Projecte d’Erasmus a l’IECNPC

Tota la informació sobre el projecte i les activitats a: www.hightides.eu

SOCIS:

  • Fundadors: London Nautical School
  • Italia: Insituto tecnologico statale trasporti e logistica “LEONE ACCIAIUOLI” – Ortona (CH)
  • Finlandia: Länsirannikon Koulutus Oy
  • Turquia: Koycegiz Mesleki ve Teknik Anadolu L.
  • Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya

 

EL PROJECTE TÉ QUATRE OBJECTIUS BÀSICS:

  • Promoure els coneixements relatius a la informàtica i al món nàutic, així com el comportament segur online.
  • Promoure la conscienciació intercultural en els estudis nàutics.
  • Promoure la creativitat, la iniciativa i l’emprenedoria.
  • Promoure les habilitats lingüístiques.

 

PARTICIPANTS:

Amb cinc instituts marítims participants i socis, es limitarà cada mobilitat a un màxim de dos professors de cada institut i un màxim de sis estudiants. Això representarà un total de 30 estudiants més els estudiants del centre on es vagi per formar part de cada mobilitat. Els estudiants no seran els mateixos en cada mobilitat. Quan s’arribi al tercer any de projecte es calcula involucrar aproximadament 200 joves. La resta d’estudiants dels centres, els quals no facin mobilitat, igualment es veuran beneficiats de la millora de recursos d’aprenentatge, d’activitats i projectes que es produiran con a resultat del KA2. A més a més hi haurà la publicació en webs internacionals de les activitats i vídeos realitzats durant el projecte

 

 

PROJECTE:

Any 1, Curs 2015/16

Fase 1. Promoure les habilitats informàtiques i els usos  adequats i segurs online. Fer treballar els estudiants en equips i educar-los sobre les possibilitats que té Internet i com utilitzar eines TIC per tal de dur a terme un bon projecte.

Fase 2. Promoure la conscienciació sobre interculturalitat.

L’objectiu serà aprendre i saber més sobre els socis d’altres països així com de l’organització de la Unió Europea.

 

TEMPORALITZACIÓ ACTIVITATS
Setembre Conferència de professors al Institut Nàutic de Londres.
Mobilitat 1. Març – Turquia 6 alumnes  (pont i màquines) i 2 professors

Temàtica treballada: contra incendis, abandonament del vaixell i simulacres amb bots salvavides.

Juny Trobada de coordinadors a l’Institut d’Ortona (Itàlia). Avaluació del treball fet durant el primer any del projecte.

 

Any 2, Curs 2016/17

Promoure l’Educació en l’àmbit marítim i emprenedoria

Fer ús d’eines TIC de l’àmbit marítim, en simulació de vaixells i radar així com procés de documentació de feina i avaluació dels resultats.  L’objectiu és en aquest punt ja tenir consolidat els grups de treball i funcionant com a una agència de creació d’idees i la seva emprenedoria serà inclosa al projecte.

Promoure les habilitats lingüístiques tècniques a partir dels estudis marítims i les TIC.

TEMPORALITZACIÓ ACTIVITATS
Novembre

(del 13 al 19)

L’Ametlla de Mar

Entre 35 i 40 alumnes i 10 professors dels centres/socis del projecte High Tide visitaran el nostre institut per dur a terme activitats relacionades amb les noves tecnologies i la pesca, així com altres activitats de l’àmbit marítim.

Es demana col·laboració d’alumnat que vulgui donar la benvinguda als centres i participar activament en les activitats de la setmana d’acollida (caldrà comunicar-se en anglès)

Febrer (del 12 al 17)

Rauma (Finlàndia)

Mobilitat destinada a alumnes dels cicles de maquines exclusivament.

Temàtica: Motors i fred

Funcionament dels motors en condicions meteorològiques d’hivern al nord d’Europa. També es treballarà SAR al Bàltic i l’ús dels tratges de supervivència.

7 places d’alumnat, 3 de les quals van destinades a alumnes preseleccionats durant el curs 2015/16

Abril (primera/segona setmana)

Londres (Regne Unit)

Mobilitat destinada a alumnes dels cicles de pont.

Temàtica: Es farà èmfasi en la navegació fluvial, sistemes VTS i l’ús d’AIS i tecnologies per tal de monitoritzar i controlar els moviments del vaixell.

6 places per a l’alumnat, 3 de les quals van destinades a alumnes preseleccionats durant el curs 2015/16

 

Maig (del 28 al 2 juny)

Ortona (Italia)

Mobilitat destinada a alumnes dels cicles de pont.

Temàtica: Maniobra

Oferta de 7 places per a l’alumnat

 

 

PROCÉS DE SELECCIÓ:

Els criteris i procediment de selecció dels alumnes participants són els següents:

  1. Informació inicial a l’alumnat (tutoria).
  2. Valoració del nivell d’anglès de l’alumne/a. Es valorarà positivament que l’alumne disposi del nivell B1 o equivalent.
  3. Entrevista amb l’alumne/a i valoració positiva per part de la persona o persones responsables del programa.
  4. Valoració de l’expedient acadèmic del candidat, així com l’actitud responsable, participativa i d’interès (el tutor farà una valoració, així com l’equip de docents).
  5. Selecció dels candidats per a fer la mobilitat a partir de la valoració positiva de les persones responsables juntament amb l’equip directiu.

 

Procediment, requisits i terminis:

  • Cal que l’alumnat interessat en presentar-se al procés de selecció no tinguin més de 19 anys (requisit imposat pel soci fundador del projecte).
  • Un/a alumn@ seleccionat/da per a dur a terme una de les mobilitats formarà part d’un grup de treball que farà tres activitats abans de la mobilitat (una cada mes) i una activitat després de la mobilitat (la redacció de la newsletter). És condició indispensable que l’alumn@ estigui implicat en aquestes activitats i respecti els terminis establerts.
  • Cal presentar una sol·licitud que trobareu al web de l’institut (apartat Erasmus) i lliurar-la al tutor/a la setmana del 3 al 7 d’octubre (en hora de tutoria).
  • Un cop presentades les sol·licituds es duran a terme les entrevistes i valoracions. Les entrevistes per a la mobilitat de Finlàndia tindran durant el mes d’octubre. La resta d’entrevistes es duran a terme a inicis de desembre.

 

 

Informació d’interès:

  • La mobilitat inclou les despeses de vol i desplaçaments, així com l’allotjament. L’alumnat podrà quedar-se en cases d’acollida (o residència escolar, si l’institut on van en disposa) o bé podrà escollir quedar-se en un alberg o hotel escollit (però assumint-ne les despeses si s’escull aquesta segona opció).
  • La mobilitat també inclou la participació en totes les activitats programades i el certificat d’assistència que es lliurarà.
  • La mobilitat NO inclou els àpats ni les despeses extraordinàries que es puguin generar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>