My way, your way, our shared cultural identities. Erasmus +

My way, your way, our shared cultural identities. Erasmus +

per administrador INS Jaume Callis -
Nombre de respostes: 0

Erasmus+AlumnesLogoErasmus+





Després de les bones experiències i resultats positius que ens han deixat els diversos projectes Europeus en què hem participat, aquest curs i el proper els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Jaume Callís participen en un projecte Erasmus+  KA2  per a la cooperació entre escoles per fomentar la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques.  Aquest fet implica que els alumnes tenen la oportunitat de treballar amb tres escoles Europees: Nyvângskolan Lunds kommun  (de Dalby, molt a prop de Lund , Suècia); Romain Rolland FLS (de Stara Zagora, a Bulgaria); Liceo Scientifico Statale E. Boggio Lera (a Catania, Sicilia, Itàlia).

El projecte que portarem a terme conjuntament s’anomena My way, your way, our shared cultural identities. Vol fomentar que els alumnes utilitzin l’anglès com a mitjà per comunicar-se amb nois/noies d’aquests altres països i intercanviïn informació sobre la seva cultura, costums... Veuran que encara que els separin milers de kilòmetres tenen moltes coses en comú, i tindran la oportunitat de fer amics i relacionar-se en anglès amb nois i noies de la seva edat. L’anglès deixa de ser una simple assignatura i esdevé una eina necessària per a una comunicació real i autèntica.

El projecte es realitza online  i presencialment. Els participants es convertiran en detectius culturals, investigaran altres cultures i reflexionaran sobre si mateixos. Amb aquest projecte volem aconseguir el desenvolupament dels estudiants. Treballar coneixements, habilitats i actituds per funcionar eficaçment en entorn interculturals, a la llar i a l’estranger. Les diferents activitats fomentaran el treball en col.laboració amb alumnes de quatre escoles/instituts i la interacció entre ells.

El finançament de la Unió Europea és bàsic  per poder realitzar visites a les escoles participants. Aquest curs 2015-16 , a finals de gener, alguns alumnes del nostre centre podran realitzar una visita a l’escola de Bulgària, allotjar-se a casa d’un alumne d’allà i trobar-se  i  amb alguns companys suecs i  italians que també hi viatjaran. Aquest curs la següent visita programada és a Vic i acollirem alumnes dels altres tres països.

L’Interacció entre alumnes de diverses cultures i l’anglès com a eina de comunicació apropa els alumnes al mon real.