Estiu i cultura. El professorat recomana…

Ja s’ha acabat el curs… i comencen les vacances!

Ens agradaria fer-vos arribar alguns suggeriments que podeu fer per gaudir del temps de lleure. No us oblideu de: passejar, anar a veure alguna exposició, descobrir un lloc nou, anar a algun espectacle, escriure els amics, relaxar-vos sota un arbre, anar en bicicleta, nedar… Alguns dels professors i professores del centre us animen a anar al cinellegir algun llibre o escoltar música. Tot seguit us mostrem les seves propostes:

Victòria Benaiges – Professora de Matemàtiques

El protagonista de la pel·lícula The kings of Summer és un noi de quinze anys que amb els seus amics es fuguen al bosc i allí es construeixen una casa, on ells establiran les seves regles, lluny de les exigències i el control patern. És una pel·lícula emocionant, amb situacions divertides  i, a vegades, ridícules. Retrata un temps en què els dies d’estiu són eterns i creus que tot és possible. Els pares dels nois es creuen “moderns” i “enrotllats” però són sobreprotectors i tan carinyosos que, literalment, els provoquen al·lèrgia però per altra banda descobreixen que són persones amb les seves virtuts i els seus defectes i que intenten fer les coses el millor que poden, encara que a vegades s’equivoquin. La fotografia és preciosa, retrata tant la lluminosa exuberància de l’estiu com el gris de la quotidianitat urbana.

Jordi Carreras – Professor d’Història

Història i música pop? Llibre perfecte. Stuart Maconie: The People’s Songs. The Story of Modern Britain in 50 songs (Ebury Press, 2014)

Laura Mejía – Professora de Llatí

Joana Martínez – Professora de Ciències Naturals

Grandes, A. “Los pacientes del doctor García”. Ed. Tusquets, col. Andanzas. Barcelona, 2018. Fantàstica novel·la d’espionatge d’Almudena Grandes, ambientada a la guerra civil espanyola i als anys de la dictadura franquista fins l’any 1977. Els membres del govern republicà, a l’exili, envien un espia a Espanya per tal que recabi informació sobre una xarxa clandestina que facilita documentació falsa a criminals de guerra nazis i els ajuda a fugir a l’Argentina, emparats i protegits pel dictador Franco. Amb una prosa molt àgil i amb un ritme digne de les millors novel·les del gènere, l’autora parteix d’un fet real que documenta en profunditat -l’organització de Clara Stauffer- i el·labora una trama perfecta i plena de versemblança. Jo l’he disfrutada moltíssim. No us la perdeu!!!

La Joana Martínez us recomana el mateix llibre. Joana: No és de lectura fàcil, però m’agrada molt aquesta autora, especialment Los aires difíciles, El corazón helado i els de la sèrie Episodios de una guerra interminable. Quan acabo el llibre quedo una mica tocada perquè històries molt semblants me les explicava la meva àvia en primera persona, però crec que és necessari conèixer-les per saber d’on venim.

Carlos Cerro Rivero – Director

L’estiu i les vacances inviten més a un menjar variat i fresc com les tapes que no pas a una caldereta o un bon estofat. El cervell, com l’estómac (també conegut per alguns com el segon cervell), fuig aquests dies de les digestions llargues i pesades però cal fer un esforç per conservar  la bona qualitat del que ens emportem als ulls no sigui que ens arribi alguna cosa en mal estat que ens arruïni les merescudes vacances. I crec que la lectura que us proposo compleix tots els requisits per triomfar en totes les taules: Cincuenta innovaciones que han cambiado el mundo, de Tim Harford. Un repàs a cinquanta idees que han marcat i marquen el present (la píndola anticonceptiva, la llibreria Billy, els codis de barres, els containers de mercaderies…), l’explicació del seu origen i la influència en el nostre dia a dia. Absolutament deliciós i refrescant.

Montse Térmens – Professora d’Economia

Els viatges i les vacances, o les vacances i els viatges van agafats de la mà. Les vuit muntanyes de Paolo Cognetti (Ed. Navona_Port Bo, 2018) us traslladarà a un viatge en el temps per les muntanyes d’un poblet de la Vall d’Aosta amb pinzellades de l’esperit del Nepal. Els records d’infantesa de vivències de la natura amb el seu pare i  l’amistat callada amb un nen del poble porten, al protagonista, a un itinerari de descoberta interior. Aquesta escriptura senzilla al servei d’una reflexió profunda la podeu acompanyar de música. Us recomano, si us agrada el rock-blues amb aromes de jazz, l’última perla de Van Morrison: You’re Driving Me Crazy. Aquest cop amb la col·laboració de Joey Defrancesco.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>