Sortida a Toulouse

El passat dimarts 28 d’octubre de 2014, 29 alumnes de 3r d’ESO de francès llengua estrangera i de francès segona llengua van anar a visitar la Cité de l’Espace a Toulouse. Amb més de 2500m2 d’exposicions renovades, aquest parc europeu espacial ens acosta a la màgia de l’Univers. […]

El cinema en 3D IMAX ens va permetre conèixer l’Observatori Europeu Austral (ESO) situat al desert d’Atacama a Xile. Vam poder descobrir les galàxies més remotes, admirar el naixement d’estrelles a partir de núvols de gas i pols i ser testimonis de la col•lisió de dues galàxies abans d’aventurar-se en un viatge insòlit per la superfície de Mars i el Sol. La pel•lícula Hidden Universe mostra per primera vegada les imatges més noves i espectaculars de l’Univers captades pels telescopis més potents del món com ara el VLT (Very Large Telescope). Al Planetari, equipat amb una pantalla semiesfèrica de 600m2, vam poder veure el documental Col•lisions còsmiques. La Lluna és el resultat de la col·lisió de blocs de roques i gel. Fa 65 milions d’anys, un asteroide va impactar contra el nostre planeta, fet que va provocar l’extinció massiva de les espècies que habitaven la Terra en aquell moment, com ara els dinosaures. D’aquí dos milions d’anys, els científics preveuen que la galàxia d’Andròmeda  impactarà contra la Via Làctia i ambdues quedaran integrades en una de sola. Aquests xocs còsmics estan lligats als orígens i a l’evolució de l’Univers. Han creat el passat, afecten el present i modelen el futur. Al final de la sessió, vam gaudir d’una petita classe d’astronomia. Vam poder visitar, a més, models a escala real del coet Ariane 5 amb una alçada de 53 metres, de l’estació espacial Mir i mòduls de la nau espacial Soyouz.

El Terradome, una semiesfera terrestre de 25m de diàmetre presenta la història de l’espai des del Big Bang fins al Sistema solar. La Cité compta igualment amb diferents activitats interactives com ara el Moon-Runner, un dispositiu únic que permet reproduir la ingravidesa de la Lluna i experimentar la sensació de caminar sobre un terra que reprodueix el terra d’aquest satèl•lit natural. Météo-France, un taller que ofereix la possibilitat de conèixer un meteoròleg de météo-France i descobrir les tècniques que li permeten fer la previsió del temps.  

Tot plegat va resultar una jornada d’immersió lingüística que ens va permetre alhora d’enriquir el nostre coneixement sobre la immensitat de l’Univers.

Fotografies al PICASA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>