Departament d'Ensenyament XTEC

Institut Miramar

Intranet de l'Institut Miramar

Avís als usuaris

Es recorda als usuaris que l'entrada al MOODLE està a la banda dreta del website. Aquesta validació d'aquí sota és per a usuaris de la intranet.

Qui hi ha?

5 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Notícies

12a EDICIÓ FIRA EDUCATIVA

Enviada per vchueca el 23/Mar/2015 - 20:45

Divendres 20 de març de 2015 es va celebrar la 12a Edició de la Fira Educativa de Viladecans. Enguany hi ha participat l'alumnat de 6è de Primària de l'Escola Montserratina, l'Escola Garrofer, Col·legi Santo Tomás i els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut.


L'activitat, emmarcada dins de la coordinació Primària-Secundària, té com a objectiu facilitar la transició entre l'educació primària i secundària obligatòria i afavorir el coneixement entre els alumnes que molt probablement seran companys el curs vinent.


 


Per a l'ocasió, es van muntar un seguit de parades amb moltes activitats per treballar conceptes matemàtics, científics i tecnològics des d'una perspectiva lúdica i educativa. La jornada va finalitzar amb una xocolatada per a tots els alumnes.


 


                                              


A més a més, i malgrat que els núvols ens van fer la guitza, es va poder veure i fotografiar l'eclipsi solar parcial gràcies a la imatge projectada pel telescopi instal·lat al pati de l'Institut.


                             XERRADA-COL·LOQUI 'ORO IMPURO' A MB EL PERIODISTA EMILIO VARELA

Enviada per vchueca el 18/Mar/2015 - 21:19

Dilluns passat els alumnes de 1r de Batxillerat van assistir a una conferència-col·loqui, de títol  'Oro impuro', a càrrec del periodista Emilio Varela sobre l'extracció de l'or i els impactes que aquesta genera. També va parlar del fracking a Catalunya i dels runams del Bages, un problema ambiental enquistat i per ara, de difícil solució.


  Obra de teatre en anglès The 39 Steps

Enviada per xsalami el 17/Mar/2015 - 17:35

Com cada any, els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO han pogut gaudir al centre d’una obra de teatre en anglès interpretada d’una forma molt dinàmica i interactiva per actors natius. Enguany, l’obra triada ha estat la famosa novel·la de John Buchan, The 39 Steps (Els 39 esglaons), en la què el protagonista, Richard Hannay, es veu accidentalment involucrat en un assassinat.


T15-1a T15-2


A mans dels actors, Lisa, Connor i Jack, l’obra esdevé una comèdia musical que barreja humor, mafiosos, assassinats, intrigues, persecucions i una sorprenent història d'amor.


T15-3bis


La valoració de l’obra tant per part dels alumnes com dels professors ha estat molt positiva ja que tothom ha pogut seguir el fil argumental sense problemes i fins i tot, amb l'ajuda d'uns rètols, parlar en anglès amb el protagonista principal.


T15-4 T15-1b


NOVA FORNADA DE CIENTÍFICS DE L'INSTITUT MIRAMAR AL PROJECTE MART XXI

Enviada per vchueca el 16/Mar/2015 - 21:20

Un any més, alumnes de 4t d'ESO han participat conjuntament amb alumnes d'altres instituts en el projecte Mart XXI.


Enguany han estat 10 alumnes (Esther Ríos, Pol Rius, Albert Cruz, Marina Soffiati, Alicia Mayolas, Arnau García, Marina Sanz, Montserrat Martí, Jon Lanuza i Miguel Moreno) els que han estat desenvolupant diferents experiments en diferents àmbits científics i tecnològics per tal de respondre la pregunta: 'És possible una colònia humana a Mart?'


  


Per tal de trobar una resposta a aquesta qüestió, han treballat durant 5 sessions d'un matí al Campus del Baix Llobregat de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) a Castelldefels.


                                             


JORNADA DE PORTES OBERTES A L'ESO

Enviada per vchueca el 24/Feb/2015 - 23:17

El proper dimarts 3 de març de 2015 a les 17:30h tindrà lloc a l'Institut Miramar la jornada de portes obertes de l'Educació Secundària Obligatòria.


Us hi esperem! 


Convocatòria anual de les proves per a l'obtenció del GESO

Enviada per vchueca el 28/Gen/2015 - 20:26

La resolució EDU/3445/2009 regula la convocatòria anual de les proves per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria per a l'alumnat que no l'hagi obtingut en finalitzar l'etapa esmentada. La sol·licitud de participació a les proves es durà a terme a la secretaria del centre durant els 10 primers dies lectius del mes de febrer. Les proves es realitzaran durant el mes de març.


