Nou pla de foment de la lectura de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya ha aprovat un nou pla de foment del llibre i de la lectura que en el quadrienni 2017-2020 destinarà 105 milions d’euros a una vintena d’estratègies per “prestigiar el lector i l’hàbit de lectura”.

Si t’agraden els llibres, si t’apassiona llegir, si ets dels que recomanen lectures als seus amics i amigues, si creus que la vida no seria el mateix sense les històries, els pensaments, les idees o els personatges que viuen als llibres, comparteix la teva passió.

Aquí trobaràs punts de llibre, imatges animades per difondre a les xarxes, cartells per penjar i tota la informació de la campanya que hem dissenyat per compartir amb tothom la teva passió per la lectura: Pàgina web del projecte.

A la presentació, en una nota de premsa del Departament de Cultura, es diu que “el Pla de Lectura 2020 té com a objectius principals fer visible la figura del lector; prestigiar la lectura com a via principal d’accés al coneixement; incrementar els índexs de lectura i la comprensió lectora en totes les franges d’edat, amb especial atenció als infants i joves; reconèixer els autors, la llengua i la literatura catalanes arreu del territori i valorar la propietat intel·lectual; enfortir i consolidar el sector del llibre millorant l’oferta editorial en llengua catalana i occitana; potenciar les llibreries i la xarxa de biblioteques de Catalunya, com a centres culturals i prescriptors del llibre i la lectura, i augmentar la presència del llibre i la lectura als mitjans de comunicació, tant en espais informatius com en no informatius i de ficció.”

En aquest article del diari ARA podeu llegir les 10 principals propostes del Pla de lectura que promou el Departament de Cultura. Una de les que més us poden interessar és la següent:

librèfils

Es manté el programa ‘Fas 6 anys. Tria un llibrellibrèfils,” pel qual es fa arribar un val de 13 euros a tots els nens d’aquesta edat. La partida és de 500.000 euros. També es crea una altra campanya finalista per a adolescents: ‘Fas 16 anys. Explica un llibre’. En aquest cas es convida els adolescents a fer la ressenya d’un llibre en el format que vulguin i les 16 millors de cada mes rebran un xec de 300 euros per gastar en cultura.