Notícies de l'Institut

L’experiència del “Dia d’Europa”, exposada a la Universitat Pompeu Fabra

 
Imatge Institut Illa de Rodes
L’experiència del “Dia d’Europa”, exposada a la Universitat Pompeu Fabra
per Institut Illa de Rodes - divendres, 27 setembre 2013, 18:35
 

cartell-a.jpgEls passats dies 25 i 26 de setembre, s’ha celebrat a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), al Campus de la Ciutadella, a Barcelona, el Seminari “Ensenyar Europa a les Aules de Secundària”. Entre les intervencions i conferències, que han comptat amb la presència d’especialistes en l’àmbit de la Unió Europa i de nombroses personalitats (programa) (enllaç a:), s’ha presentat  també l’experiència de la celebració acadèmica del Dia d’Europa, realitzada els darrers anys des de l’Institut Illa de Rodes – amb altres centres -  en l’àmbit de l’Alt Empordà.

S’ha encarregat d’aquest ponència, en el marc de la taula rodona “Europa a l’aula”, el professor Xavier Serra, del Departament de Filosofia i Ciutadania del nostre Institut, que ara s’ha traslladat a l’Institut Salvador Espriu, de Salt, i amb qui seguim col·laborant.

Els darrers anys, l’alumnat de 4t d’ESO ha celebrat el 9 de maig, que la Unió europea va fixar com a festa comuna el 1985, amb un seguit d’activitats acadèmiques que culminen en una Jornada celebrativa i festiva.

Es poden veure algunes experiències al Campus virtual de la Jornada 2013, sobre la “Ciutadania europea” i en el canal de vídeo d’Illa TV.

En el present curs acadèmic s’està a preparant també a l’Institut Salvador Espriu, de Salt, la celebració d’aquest esdeveniment. Tindrà lloc el maig del 2014, dirigit especialment a l’alumnat de 4t d’ESO amb la col·laboració de 1r de Batxillerat.