Avui farem unes magdalenes casolanes per llepar-se els dits. Us animem a fer-ho a casa, segur que us agradaran!
Ingredients (per 24 magdalenes)
- 350 g de farina de blat.
- 200 ml d’oli d’ oliva verge extra.
- 250 ml de llet.
- 3 ous.
- 200 g de sucre blanc
- 1 pessic de sal (la que puguis agafar amb dos dits).
- 1 sobre de llevat de 16 g (la solem trobar com ”llevat Royal”).
- La ratlladura de 1/2 llimona.
Elaboració
- En un bol gran posem els ous i el sucre i batem amb una forquilla fins que els dos ingredients s’ hagin integrat.
- Ratllem la pell de la llimona i la posem a la barreja junt amb el pessic de sal.
- Incorporem poc a poc l’ oli i ho barregem fins que s’integri.
- Posem la llet poc a poc i barregem.
- Incorporem la farina i el llevat tamisats i barregem fins que no quedin grumolls.
- Ara és molt important que deixis reposar la massa. Realment pots preparar la massa i posar-ho directament al forn però per a que quedin mes esponjoses es millor deixar-ho reposar.
- Preescalfem el forn a 200ºC.
- De mentres, posem les càpsules de paper als motllos i posem la massa, de forma que sol ocupin las 3/4 parts del mateix.
- Es opcional, però et recomano espolvorejar una miqueta de sucre blanc sobre la massa per a que es formi la característica crosta de sucre que li dona el toc tradicional y artesà definitiu (però no molta).
- Quan el forn estigui calent fiquem el motllo a mitja altura i fornegem durant 15-20 minuts per a dalt i per a baix.
- Estaran llestes quan es comencin a daurar per a dalt lleugerament, i tenim que estar atents perquè es qüestió d’ un minut que es comencin a cremar.
- Treu els motllos del forn i ho deixem reposar 5 minuts
- Finalment treu les magdalenes dels motllos i posa-les a una reixeta de forn per a que s’ acabin de refredar.