs i de veure els seus fruits reflectits en el certamen, esperem que l’any vinent es torni a realitzar i poder tornar a veure als nostres companys a la final.

Stefania Chaparro,  Brais López i Marta López

Vídeo de la lectura        Vídeo del veredicte          Vídeo del lliurament del premi

Premi

Enviada per admin el 12/Jun/2015 - 12:01

Jocs florals de Gràcia

L'alumna Elena Martínez, de primer de Batxillerat, ha obtingut el segon premi de narrativa en la seva categoria, en els Jocs Florals Escolars de Gràcia. Dues alumnes més van estar seleccionades per a aquesta fase final: Marina Boullosa, en la modalitat de poesia, i Ona Segura, en la modalitat de narrativa, totes dues en la categoria de primer cicle d'ESO.


Aquests jocs es van celebrar el passat mes de maig a la Biblioteca Jaume Fuster davant la presència de la Sra. Isabel Ribas, presidenta del Districte de Gràcia, i el Sr. Eugeni Rodoreda, conseller de Cultura de Gràcia.

Com cada any, les narracions i poesies guardonades es recolliran en una publicació que edita el Districte de Gràcia.

IBEC

Enviada per admin el 12/Jun/2015 - 09:11

Visita a l'IBEC

Els alumnes de 1r de Batxillerat de Biologia van assistir el dia 22 d`Abril a l`IBEC que és "Institude for Bioengineering of Catalonia "a realitzar un taller-debat sobre " La recerca en cèl.lules mare" i ara l`IBEC a creat un blog amb les activitats de divulgació, entrevistes a investigadors i notícies destacades de l`àmbit de la bioenginyeria i en aquest blog surten els nostres alumnes amb tota la informació del taller que varen realitzar.


http://divulga.ibecbarcelona.eu/linsitut-secretari-coloma-ve-a-fer-un-taller-debat-al-ibec/

Premi TR UPF

Enviada per admin el 03/Jun/2015 - 20:35

PREMIS TREBALLS DE RECERCA CURS 14-15

 

Les alumnes SOFIA JIMÉNEZ JANER i LAURA IZÁRBEZ LAFITA han estat seleccionades com a finalistes del concurs Premi Francesc Noy d’Humanitats de la UPF (edició 2015).

Títol del treball: El teatro del absurdo, el teatro del distanciamiento. Una propuesta de puesta en escena.

Tutora: Asun Ordoño

  

 

Moltes felicitats a les alumnes premiades i a la tutora pel treball, l’esforç i la feina que heu fet.

Festival Curtmetratges

Enviada per admin el 25/Mai/2015 - 10:48

   

Primer Festival de Curtmetratges

Durant la setmana del 18 al 21 de maig, l'alumnat d'ESO del nostre institut ha estat treballant en l'elaboració d'un curtmetratge. S'ha canviat l'horari habitual per tal que els nois i les noies, organitzats per grups, passessin per les diferents fases del procés creatiu:  tria de la idea, redactat del guió literari, disseny del guió gràfic i tècnic, filmació i muntatge.

El dilluns, primer dia de les jornades, exalumnes del centre que han cursat estudis relacionats amb el món audiovisual, van impartir una sessió teòrica i un breu taller pràctic de filmació.

A més, amb anterioritat, una part de l'alumnat ja havia assistit a un curs d'edició de vídeo.

Els resutats, com podreu comprovar als enllaços que trobareu a continuació, han estat força interessants, sobretot si pensem que l'alumnat només ha tingut tres dies per dur a terme tot el procés. El dijous 21 es va celebrar la gala del lliurament de premis als cinemes Verdi.

