Departament d'Ensenyament

Calendari 

Mes anterior Abril 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Qui hi ha? 

5 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Notícies

Monòlegs cietífics

Enviada per admin el 25/Mar/2015 - 17:45

MONÒLEGS CIENTÍFICS “LOCOS X CIÈNCIA”

El dilluns 23 de març els alumnes de 3r d’ESO van gaudir dels monòlegs de tres científics del grup “The Big Van Theory”. Aquests han explicat aspectes de la ciència d’una forma atractiva i divertida, on els alumnes han passat una bona estona aprenent ciència.

Al final de l’actuació s’ha obert un torn de paraules on els alumnes han pogut plantejar qüestions científiques i tot allò que està relacionat amb la ciència.

Aquesta activitat té com objectiu apropar la ciència als nois/es alhora que vol estimular les vocacions científiques i orientar-los .

Més fotos

Sant Jordi

Enviada per admin el 18/Mar/2015 - 07:44

Àlgel Burgas

Enviada per admin el 11/Mar/2015 - 18:14

Xerrada de l'Àngel Burgas

L`Àngel Burgas , l’autor de Segon trimestre, lectura que hem fet a 1r d’ESO, va venir a fer-nos una xerrada a la biblioteca de l'institut.

Ens va parlar d´aquest llibre i dels anteriors i posteriors de la sèrie. També ens va explicar que els personatges que apareixen a la seva obra estan relacionats amb el cinema.

Tota la seva explicació va ser seguida i enllaçada, cosa que ens va ajudar a no fer-nos un embolic. Després li vam poder fer preguntes, i les va respondre de bon grat. Va ser molt simpàtic!!!


Sofia Vilella,  1r d´ ESO  A

 MÉS FOTOS

Carnaval 2015

Enviada per admin el 01/Mar/2015 - 10:57

Carnaval 2015

Com cada any, vam celebrar al nostre institut el Carnaval, amb una gran participació.

MÉS FOTOS

Estada a Alemanya

Enviada per admin el 17/Feb/2015 - 09:56

Intercanvi amb Alemanya

Els alumnes de l’Institut Secretari Coloma han tingut l’oportunitat de viure amb les famílies d’acollida, de l’escola de secundària d’Alemanya, i mitjançant el programa realitzat pel professorat encarregat, han vist realitats varies i diferents a les del seu entorn habitual...


Portes Obertes 2015

Enviada per admin el 11/Feb/2015 - 18:02

Gran èxit de públic en la Jornada de Portes Obertes
de l'Institut Secretari Coloma

MÉS FOTOS

Maus

Enviada per admin el 12/Gen/2015 - 18:38

EXPOSICIÓ Maus, relat d’un supervivent

Fins al 30 de gener de 2015 tenim a la segona planta de l’institut una exposició sobre la novel•la gràfica Maus, que està considerada unànimement per la crítica com un dels millors còmics de la història. Està escrita i dibuixada per Art Spiegelman.

L’obra que fou publicada a Nova York entre el 1986 i el 1991 i guanyadora, entre d’altres del Premi Pulitzer (1992), essent l’única obra no periodística que l’ha guanyat. També va rebre una beca de la Fundación Guggenheim i va donar peu a una exposició al Museu d’Art Modern de Nova York.

Maus és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre. Presenta múltiples continguts que presenta aquesta exposició:
  • Aspectes històrics de l’Europa dels anys 30 i 40 i de la Segona Guerra Mundial.
  • Aspectes sociològics, quant a les relacions entre diversos grups socials.
  • Aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare-fill.
  • Aspectes ètics com la justícia o la solidaritat...

Sinopsi del llibre

Festa de la música 2014

Enviada per admin el 23/Des/2014 - 09:22

Teatre Negre

Enviada per admin el 20/Des/2014 - 19:20

Teatre negre a l'institut

Dimecres passat  hi va haver l’estrena del primer espectacle de teatre negre a l’aula magna de l’institut.


Els nois i noies de 1r d’ESO van interpretar amb titelles l’adaptació teatral del conte de Charles Dickens que es titula “Cançó de Nadal”. A partir de la lectura de l’obra, tots van apreciar els sentiments humans que destaca l’autor i la fantasia d’uns fantasmes que sembla que vinguin a fer por, però que en  realitat només venen a ajudar el pobre Scrooge, home ric i alhora desgraciat.Al final de l’espectacle hi van haver força aplaudiments perquè tots, actors i públic, ho va fer molt bé. Els primers perquè havien preparat força bé el seu paper, i la resta de companys perquè també havien contribuït aportant idees de millora, solucionant problemes o pintant els ninots. Aquests estan inspirats en els personatges de la família Simpson i precisament aquest mateix dia 17 de desembre se celebrava el seu 25è aniversari.


