Preinscripcions BATXILLERAT curs 2017-2018

Període de presentació de sol·licituds: del 16 al 24 de maig (ambdós inclosos)
Horari de secretaria de l’Institut: de 8.30h a 13h de dilluns a divendres
Publicació de les llistes amb la puntuació provisional: 6 de juny
Termini per presentar reclamacions:  Del 7 al 9 de juny
Publicació de la llista ordenada definitiva:  19 de juny
Llista d’alumnes admesos i llista d’espera: 3 de juliol
Període de matriculació:  Del 4 a l’11 de juliol
Període de matriculació pels alumnes pendents de l’avaluació de setembre:  Del 6 al 8 de setembre

Documentació que cal aportar_17 18 Preinscripció BTX
Imprès batxillerat
DISTRIBUCIÓ CURRICULAR BATX CURS 17-18
Codis matèries Curriculum BATXI 17-18
Itineraris 1r Batxillerat 17-18
Itinerari 2n de Batxillerat 17-18

Els alumnes que estan cursant 4t d’ESO a l’Institut Molí de la Vila només han de presentar  l’itinerari escollit per fer la preinscripció.

Colònies 1r ESO

Els alumnes de 1r d’ESO hem anat al camp d’aprenentatge Pere Figuera, situat a Planoles, a la comarca del Ripollès, per poder aprendre més coses sobre la natura i la convivència. El primer grup hi va anar els dies 19,20 i 21 d’abril i el segon hi va anar el 24, 25 i 26 del mateix mes. Els alumnes vam sortir a les 8 del matí amb autobús cap al Ripollès. A l’arribar, vam fer una activitat al riu que consistia en anar a investigar què era un riu, i si tenia les qualitats perquè la merla d’aigua hi pogués viure. Després de dinar, ens vam dividir en dos grups i mentre uns practicaven el tir amb arc, els altres vam anar a llançar-nos amb tirolina. Després de sopar, vam anar a fer el joc de nit. El joc consistia en anar a buscar un fortí pel bosc, amb un monitor i amb pistes que ens ajudaven a orientar-nos.

Al matí següent, ens vam haver de llevar bastant d’hora ja que marxàvem de l’alberg a les nou per anar a fer una excursió que durava tot el dia. A l’excursió vam aprendre com reconèixer un niu de picot garser i com identificar-lo de la resta d’ocells. Ens vam parar a dinar a un parc del poble de Nevà. Vam arribar a la casa de colònies a les cinc de la tarda i seguidament vam berenar i vam anar a fer una cursa d’orientació per tot el poble de Planoles. Al tornar de la cursa, ens vam dedicar a fer escalada d’arbres. A la nit vam anar a fer astronomia , ens vam dividir en tres grups, uns anaven a mirar les estrelles, els altres a fer un planisferi i la resta a mirar unes diapositives sobre els estels. Al matí següent, vam fer una cursa d’orientació pels pobles de Planoles i Planes. A les tres, vam marxar cap a Capellades. Van ser molt bones colònies i ens ho vam passar genial!!!

Mariona Prat, Laura Alcoberro, Desi Medel, Txell Ollé i Marc Jimenez (1r ESO)

Colònies 2n d’ESO

Els passats dies 24, 25, i 26 d’abril els alumnes de 2n d’ESO de l’institut Molí de la Vila de Capellades van anar de colònies  a Vidreres, a una masia anomenada can Mundet, situada a 35 km de Girona, a la comarca de la Selva. Aquesta pertany a l’empresa de Rosa dels Vents.

Allà van realitzar activitats d’esports d’aventura: tir amb arc, tirolina, escalada i ponts, combinades amb nous coneixements relacionats amb el món del periodisme; amb reportatges, entrevistes, notícies i més. Els professors van organitzar els dossiers; un d’informació, i els altres d’activitats individuals o amb grup, les quals van completar durants aquells tres dies. Als nens no els hi va fer gaire gràcia haver de completar aquells dossiers però, tot i així, aquestes colònies van ser força divertides.

I per acabar-ho de celebrar, els nens i nenes, juntament amb els monitors, van montar una ”disco”, amb diferents varietats de música.

S’ho van passar molt bé!

Marta Riba

YBT- Concurs d’economia

Un grup d’alumnes de batxillerat han participat al concurs Young Business Talents.
Aquest concurs és un simulador empresarial que et permet practicar prenent tot tipus de decisions dins d’una empresa.

Inicialment hi havia inscrits 3.000 grups de tota Espanya, i un grup de l’Institut Molí de la Vila, després de molt esforç,es va classificar per anar a la final que es va celebrarà el dia 31 de març de 2017 a Madrid i on van assolir una mèritoria segona posició de grup.

Enhorabona a tots i especialment a les nostres finalistes: l’Aida, la Sara i la Zulema!