Resum de les activitats (vídeo i fotos)           Gala de lliurament de premis (vídeo i fotos)

Curs           
Finalistes Guanyadors
Primer L'amistat no té preu - Dóna la ma - El despertar
Una paraula ben simple
Segon Magic Pills - Free and Fruit - Digues no a les drogues - Tecnologías -
Summer Season - Horse attack - Mifrutas - Hola
Fresh
Tercer El món és un mocador - La dama de blanc - Les meves passes
El meu amor petit
Quart TOC - El último enemigo - L'altra forma d'estimar
Redempció

Llibre Sant Jordi 2015

Enviada per admin el 25/Mai/2015 - 10:36

LLibre de Sant Jordi 2015

Ja podeu llegir els escrits premiats del concurs literari de Sant Jordi 2015. Estan agrupats en aquest llibre.

Sant Jordi 2015

Enviada per admin el 04/Mai/2015 - 17:57

Sant Jordi 2015

Enguany, per Sant Jordi, hem tingut moltes novetats: intercanvi de llibres, lectura continuada, concurs de cartells... A més del concurs literari i la música de cada any.

Si voleu donar un cop d'ull a la festa, accediu a les FOTOS

A trip to Exmouth

Enviada per admin el 25/Abr/2015 - 08:29

A trip to Exmouth

The week before Easter, we spent our entire week with host families in Exmouth, a village located in Devon. At the beginning we were very nervous

and excited because of the new experience. Everyday in Exmouth was amazing.

In the morning we had to go to class, but the lessons were very dynamic and with incredible teachers. In the afternoon we did a lot of different and enjoyable activities. One day we went to Exeter, a nice city where we went shopping and visited beautiful places. We also went to a swimming pool, we had dancing lessons, we went to dine out, to a disco…

First, we were a little bit afraid of the host family but when we had the chance to get to know them we realised it was worth it, they were lovely! So, it was a perfect week with our friends enjoying the English traditions but actually it was a very short week.

Laia Pons

MORE PICTURES                    VIDEOS

Premis TR

Enviada per admin el 22/Abr/2015 - 12:03

Premis Treballs de Recerca

El passat 9 d’abril a l’Espai Jove La Fontana es va dur a terme el Fòrum i Mostra de Treballs de Recerca de Gràcia, impulsat pel Centre de Recursos Pedagògics i les coordinacions de Batxillerat dels centres del districte. Els treballs de recerca  seleccionats per el nostre centre van ser:


El realismo de la ciencia ficción. Oriol Codina Lara i La segona petjada. Viabilitat de colonitzar el planeta Mart. Júlia Díaz Calvete.


El treball El realismo de la ciencia ficción de l’Oriol Codina Lara va ser un dels tres seleccionats per ser exposats durant l’acte i per representar al districte de Gràcia a la final de Barcelona.


El mateix treball, El realismo de la ciencia ficción de l’Oriol Codina Lara, va ser finalista al III Premi Domènec Font al millor Treball de Recerca en Comunicació que atorga la Facultat de Comunicació ( Periodisme, Audiovisuals, Publicitat i Relacions Públiques) de la Universitat Pompeu Fabra. Els premis i diplomes van ser lliurats durant un acte a l'Auditori del Campus de la Comunicació-Poblenou el dia 17 d'Abril de 2015.

MÉS FOTOS

Monòlegs científics

Enviada per admin el 25/Mar/2015 - 17:45

MONÒLEGS CIENTÍFICS “LOCOS X CIÈNCIA”

El dilluns 23 de març els alumnes de 3r d’ESO van gaudir dels monòlegs de tres científics del grup “The Big Van Theory”. Aquests han explicat aspectes de la ciència d’una forma atractiva i divertida, on els alumnes han passat una bona estona aprenent ciència.

Al final de l’actuació s’ha obert un torn de paraules on els alumnes han pogut plantejar qüestions científiques i tot allò que està relacionat amb la ciència.

Aquesta activitat té com objectiu apropar la ciència als nois/es alhora que vol estimular les vocacions científiques i orientar-los .

Més fotos

Sant Jordi

Enviada per admin el 18/Mar/2015 - 07:44

Àlgel Burgas

Enviada per admin el 11/Mar/2015 - 18:14

Xerrada de l'Àngel Burgas

L`Àngel Burgas , l’autor de Segon trimestre, lectura que hem fet a 1r d’ESO, va venir a fer-nos una xerrada a la biblioteca de l'institut.

