Premi escoles verdes

Primer de tot deixeu-me expressar, en nom de la comunitat educativa de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, l’agraïment a qui ens heu convocat avui: Medi Ambient  i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i al jurat que ens ha concedit el premi a la nostra trajectòria com a escola verda. Ara fa dotze anys, quan vam entrar en el programa, no ens podíem imaginar un dia com el d’avui, perquè, entre d’altres coses, ni tan sols existia la convocatòria.

Estem molt contents de rebre aquest reconeixement, sobretot perquè veiem que som molts els centres que treballem per una bona educació ambiental, que compartim amb ells la lluita per unes mateixes causes i que per nosaltres també serien mereixedors d’aquest premi. Suposo que només serà qüestió de temps. Implicar-se en un programa com el d’escoles verdes no és una tasca fàcil. El dia a dia és ple complexitats i de contradiccions, però la necessitat i la urgència que el sistema canviï,  el compromís i el voluntariat de molts alumnes i la il·lusió per un futur millor donen sentit als projectes que tenen l’educació ambiental com a fil conductor.

A més de l’alegria que el premi proporciona, també som conscients que assumim més responsabilitat per seguir amb les actuacions planificades i per mantenir les bones pràctiques assolides, però, a més a més, també ens interpel·la per no quedar-nos estancats, atès que reconeixem que tenim molts aspectes a millorar.

Agraïm aquest premi pel reconeixement de la tasca que molts alumnes, professors i pares han dut a terme durant aquests anys i, alhora, desitgem que el guardó sigui un estímul per seguir endavant.

Dels alumnes voldria destacar en general la millora en els bons hàbits, i, d’una manera especial, les tasques dels delegats i voluntaris en els grups de treball, a les sessions de tutoria, al comitè ambiental, quan representen el centre a trobades i com a agents ambientals.

De l’AMPA, amb esment destacat de la junta, el seu suport, el desenvolupament de tasques com la difusió del Boc’n roll i el seu compromís en la reutilització de llibres.

Del professorat, inclosos els diferents equips directius d’aquests anys, les aportacions en la part que pertoca dintre de les activitats curriculars, les tutories i la gestió de centre amb criteris ambientalment sostenibles.

Cal no oblidar-se del PAS, que amb la seva participació activa ens ajuda a posar ordre al centre quan més ho necessitem.

Finalment, donem les gràcies a l’associació NiUS (Natura i Usos Sostenibles) per haver presentat la candidatura del nostre institut al concurs i a l’Ajuntament d’Arbúcies per haver-hi donat suport.

I ara, ja per acabar, voldria compartir amb tots vosaltres el lema de les 3S que dóna sentit al que fem: ens guia la voluntat de participar en la construcció d’un món ecològicament sostenible, humanament saludable i socialment solidari.

Moltes gràcies.
Jordi Pujadas Ribalta

Notícia publicada al Diari de Girona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>