No volem deixar d’agrair al Basili l’haver-nos explicat la tècnica del teatre negre i el seu assessorament constant.  Segur que hi haurà una altra obra!

Accés a l'enregistrament

Dia de la Ciència

Enviada per admin el 18/Des/2014 - 15:57

Dia de la ciència

Per segon any consecutiu es va celebrar el Dia de la Ciència a l’Institut Secretari Coloma. Es van programar quatre xerrades diferents organitzades pel departament de Ciències del mateix centre. La primera va basar-se a analitzar un experiment realitzat pel professor Miquel Nistal i que requeria la participació de l’alumnat. En segon lloc, Carles Riba, professor d’Enginyeria Industrial a l’UPC, ens va parlar sobre la transició d’energies fòssils a renovables. Les dues últimes van estar centrades en diferents concepcions de la llibertat; mentre en Francisco Lopera, professor de filosofia de l’Institut, va donar-ne una visió filosòfica; en David Bueno, professor i investigador de Genètica de la UB, va enfocar la llibertat des d’una perspectiva biològica, considerant aspectes de la genètica i la neurociència.La pregunta d’aquest últim era: Som realment lliures? Segons ens va explicar, la majoria de genetistes consideraven que no, que estem totalment condicionats pels gens, és a dir, que cap persona posseeix lliure albir, lliure capacitat de decisió. No obstant, David Bueno opina que tot i que estem altament condicionats tant per l’ambient com pels gens, sí que hi ha espai per a les pròpies decisions de cadascú.

Personalment, aquesta última xerrada va resultar ser la més interessant i enriquidora ja que va apropar-nos a una visió científica d’un debat encara present: som lliures o simplement creiem que ho som?

Júlia Guevara, 2n Batxillerat A

Crònica d'Oriol Codina
Crònica de Guillen Lloberas
Crònica de Josep Núñez

Més fotos

Xerrada amb en Miquel Pujadó

Enviada per admin el 04/Des/2014 - 17:25

Xerrada amb en Miquel PujadóDivendres 21 de novembre va venir en Miquel Pujadó a explicar-nos el seu primer llibre, i algunes de les anècdotes de la seva carrera literària.

Vam passar una agradable estona, que va començar, per trencar el gel, amb una cançó composada per ell mateix. També va reviure amb nosaltres moltes experiències viscudes al llarg de la seva carrera i, a continuació, ens va parlar de la seva obra, “L’Okupa de Cervells”.

A tots ens tenia fascinats per la passió amb què ho explicava, la satisfacció que presentava i l’alegria que transmetia.

Finalment vam poder fer-li algunes de les preguntes que ja portàvem preparades. Volem agrair-li que hagi vingut i felicitar-lo per la seva novel•la.

Aina Prats i Aitana Jato (2n A)

Biblioteca

Enviada per admin el 04/Des/2014 - 13:51

SERVEIS I ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA: Curs 2014-15


HORARI
Dilluns, dimarts i dijous de 13:45 a 19:00 h.


SERVEIS PER A ALUMNES, PROFESSORS I PARES


Més informació al menú Biblioteca. Podeu veure més Imatges

Club de lectura

Enviada per admin el 30/Nov/2014 - 18:49

El club de lectura de l'institut

T'agrada llegir? Vols comentar les teves lectures? Ara ho pots fer al club de lectura. Informa't en aquest enllaç

Dia Ciència

Enviada per admin el 17/Nov/2014 - 16:57

DIA DE LA CIÈNCIA 2014. DIVENDRES 21 DE NOVEMBRE

10:15-11:15
Fem ciència de manera col·lectiva. Observem, experimentem i interpretem un fenomen entre tots. Departament de Ciències de la Naturalesa de l'Institut Secretari Coloma.

11:45-12:30
Crisi de fòssils i transició vers les energies renovables
Carles Riba, president del col·lectiu CMES (Col·lectiu per a un model energètic social i sostenible) i professor d'Enginyeria Industrial a l'UPC.

12:40-13:25
Naturalesa, Déu i llibertat
Francisco Lopera, professor de Filosofia de l'Institut Secretari Coloma.

13:35-14_20
Som realment lliures? La llibertat humana vista des de la genètica i la neurociència
David Bueno, professor i investigador de Genètica de la UB.

Eleccions al Consell Escolar

Enviada per admin el 31/Oct/2014 - 13:39

Hem acabat el procés electoral per al nou Consell Escolar de l'Institut Secretari Coloma. Podeu consultar la seva composició al menú L'institut o clicant aquí.

Departament d'Anglès - Proves EOI

Enviada per admin el 04/Set/2014 - 07:36

Després d’haver estat el curs passat preparant-vos per al certificat de l’Escola Oficial d’Idiomes d’anglès de nivell intermedi, volem felicitar els alumnes que s’han presentat a l’examen.  Sabem que heu aprovat tots!

L’ENHORABONA.

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb