VISITA A EL 9 NOU

El passat  7 de febrer l’alumnat de l’optativa “Fem de periodistes” de 2n d’ESO vam conèixer de més a prop un mitjà de comunicació en tots els seus canals: premsa, ràdio, tv i web. A més d’una xerrada explicativa del seu funcionament i la seva història, vam poder presenciar com s’edita un programa de ràdio (en directe) i com funciona un plató de televisió. Agraïm l’atenció de tots els seus professionals que ens van atendre i que ens respongueren amablement les qüestions plantejades.

Sortida de 4t d’ESO al MHCAT

Els alumnes de 4t van visitar el dimecres 1 de febrer de 2017 el Museu d’Història de Catalunya i van fer l’activitat guiada “Fum, màquines i acció!” on els alumnes van haver de fer una recerca d’informació i una exposició oral disfressats de personatges del segle XIX.

Proves graduat en ESO 2017

Proves per a l’obtenció del graduat en ESO per a l’alumnat que no l’hagi obtingut en finalitzar aquesta etapa – Convocatòria 2017

S’han convocat les proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria, per als alumnes que no l’hagin obtingut en finalitzar l’ESO l’any 2015 o 2016 i no van obtenir el títol per tenir pendents de superació cinc o menys matèries. El centre on es realitzen aquestes proves sempre ha de ser aquell on es troba l’expedient de l’alumne/a, és a dir, aquell on l’alumne/a va estar matriculat de 4t d’ESO per última vegada. El calendari d’actuacions és el següent:

  • Termini de presentació de sol·licituds d’inscripció: Del 1 al 12 de febrer
  • Publicació al tauler d’anuncis del centre del calendari de les proves i de les llistes d’admesos i exclosos: 15 de febrer
  • Termini de presentació de reclamacions a les llistes d’admesos i exclosos: 16, 17 i 20 de febrer
  • Realització de les proves: 2 de març, a partir de les 15:30, a l’aula A0·05
  • Junta d’avaluació: 8 de març
  • Lliurament de qualificacions: A partir del 15 de març.

Més informació a l’apartat “Proves anuals per completar ESO” d’aquesta web, on s’han publicat els continguts i els criteris d’avaluació mínims exigibles per a la superació de cadascuna de les matèries

 

LA TÒFONA A L’INSTITUT

La setmana del 14 al 18 de desembre els alumnes de 1r d’ESO i els de biologia de 1r de batxillerat van participar a les xerrades i tallers de la tòfona.

A batxillerat es va fer  el taller d’Introducció a l’anàlisi sensorial i a l’observació microscòpica de les Tòfones, dut a terme per Consol Blanch i Albert Hueso, del Grup de Recerca BETA de la Facultat de Ciència i Tecnologia de la UVic.

El taller de 1r d’ESO, dut a terme per Lídia Pérez, va constar de dues parts. La primera va consistir en una explicació general sobre el món de la tòfona i la seva relació històrica amb Centelles. La segona va consistir en l’observació de diferents tipus de tòfones, descripció de les seves aromes i observació microscòpica d’espores.

TALLER DE TEATRE

A partir del 13 d’octubre començarà el taller de teatre. És obert a tots els nivells. És farà a l’institut els dijous de 16:30 a 18:00h. Tindrà un cost de 20 euros tot l’any i el professor serà l’Arnau Casanovas. Les inscripcions i el pagament s’han de fer directament a l’Abel Martínez, o en tot cas, a consergeria. El taller es tancarà amb els primers 17/18 alumnes inscrits. Activitat finançada per l’Ajuntament de Centelles i l’AMPA de l’institut.

logo-ajuntament-de-centelles

cresponegreLa comunitat educativa de l’Insitut Pere Barnils està de dol per la mort de la professora Carme Font que enguany havia tingut la tutoria de 1r C. Descansi en pau.

La UVic premia tres treballs d’osonencs

No s'ha pogut carregar l'àlbum. S'ha esgotat el temps d'espera. Proveu a carregar la pàgina de nou.

El passat 21 de juny l’alumne de segon de batxillerat Arnau Gómez va rebre un premi de reconeixement als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat de la Universitat de Vic. El treball, tutoritzat pel professor Miquel Casacuberta, es titula “Creació d’un mètode d’autoaprenentatge d’idiomes”. Enhorabona!!!

Llegeix més»

Crèdit de síntesi 3r ESO (curs15_16)

Durant el crèdit de síntesi, els alumnes de tercer d’ESO de l”Institut han fet una excursió a Barcelona. Els alumnes han treballat prèviament les diferents etapes històriques de la ciutat i l’han hagut d’explicar als seus companys de classe. Tots plegats han protagonitzat una visita… Llegeix més»

PROVES CANGUR 2016

Volem felicitar a l’alumne Pol Roca i Iruela de 2n d’ESO perquè ha rebut una menció honorífica de la Societat Catalana de Matemàtiques gràcies als resultats que ha obtingut a les proves cangur.