ESTUDIANTS DE 2N D’ESO DEL MOLÍ DE LA VILA A L’EXPORECERCA JOVE

L’Exporecerca, organitzada per l’associació MAGMA, és una fira de ciències dirigida als adolescents i als joves on es mostren treballs de recerca realitzats per joves de dotze a trenta anys.

Durant tres dies, els participants van a la Ramon Llull, una universitat de Barcelona, i un cop allà munten la seva exposició i van explicant a la gent que va passant en què consisteix el seu treball de recerca (TDR).
Per poder-hi participar, has de gravar un vídeo sobre el teu projecte i enviar-lo al concurs. Els jurats han de decidir a qui seleccionen, ja que es presenta molta gent i no hi pot anar tothom. De mitjana es presenten unes dues mil persones i en seleccionen dues-centes. Aquest anys’ha celebrat concretamenten els dies 22, 23 i 24 de març.

A l’Exporecerca Jove 2018 hi han participat tres alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Molí De La Vila: l’Ariadna Díaz, l’Aura Lleixà i el Yerai Vilches, acompanyats per la professora d’experimentals Raquel Cano, i ens han estat explicant que l’experiència és genial. S’ho van passar moltbé i van conèixer moltíssima gent de diferents parts del món, com ara Argentina o Galícia (Ourense), també hi havia gent de Catalunya. Van aprendre moltes coses del treball dels altres concursants, igual que els altres concursants van aprendre coses sobre el seu.

El seu treball consistia a investigar per quin motiu el blat de moro quan el cous per fer crispetes explota. Després d’investigar van descobrir que en l’interior de la llavor hi ha aigua i aquest és el motiu de l’explosió quan la posem al foc.

En la seva opinió, l’últim dia va ser el que més els va agradar: pel matí, van exposar, i per la tarda van anar al museu del Cosmocaixa de Barcelona, i van veure un espectacle. Després, van fer les entregues dels premis i van gaudir molt.

Amanda Ponce
(grup de periodistes de 2n d’ESO)

Intercanvi Werl 2018

Avui dia 20 de Març, els alumnes de l’intercanvi de primer de Batxillerat ens hem llevat en una Alemanya enfarinada per la neu. Hem viatjat fins a Dortmund per visitar una cerveseria tradicional alemana, on ens han ensenyat el procés de fabricació. Més tard hem tingut temps lliure per fer les nostres compres personals i visitar la ciutat.
Al tornar ens hem retrobat amb els nostres partners i a 2/4 de 6 ens hem reunit tots per fer una festa de comiat.

Dani-Gil-Pol


Volta a Catalunya 20 de març

El dimarts dia 20 de març passarà la Volta a Catalunya per la carretera de Piera, Vallbona d’Anoia, Capellades i la Pobla de Claramunt, en direcció a Igualada.
Els Mossos d’Esquadra ens han confirmat els horaris de tall de la carretera, que seran d’uns 15 minuts abans de l’arribada del primer ciclista, d’acord amb l’horari previst de la cursa. Per tant la carretera es tallarà cap a les 14:15 i no es tornarà a reobrir fins el final del pas de tota la comitiva, que dependerà del ritme de la cursa.
És per aquest motiu que el Transport Escolar de les rutes “A207 Vilanova d’Espoia” i “A208 La Torre de Claramunt” serà a les 14:00, mitja hora abans de l’horari habitual.
L’alumnat quer fa ús del servei de tranport sortirà a les 14:00.
L’alumnat que no fa ús del servei de transport seguirà al centre en l’horari habitual i sortirà a les 14:30.