Ens va parlar d´aquest llibre i dels anteriors i posteriors de la sèrie. També ens va explicar que els personatges que apareixen a la seva obra estan relacionats amb el cinema.

Tota la seva explicació va ser seguida i enllaçada, cosa que ens va ajudar a no fer-nos un embolic. Després li vam poder fer preguntes, i les va respondre de bon grat. Va ser molt simpàtic!!!


Sofia Vilella,  1r d´ ESO  A

 MÉS FOTOS

Carnaval 2015

Enviada per admin el 01/Mar/2015 - 10:57

Carnaval 2015

Com cada any, vam celebrar al nostre institut el Carnaval, amb una gran participació.

MÉS FOTOS

Estada a Alemanya

Enviada per admin el 17/Feb/2015 - 09:56

Intercanvi amb Alemanya

Els alumnes de l’Institut Secretari Coloma han tingut l’oportunitat de viure amb les famílies d’acollida, de l’escola de secundària d’Alemanya, i mitjançant el programa realitzat pel professorat encarregat, han vist realitats varies i diferents a les del seu entorn habitual...


Portes Obertes 2015

Enviada per admin el 11/Feb/2015 - 18:02

Gran èxit de públic en la Jornada de Portes Obertes
de l'Institut Secretari Coloma

MÉS FOTOS

Maus

Enviada per admin el 12/Gen/2015 - 18:38

EXPOSICIÓ Maus, relat d’un supervivent

Fins al 30 de gener de 2015 tenim a la segona planta de l’institut una exposició sobre la novel•la gràfica Maus, que està considerada unànimement per la crítica com un dels millors còmics de la història. Està escrita i dibuixada per Art Spiegelman.

L’obra que fou publicada a Nova York entre el 1986 i el 1991 i guanyadora, entre d’altres del Premi Pulitzer (1992), essent l’única obra no periodística que l’ha guanyat. També va rebre una beca de la Fundación Guggenheim i va donar peu a una exposició al Museu d’Art Modern de Nova York.

Maus és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre. Presenta múltiples continguts que presenta aquesta exposició:
  • Aspectes històrics de l’Europa dels anys 30 i 40 i de la Segona Guerra Mundial.
  • Aspectes sociològics, quant a les relacions entre diversos grups socials.
  • Aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare-fill.
  • Aspectes ètics com la justícia o la solidaritat...

Sinopsi del llibre

Festa de la música 2014

Enviada per admin el 23/Des/2014 - 09:22

Teatre Negre

Enviada per admin el 20/Des/2014 - 19:20

Teatre negre a l'institut

Dimecres passat  hi va haver l’estrena del primer espectacle de teatre negre a l’aula magna de l’institut.


Els nois i noies de 1r d’ESO van interpretar amb titelles l’adaptació teatral del conte de Charles Dickens que es titula “Cançó de Nadal”. A partir de la lectura de l’obra, tots van apreciar els sentiments humans que destaca l’autor i la fantasia d’uns fantasmes que sembla que vinguin a fer por, però que en  realitat només venen a ajudar el pobre Scrooge, home ric i alhora desgraciat.Al final de l’espectacle hi van haver força aplaudiments perquè tots, actors i públic, ho va fer molt bé. Els primers perquè havien preparat força bé el seu paper, i la resta de companys perquè també havien contribuït aportant idees de millora, solucionant problemes o pintant els ninots. Aquests estan inspirats en els personatges de la família Simpson i precisament aquest mateix dia 17 de desembre se celebrava el seu 25è aniversari.


No volem deixar d’agrair al Basili l’haver-nos explicat la tècnica del teatre negre i el seu assessorament constant.  Segur que hi haurà una altra obra!