Els continguts i els criteris d'avaluació mínims per a la superació de cadascuna de les matèries, d'acord amb el currículum establert són: continguts i criteris avaluació mínimsEXPOSICIÓ TREBALLS DE RECERCA PROMOCIÓ 13-15

Enviada per vchueca el 12/Gen/2015 - 11:06
Com cada any, es torna a apropar un moment clau per a la vida acadèmica dels nostres alumnes de Batxillerat: les exposicions orals dels Treballs de Recerca. Uns projectes que es van iniciar el curs passat i que, arribat a aquest punt, suposen la culminació de l’esforç dels principals protagonistes, els alumnes, així com també dels tutors dels treballs, d’altres persones que hi han col·laborat i, òbviament,  també de les famílies, que han estat presents en tot moment acompanyant els fills durant el procés.

Les exposicions orals tindran lloc al nostre centre dimecres 14 de gener de 2015.

La relació de temes d’enguany amb l’alumne/a o alumnes autors/es, els membres del tribunal, horaris i ubicacions es mostren a continuació: treballs de recercaIntercanvi Haigerloch: absolut Spaß!

Enviada per xsalami el 17/Des/2014 - 20:58

Del 9 al 16 de desembre, 21 alumnes d'alemany de 4t d'ESO del nostre centre han viatjat a Haigerloch (Baden Württemberg) en la segona part de la 7a edició de l'intercanvi amb l'institut d'aquesta localitat. Durant l'estada a Alemanya han realitzat un extens programa d'activitats culturals (entre les que destaquen una gimcana pel casc antic de la ciutat de Tübingen, la visita a la fàbrica de pasta Albgold, el taller de galetes de Nadal i treballs manuals, i el recorregut pels carrers i el mercat de Nadal d'Stuttgart, amb visita al museu Mercedes Benz) i esportives (com ara el patinatge sobre gel a la pista de Balingen o la piscina d'aigües termals amb temperatures de fins a 34ºC al Badkap d'Albstadt).

Gràcies a aquest intercanvi, els alumnes han pogut gaudir de l'hospitalitat de les famílies alemanyes, conèixer millor la seva cultura, i han tingut també de l'oportunitat de posar en pràctica els coneixements d'alemany adquirits prèviament a classe. 


Exposició escultures de la cèl·lula i de l'ADN

Enviada per vchueca el 27/Nov/2014 - 22:55

En motiu de la 19a setmana de la Ciència, els alumnes de 3r i de 4t d'ESO que cursen Biologia i Geologia han exposat al vestíbul de l' Institut les seves escultures de la cèl·lula i de l' ADN, respectivament.Un dels objectius de l'activitat ha estat descobrir l'estructura interna de la cèl·lula o bé l'estructura molecular de l' ADN utilitzant l'art com a canal d'expressió, és a dir, 'fer ciència a través de l'art'. 


L'INS Miramar s'incorpora al Projecte Sharing to Learn (Compartir per aprendre)

Enviada per xsalami el 27/Oct/2014 - 16:57

Aquest curs l’INS Miramar participa conjuntament amb els centres ESC Garrofer, ESC Marta Mata i ESC Montserratina en el Projecte Sharing to Learn, que compta amb cinc anys d’implementació i amb gairebé una quarantena de centres de les poblacions d’Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Castelldefels, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, Collbató, el Bruc, Esparreguera, Viladecans i Sant Climent de Llobregat. Bàsicament, aquest projecte té com a objectiu principal afavorir l’intercanvi entre alumnat de diferents etapes educatives i donar suport a la millora de l’expressió oral en llengua anglesa, per tal de facilitar l’accés a entorns plurilingües i pluriculturals a l’alumnat participant.

A partir d'aquesta setmana 18 alumnes de 1r de Batxillerat del nostre centre assistiran un cop a la setmana per la tarda  als centres de Primària i col·laboraran amb el professorat especialista en desenvolupar la competència oral en llengua anglesa i a fomentar una actitud positiva vers l’aprenentatge d’aquesta llengua i la seva cultura entre l'alumnat de primària.

L'equip de language assistants (auxiliars de conversa) del nostre institut està format pels alumnes Mireia Colom, Zaira Escobar, Lidia Miota, Irene Muñoz, Nora Ortega, Andrea Pérez, Álex Romera, Marina Ruíz, Cosmina Sabina Cochior, Alba Jardí, Anna Labad, Andrea Malagón, Judith Marín, Laura Martín, Lorena Mata, Clàudia Pugés, Laura Rico i Carlos Vaquerizo. Els desitgem a tots ells molta sort en aquesta nova experiència com a docents!

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »