XVII Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Durant tot el mes de maig, com ja és tradició a Lloret, es celebren les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs organitzades per l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret, el Gremi d’Hostaleria de Lloret i Lloret Turisme, i que enguany arriben a la disetena edició amb la participació de 28 dels més destacats restaurants i hotels de Lloret de Mar.

Amb aquest motiu, dimecres es va fer la presentació de les jornades en el restaurant El Port de la Cala (Port de Cala Canyelles), amb els parlaments del president de l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret, Nino Gómez; del president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, Enric Dotras; de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; i de la Directora del Institut Ramón Coll i Rodés, Lluïsa Peralta […]

En el marc de les presentació de les jornades ha tingut un paper rellevant la formació. Enric Dotras, President del Gremi d’Hostaleria de Lloret va remarcar “l’exce·lent tasca que es duu a terme des de l’Institut Coll i Rodes de Lloret amb la formació en grau mig dels cursos de cuina i gastronomia; de grau mig en serveis en restauració i de grau superior en gestió d’allotjaments turístics”. Dotras també va manifestar que “Hi ha molta demanda de professionals i necessitem més cicles formatius” i per això es va mostrar molt satisfet en anunciar que “hem aconseguit per l’any vinent un altre grau mig en forneria, pastisseria i confiteria”.

La directora del Coll i Rodés, Lluïsa Peralta, va refermar aquestes paraules del President del Gremi d’Hostaleria explicant que “Molts dels nostres alumnes es queden treballant a Lloret. Els futurs professionals que formem han de cobrir les expectatives de les empreses i per això és fonamental aquesta col·laboració pública-privada”.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret va tancar la presentació recordant que “hem de mirar més enllà de l’àmbit local i sumar sinergies amb el territori proper, fer kilòmetre 0”. I va anunciar que “Juntament amb el Gremi de Bars i Restaurants i el Gremi d’Hostaleria començarem a treballar per estructurar millor el producte gastronomia ja que disposem d’un producte de molta qualitat però encara força desconegut”.

(Extracte de la nota de prensa de l'Ajuntament de Lloret de Mar)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>