TROBADES PARES-EQUIP DOCENT

Objectiu: millorar la relació famílies-institut i informar breument els pares del seguiment del seu fill/a.
Metodologia: cada professor té assignada una aula i els pares van a parlar amb el professor que els interessa durant uns minuts. És important respectar el temps: màxim 3-5’ per família. Si cal més temps, es pot citar la família per un altre dia. Per evitar problemes en el temps d’espera, s’ha establert que no es pot demanar tanda.
Material: el professorat tindrà a disposició dels pares i mares material i documentació diversa, per si fa falta, com ara les qualificacions obtingudes fins ara, notes de classe, comentaris d’actitud, mostres d’exàmens fets, treballs, etc.
Recuperacions: en el cas de l’alumnat que tingui alguna assignatura pendent del 1r trimestre, es pot aprofitar per informar la família del sistema de recuperació establert.
Horari de les trobades: 15-16h
Dates de les trobades:
20 desembre: 2n batxillerat
10 gener: 1r batxillerat
17 gener: 1r ESO i 4t ESO
24 gener: 2n ESO i 3r ESO

Distribució Professorat i aules 2n BATXILLERAT
Distribució Professorat i aules 1r BATXILLERAT
Distribució professorat i aules 4t ESO
Distribució professorat i aules 1r ESO

La cursa solidària del Nadal 2017

Aquest any felicitem el Nadal amb les imatges de la cursa Solidària.

Molt bones Festes. Ens retrobem el dia 8 de gener del 2018

Hem recaptat 400€ que s’han ingressat com aportació a la Marató que TV3 organitza cada any.

1a. edició ‘’Aparella’t per la Marató’’

El divendres 22 de desembre es celebrarà la 1a. edició de la cursa solidària ‘’Aparella’t per la Marató’’ amb participants de tots els cursos del centre.
El període d’inscripció ja està obert i finalitza el dilluns 18 de desembre, per apuntar-te has d’anar a consergeria i fer la inscripció i una donació per la Marató segons el número de voltes que et compromets a fer.
La cursa solidària començarà a les 12:30 i finalitzarà a les 13.30 aproximadament. La cursa serà en parelles lligats per la cintura amb una corda. En el possible cas de no tenir parella per participar et pots inscriure com a ‘’single’’ i tindràs una parella sorpresa per sorteig!!!
El recorregut de cada volta serà l’illa de l’Institut, uns 600 metres.
També hi haurà reconeixement per:
• Parella més solidària
• Parella més forta
• Classe més participativa
• Disfressa de temàtica de nadal més original

Autorització Aparella’t per la Marató

Inscripció Aparella’t per la Marató

VISITA A L’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques)

El passat 24 de novembre l’alumnat de BIOLOGIA de 2n de batxillerat va fer una visita-taller a l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) a Barcelona.
La visita va començar amb un vídeo explicatiu de qui son, que fan i com s’organitzen per tal de situar-nos. A continuació van visitar les dependències del Servei d’Anàlisi de Microarrays (SAM) de l’IMIM, on els investigadors els van explicar per a què s’utilitza aquest servei, com funciona i els alumnes van fer una petita pràctica. Finalment van fer una passejada per les instal·lacions, ja que estaven en un dels edificis més emblemàtics de Barcelona, el del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).
L’activitat està emmarcada dins de les activitats que EscoLab ofereix de manera gratuïta a l’alumnat de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
EscoLab és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona coordinada pels programes Barcelona Ciència, de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Cultura Científica, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la participació dels centres de recerca que ofereixen les diverses activitats.

Programes de mobilitat a l’INS Molí de la Vila

Quan falta molt poc per a què marxi l’estudiant del Quebec, l’INS Molí de la Vila (Capellades) ja rep un alumne d’intercanvi nou. Aquest cop, però, no ve de tan lluny: la Juliette prové d’un poble del sud de França, Céret, gràcies al programa de mobilitat Mobisudnord. Aquest programa, que connecta Catalunya amb la ciutat francesa, s’emmarca en el conveni de col•laboració entre Ensenyament i l’Acadèmia de Montpeller.

El procediment és el següent: les famílies -d’alumnes de 4t amb francès com a llengua estrangera- interessades a participar-hi s’hi han d’inscriure; un cop seleccionades, es fa un “aparellament” amb un alumne francès. L’estada té una duració de quatre setmanes, i els alumnes participants s’integren en la família d’acollida i segueixen les classes en el mateix centre escolar que el seu company “aparellat”.

La Juliette, llavors, s’estarà a Capellades fins a mitjans de desembre. Al gener-febrer, que és quan es duu a terme la segona part de l’intercanvi, una alumna del Molí (la Victòria, de 4ESO), marxarà a França unes altres quatre setmanes.

Més Setmana de la Ciència 2017

La setmana del 13 al 17 de novembre, es van realitzar un seguit d’activitats científiques a l’Institut Molí de la Vila, aquestes activitats eren experiments. Amb aquests experiments se celebrava sant Albert Magne, que és el patró de la ciència.

Tots els alumnes de l’Institut anaven al laboratori a 2a i 3a hora del matí, un curs cada dia. L’activitat durava 25 minuts i la preparaven els professors i els nois i noies de 2n de Batxillerat.
Per als alumnes de 2n ESO, van preparar un experiment que treballava la densitat. Es tractava de separar líquids segons la seva densitat. Es feia amb aigua, oli i alcohol tots tenyits amb colorant, per així poder diferenciar els líquids.
Com que l’aigua era la més densa, ja que la densitat és d’un gram per centímetre cúbic, anava a baix de tot. Després l’oli, ja que és molt menys dens que l’aigua, i finalment l’alcohol que és el menys dens de tot.
L’activitat va agradar molt als alumnes de l’Institut, i se’l van poder emportar a casa.

Text: Mariona Prat

Fotografies: Mikael Rodríguez

Dia contra la violència de gènere

Aquest divendres vam fer un acte al nostre centre per conmemorar el Dia contra la violència de gènere, que se celebra cada 25 de novembre.

Reunits al gimnàs es van fer uns parlaments per recordar la gravetat d’aquest tipus de violència. Seguidament es van interpretar dos cançons preparades per alumnes de tercer i quart. Finalment es va fer una enumeració de totes les víctimes de violència de gènere que hi ha hagut aquest 2017 a Catalunya.

També es va projectar un vídeo que alumnes de 4rt van preparar per l’ocasió i es van repartir enganxines.