Intercanvi de llibres per Sant Jordi

VOLEU INTERCANVIAR LLIBRES?libros

Si teniu llibres a casa que ja heu llegit i no els voleu guardar, porteu-los a la biblioteca i us donarem un val per cada llibre. El divendres 21 d’abril, anticipant-nos a la Diada de Sant Jordi, posarem una parada al pati amb tots els que s’hagin portat i  podreu triar els que més us agradin. Així donarem una segona vida als llibres.

I sabeu per qutrueque-de-librosè el 23 d’abril és el Dia Internacional del LLibre? Doncs perquè a un escriptor i llibres-lliureseditor valencià que es deia Vicent Clavel se li va acudir, fa més de setanta anys, que seria una bona manera de difondre els llibres i la lectura. I rumiant rumiant quin seria el millor dia de l’any per a fer la celebració, van triar el dia del naixement d’un geni de la literatura: Miguel de Cervantes, l’autor de Don Quijote de la Mancha. Aquest bon senyor havia nascut un 7 d’octubre i les primeres festes del llibre es van fer en plena tardor. Però com que amb fred i vent no ve gaire de gust passejar i mirar paradetes de llibres, la festa no tenia èxit. Aleshores van buscar una altra solució: commemorar el dia de la mort de l’escriptor, que és justament el 23 d’abril, el mateix dia que va morir un altre geni de les lletres: William Shakespeare.(Font: http://www.edu365.cat/vadellibres/mon-llibres/01/)

També van morir un 23 d’abril els escriptors catalans Josep Pla (el 1981) i Ma Àngels Anglada (el 1999).

Recordeu, podeu portar els vostres llibres a la biblioteca durant tota la setmana i el divendres els podreu intercanviar.