L’INSTITUT SANT FELIU DE GUÍXOLS GUANYA LA FINAL NACIONAL DEL PICA LLETRES

L’INSTITUT SANT FELIU DE GUÍXOLS GUANYA LA FINAL NACIONAL DEL PICA LLETRES

per S'ha esborrat l'usuari -
Nombre de respostes: 0

jordina bis

El passat dijous 5 de juny la Jordina Escofet va quedar guanyadora a la 6a edició de la Final Nacional del Pica Lletres. L'acte es va celebrar al Teatre La Passió d’Esparreguera i hi van participar 17 alumnes de 3r d’ESO provinents d’instituts de tot Catalunya, des de la Vall d’Aran, passant per La Seu d’Urgell, Alcanar, Salou, Ripoll i molts altres.

El passat mes de maig, la Laia Noguera, la Gisela Esteva i la Jordina Escofet van guanyar la Final del Pica Lletres al Baix Empordà, i aquesta victòria els va permetre poder competir a la Final Nacional juntament amb els altres finalistes de tot Catalunya.

El programa, que s’emetrà després de l’estiu per Televisió de Catalunya, va ser presentat per l’Espartac Peran, i hi van assistir unes 900 persones. Els concursants havien de lletrejar correctament diverses paraules classificades en diferents nivells de dificultat segons la seva llargada, els accents i les dièresis. Cada vegada que cometien una errada quedaven automàticament eliminats. La Jordina Escofet va ser capaç de lletrejar correctament totes les paraules que se li van proposar, entre les quals hi havia, per exemple, francoprovençal o occidentalització.

Al final del programa l’emoció es va apoderar de tots els alumnes de l’Institut de Sant Feliu de Guíxols que, en adonar-se que la Jordina havia guanyat, van pujar a l’escenari mentre els entregaven els diferents premis: una estada de dos dies a Oliola per fer esports d’aventura, un iPad, dos lots de llibres i les obres completes de Pompeu Fabra per l’Institut.

Enllaç notícia El Punt Avui

Enllaç notícia Aragirona.cat

Enllaç notícia Canalblau