Sortida Associació Esclat

El dimecres 31 de maig, l’alumnat del grup flexible 1 de 3r i un petit grup de 1r de Batxillerat (de Psicologia) vam fer una sortida a la residència i centre de dia Esclat Marina, a la Zona Franca de Barcelona. El grup de 3r hi anava en relació amb el projecte que van dur a terme durant el 2n trimestre al voltant de la psicologia i que volia, entre altres coses, descobrir com es tractava psicològicament a persones amb discapacitat.

Vam fer una introducció amb el Robert, el psicòleg de la residència, que ens va explicar què era Esclat, com treballava i què volia aconseguir. Després vam visitar la residència i en vam veure les dependències (molt modernes i que potencien al màxim l’autonomia dels usuaris) i després, per petits grups, vam fer una volta pel barri amb un dels usuaris, amb qui vam poder compartir experiències vitals i moltes preguntes i respostes. Us en deixem les fotografies!

Va ser una sortida molt interessant i que ens va descobrir nous horitzons per aquestes persones!

La residència és de l’Associació Esclat, que treballa amb persones amb paràlisi cerebral i altres afectacions com ICTUS o traumatismes craneoencefàl·lics. La residència ofereix a aquestes persones un espai per viure de manera flexible i que dóna a resposta a les diferents necessitats amb suport més  o menys extens i generalitzat. Compta amb un equip multidisciplinari de professionals que se centren en la persona per donar el millor suport a les persones usuàries del centre. Els seus objectius són:

Oferir un servei d’habitatge a persones amb pluridiscapacitat que requereixen un suport generalitzat

  • Proporcionar allotjament i manutenció
  • Promocionar al màxim l’autonomia de la persona
  • Prevenir i tractar el deteriorament produït per la pròpia discapacitat i l’edat
  • Facilitar la inclusió de la persona a la comunitat

Els serveis dels quals poden disposar els usuaris són psicologia, fisioteràpia, logopèdia, hidroteràpia, piscina, hipoteràpia, teràpia assistida amb gossos, taller de massatges, taller de cuina, musicoteràpia, hort urbà, estimulació multisensorial, taller de ràdio, taller d’artesania, sortides socioculturals, estades d’hivern (esquí adaptat), estades d’estiu.

Us deixem l’enllaç a l’àlbum de fotos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>