Accés a l'enregistrament

Dia de la Ciència

Enviada per admin el 18/Des/2014 - 15:57

Dia de la ciència

Per segon any consecutiu es va celebrar el Dia de la Ciència a l’Institut Secretari Coloma. Es van programar quatre xerrades diferents organitzades pel departament de Ciències del mateix centre. La primera va basar-se a analitzar un experiment realitzat pel professor Miquel Nistal i que requeria la participació de l’alumnat. En segon lloc, Carles Riba, professor d’Enginyeria Industrial a l’UPC, ens va parlar sobre la transició d’energies fòssils a renovables. Les dues últimes van estar centrades en diferents concepcions de la llibertat; mentre en Francisco Lopera, professor de filosofia de l’Institut, va donar-ne una visió filosòfica; en David Bueno, professor i investigador de Genètica de la UB, va enfocar la llibertat des d’una perspectiva biològica, considerant aspectes de la genètica i la neurociència.La pregunta d’aquest últim era: Som realment lliures? Segons ens va explicar, la majoria de genetistes consideraven que no, que estem totalment condicionats pels gens, és a dir, que cap persona posseeix lliure albir, lliure capacitat de decisió. No obstant, David Bueno opina que tot i que estem altament condicionats tant per l’ambient com pels gens, sí que hi ha espai per a les pròpies decisions de cadascú.

Personalment, aquesta última xerrada va resultar ser la més interessant i enriquidora ja que va apropar-nos a una visió científica d’un debat encara present: som lliures o simplement creiem que ho som?

Júlia Guevara, 2n Batxillerat A

Crònica d'Oriol Codina
Crònica de Guillen Lloberas
Crònica de Josep Núñez

Més fotos

Xerrada amb en Miquel Pujadó

Enviada per admin el 04/Des/2014 - 17:25

Xerrada amb en Miquel PujadóDivendres 21 de novembre va venir en Miquel Pujadó a explicar-nos el seu primer llibre, i algunes de les anècdotes de la seva carrera literària.

Vam passar una agradable estona, que va començar, per trencar el gel, amb una cançó composada per ell mateix. També va reviure amb nosaltres moltes experiències viscudes al llarg de la seva carrera i, a continuació, ens va parlar de la seva obra, “L’Okupa de Cervells”.

A tots ens tenia fascinats per la passió amb què ho explicava, la satisfacció que presentava i l’alegria que transmetia.

Finalment vam poder fer-li algunes de les preguntes que ja portàvem preparades. Volem agrair-li que hagi vingut i felicitar-lo per la seva novel•la.

Aina Prats i Aitana Jato (2n A)

Biblioteca

Enviada per admin el 04/Des/2014 - 13:51

SERVEIS I ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA: Curs 2014-15


HORARI
Dilluns, dimarts i dijous de 13:45 a 19:00 h.


SERVEIS PER A ALUMNES, PROFESSORS I PARES


Més informació al menú Biblioteca. Podeu veure més Imatges

Club de lectura

Enviada per admin el 30/Nov/2014 - 18:49

El club de lectura de l'institut

T'agrada llegir? Vols comentar les teves lectures? Ara ho pots fer al club de lectura. Informa't en aquest enllaç

Dia Ciència

Enviada per admin el 17/Nov/2014 - 16:57

DIA DE LA CIÈNCIA 2014. DIVENDRES 21 DE NOVEMBRE

10:15-11:15
Fem ciència de manera col·lectiva. Observem, experimentem i interpretem un fenomen entre tots. Departament de Ciències de la Naturalesa de l'Institut Secretari Coloma.

11:45-12:30
Crisi de fòssils i transició vers les energies renovables
Carles Riba, president del col·lectiu CMES (Col·lectiu per a un model energètic social i sostenible) i professor d'Enginyeria Industrial a l'UPC.

12:40-13:25
Naturalesa, Déu i llibertat
Francisco Lopera, professor de Filosofia de l'Institut Secretari Coloma.

13:35-14_20
Som realment lliures? La llibertat humana vista des de la genètica i la neurociència
David Bueno, professor i investigador de Genètica de la UB.

« 1 2 »
Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb