carnestoltes-2017 1 2

Divendres 24 de febrer

 Sala polivalent


Convocatòria de l’Assemblea General de l’AMPA de l’Institut Montgríanagrama-dos

Totes les famílies quedeu convocades a l’assemblea general de l’AMPA que es celebrarà a l’Institut Montgrí el divendres 24 de febrer de 2017 a les 9 del vespre. Cliqueu aquí per saber l’odre del dia.

gif_nouNou blog a l’Institut Montgrí: el del Cicle Formatiu d’Activitats Comercials.

2017-imatge-activitats-comercials


captura-de-pantalla-2017-01-17-a-les-19-49-26

Blog de Batxillerat de l’Institut Montgrí

Aquest curs encetem un espai per compartir notícies, recursos  i trobar informació sobre els difererents aspectes i activitats relacionades amb el batxillerat i estudis posteriors. Entre tots l’anirem construint!


gif_nouNova activitat extraescolar de l’Ampa, “Taller de Teatre” !!!

1


cartell-de-booktrailers-2017


CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA

 ALUMNAT DE 2N i 4T D’ESO 29 DE MARÇ DE 2017
AL TEATRE MUNICIPAL DE PALAFRUGELL
clva_imatge_-web_alta333llibre-001llibre-002

Xerrada orientativa a batxillerat per part d’exalumnes

El divendres 10 de febrer set ex-alumnes que fa dos anys que van acabar el batxillerat al nostre institut ens van visitar per transmetre les seves experiències com estudiants universitaris. Van començar explicant el que estaven estudiant, en Pere Vicens DRET, a la Pompeu l’Alba Garcia i la Mar Colomer EDUCACIÓ INFANTIL a la UAB, Raquel Selles i Ferran Font Biomedecina, a la UB i Miquel Casademont Nanotecnologia, a la UAB. L’Elisabet Pareta que estudia veterinària a la UAB finalment no va poder 2017-xerrada-2n-bat-febrer-04venir. Van donar una sèrie de consells que poden ser de gran utilitat pels nostres futurs universitaris:

  • Importància d’organitzar.se bé i tenir controlada la logística del menjar, transport, neteja pis…
  • Saber prioritzar el temps de dedicació a l’estudi i aprofitar bé el temps ja que els estudis costen diners i el principal objectiu es tirar endavant la carrera. Es poden compaginar els estudis amb anar algun dia de festa, però mai sense perdre el nord.
  • Importància de fer contactes amb els grups d’estudiants de la mateixa assignatura per tal de compartir apunts, bones fonts d’informació d’acord amb les exigències dels professorat.2017-xerrada-2n-bat-febrer-09
  • És bo donar-se a conèixer als professors i participar en les tutories, revisions d’exàmens, etc.. Normalment hi ha un gran nombre d’alumnes per classe i si no participes els professor no t’arriben a conèixer.
  • Cal conèixer altres llengües ( anglès, francès, alemany..) Però l’anglès sobretot, ja que algunes assignatures es donen en anglès, tot i que l’anglès tècnic és relativament senzill de comprendre. A més a més les universitats ofereixen serveis de llengües que faciliten l’obtenció dels títols de llengües com el FIRST, ADVANCE…

2017-xerrada-2n-bat-febrer-02En el torn de preguntes els nostres alumnes es van interessar primerament per la pre-matricula a les PAU que han de fer d’aquí a pocs dies. Els van demanar si era millor escollir FILOSOFIA o Hª. Els van aconsellar que s’ho pensessin bé perquè la filosofia comporta menys temari però la redacció ha de ser acurada i la qualificació pot ser més subjectiva. En canvi la HISTÒRIA té un temari més ampli però la correcció és més tancada. També van preguntar si era normal que a hores d’ara encara no saber ben bé a què matricular-se. Els van respondre que és molt freqüent no saber-ho fins a darrera hora, l’important ara és aprovar amb bona nota el batxillerat i escollir una carrera que t’agradi perquè t’hi hauràs de dedicar molt de temps. Finalment van demanar si havien notat un gran canvi de nivell respecte als estudis de batxillerat. Tots van coincidir en afirmar que havien arribat molt ben preparats en relació a la resta de companys de la classe. Des d’aquí volem donar gràcies a en Pere, en Ferran, l’Alba, la Mar, la Raquel, en Miquel i l’Elisabet per una xerrada molt agradable i enriquidora.

(Jaume Sala i Lina Vilamitjana).

L’Institut organitza el concurs literari de Sant Jordi 2017

El concurs té dues modalitats: el microrelat i el booktrailer. El microrelat, de què ha de parlar? Es tracta d’inventar una història original, divertida, dramàtica, curiosa, interessant… i que passi dins d’una biblioteca!! Com ha de ser? Ha d’estar ben escrita i ben corregida i no pot superar els 500 caràcters amb els espais inclosos. El booktrailer és una feina d’equip, primer heu de buscar col·legues i fer un equip d’un màxim de 4 persones, cal que trieu un llibre que conegueu, cal pensar bé el guió i com fer la producció, fes pot filmar amb el mòbil o una càmera i cal editar un vídeo entre 40 i 60 segons amb una sola condició: que en algun moment aparegui almenys un llibre físic i/o un lector d’e-books o tablet, ja siguin sols, en una prestatgeria o en una biblioteca. Abans de donar la feina per acabada cal revisar i corregir-lo bé i recordeu que no es poden agafar retalls de pel·lícules. Envieu les vostres obres al mail catalamontgri@institutmontgri.cat entre el 27 de març i el 3 d’abril. Aquí teniu un enllaç amb les bases dels concursos del Sant Jordi 2017.

Sortida de l’USEE i l’Aula d’Acollida a la biblioteca i a l’Ajuntament

visita_ins_02El dia 8 de febrer l’alumnat  de l’USEE i de l´Aula d´Acollida vam anar a la biblioteca i a l´Ajuntament. Primer vam anar a biblioteca per saber com  funciona: quin horari té, què hem de fer per tenir el carnet, quants llibres, revistes, CD… es poden treure, el termini per tornar-los. Si agafem un article ens donen una data límit. Si no el tornem hi haurà sancions. La bibliotecària va explicar-ho tot i ens va ensenyar la biblioteca que és molt gran.Després vam anar a l´Ajuntament de Torroella de Montgrí per parlar amb l´alcalde, el senyor Josep Maria Rufí. Ell ja ens esperava, vam entrar i ens va explicar una mica l’edifici mentre pujàvem, la funció de cada un. Ens vam asseure en una taula i vam començar a fer-li preguntes que ja portàvem preparades i ell amablement les va respondre. Tractaven sobre Torroella de Montgrí, l´Estartit, quin problemes tenen i com solucionar-los. Al final de la trobada va aparèixer la regidora Roser Font que també és professora del nostre institut. Ella ens va acompanyar fins a Casa Pastors. Ens va explicar que allà és on hi ha l’àrea de Cultura, Joventut, Festes, Educació i de l’Oficina de Català.

A tots els alumnes la sortida ens va agradar  molt i ens va semblar interessant. Després vam parar a esmorzar als jardins John Lennon i vam tornar a l’institut.

Sofiya Vyklynets i Alex Varga 4tB

Us adjuntem l’enllaç a la pàgina web de l’ajuntament on surt la notícia de la visita: ALUMNES DE L’AULA D’ACOLLIDA I LA USEE DE L’INSTITUT MONTGRÍ VISITEN L’AJUNTAMENT.

Xerrada de primers auxilis pels alumnes del CFGM d’activitats comercials.

El d2017-20-gener-xerrada-primers-auxilis-cfgm-06ivendres 20 de gener, els alumnes del CFPM d’activitats comercials, dins els mòdul de Formació i Orientació Laboral, van participar en la xerrada de Primers Auxilis a  càrrec de Lluís Ullastres,  Tècnic en emergències sanitàries. En Lluís, va explicar als alumnes, la importància de seguir correctament el PAS (Protegir, Avisar i Socórrer), les urgències i emergències mèdiques, primers auxilis, la classificació dels ferits per gravetat, les tècniques de primers auxilis en funció de les lesions, etc. També els hi va explicar la reanimació cardiovascular i  com s’han d’utilitzar els aparells DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) que podem trobar a diferents punts de Torroella. Els nostres alumnes van seguir la sessió amb molt d’interès i participació i van poder posar en pràctica la posició lateral de seguretat. Moltes gràcies Lluís!!

17 alumnes de 4t d’ESO participen al projecte Apadrinar un avi de Càritas Baix Ter

Un any més alumnes del nostre Institut participen al projecte Apadrinar un avi de Càritas.El projecte posa en relació joves estudiants i persones grans que viuen en centres residencials, fomentant la relació intergeneracional a través de les visites dels joves al centre.

En total a Torroella hi participen 23 joves que faran visites setmanals a les persones grans de les residències de la població fins a final de curs. Podeu trobar més informació del projecte al següent enllaç: Programa Gent Gran.

Nova junta de l’Ampa de l’Ins Montgrí

Benvolgudes famílies, us informem que el divendres 16 de desembre a les 21 h es va dur a terme l’Assemblea General de l’AMPA. Ordre del dia: Aprovació acta anterior, presentació de Comptes, aprovació de la nova Junta de l’AMPA i exposició del següent vídeo de presentació.

Desde la nova Junta de l’Ampa volem agrair l’esforç i la feina feta per la Junta sortint i convidar-vos a unir-vos a nosaltres en aquest projecte que iniciem amb moltes ganes i que esperem ajudi a millorar l’estada dels nostres fills a l’Institut.

Aquí teniu el vídeo de presentació.

Ja tenim aquí les proves de competències bàsiques de 4t d’ESO

El dimarts 14 i dimecres 15 de febrer són les dues dates de les proves de competències bàsiques de 4t d’ESO en la seva edició 2017. Aquesta prova avalua les competències i coneixements bàsics que els alumnes han d’haver adquirit en competència comunicativa lingüística, en competència cientificotecnològica i en competència matemàtica. És una prova externa, ecore-competence333333laborada i organitzada pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, té un caràcter informatiu, formatiu i orientador per a l’alumnat, les famílies i els centres, i vol ser una eina per impulsar la millora global del sistema educatiu català.

El calendari de les proves és: 

  • 14 de febrer: matemàtiques, llengua castellana i llengua catalana
  • 15 de febrer: llengua estrangera (anglès, francès i/o alemany), cientificotecnològica.

Llavors a partir del 18 d’abril de 2017, l’institut rebrà els informes i aquests es lliuraran a les famílies.

Us adjuntem dos enllaços amb informacions per a les famílies i els alumnes.