INICIEM EL PROGRAMA TEI "TUTORIA ENTRE IGUALS"

INICIEM EL PROGRAMA TEI "TUTORIA ENTRE IGUALS"

per Jaume Carles -
Nombre de respostes: 0

El passat dijous es va realitzar l'acte de lliurament dels diplomes com a tutor TEI de l'alumnat de 3r d'ESO. Després de les sessions informatives i formatives realitzades a l'alumnat de 1r i 3r d'ESO, els protagonistes del programa, es va procedir al nomenament dels tutors i a les assignacions tutors (3r d'ESO) - tutoritzats (1r d'ESO). Cal dir que gairebé tots els alumnes de 3r d'ESO han volgut actuar voluntàriament com a tutors.

El dia següent, divendres, els tutors i els tutoritzats es va poder conéixer i, durant un parell d'hores, varen poder conversar sobre les seves experiències respectives en arribar a l'institut. D'ara en endavant, un parell de vegades a la setmana, en les estones d'esbarjo, es trobaran per parlar una estona i facilitar que els tutors puguin ajudar a resoldre els problemes o dubtes que puguin tenir els seus tutoritzats.

El programa TEIde convivència institucional implica a tota la comunitat educativa i s'orienta a la millora de la integració escolar, treballant per una escola inclusiva i no violenta, fomentant que les relacions entre iguals siguin més satisfactòries. Es basa en la tutorització emocional entre iguals (aquest any els alumnes de 1r i 3r d'ESO) fomentant el respecte, l'empatia i el compromís com a pilars bàsics de la convivència.